0

Силата

Posted by Хаджигенов on 04.04.2011 in Речено-сторено |

 

Не, спокойно ако Той изобщо има нещо общо със Силата, то по-скоро е обладан от тъмната страна. За друго иде реч. За силата на протеста на обикновения гражданин. На нас, самите. Да вземем най-накрая да си повярваме и да почнем да управляваме живота си, управлявайки политиците си.

Знам, че не ми вярвате и всеки си мисли, че ние не сме и няма да бъдем западняци, дори гърците едва ли ще стигнем и сте прави, НО и ние има какво да направим за да бъдем граждани, а не роби на поредният Ситски лорд, родом от картофената планета Банкъф и учениците му: Дарк ЦвидиЪс, Даркеса Фидреска и прочие негодна за нищо друго сган, събрана от всички затънтени краища на вселената.

Веднага илюстрирам с примерче, за да не решите, че ме е обзело сладко мечтание за победата на джедаите над силите на злото и на процъфтяващата в продължение на еони Република.

Много просто млади ученици. Нужен е елементарен протест. Само заплахата от затварянето на Софийския Университет, подплаши до такава степен ситите, че тутакси приеха всички искания и условия на почти протестиращите.

Някой може ли да даде друг пример?

Разбира се, Учителю. Във вселенския сенат дойде на крак, за първи път всемогъщия кРал от петролната планета ЛуденарияОйл за да обясни лично на сенаторите, как космическата му рафинерия работи на загуба при цени от 2.50лв. за литър вселенска нафта? Представи холограмни таблици, от които стана ясно, че губят 12 стотинки на литър вселенска нафта????

Почти се разплаках от умиление. Явно в космическият плод и зеленчук, пълен с йордански домати има повече печалба. Това, дето извън пределите на Републиката, вселенската нафта се продава почти наполовина по-евтино, някак си остана настрана и неизречено.

Факт, неоспорим обаче е, че именно ние с мижавият си протест и групичка във Фейсбук, донесохме реални загуби, които стреснаха сериозно петролният владетел. И има защо. Представете си, че сме не повече от 50 000 души, които един месец не сме сипали по 50 литра гориво произведено от петролната планета ЛуденарияОйл, а? И сме им спестили колосална загуба от по 12 стотинки на литър, зареждайки другаде? Защо не се радват обаче, представа си нямам?

Със сигурност знам обаче, че точно това е начинът да се справим със ситите във буквалния смисъл сили на тъмната страна, включително картели, монополи и прочие.

Толкова е лесно всъщност, нали? Отгоре на всичко е и законно! Дори няма нужда, да разрушаваме, обръщаме коли  и прочие.

Крайно време е да осъзнаем силата си на граждани и да заемем мястото си в обществото. Ние сме тези, които управляваме политиците, а не те нас.

 

п.с. Вижте колажа, внимателно се вгледайте – това е част от възможното ни бъдеще……………….или пък не?

 

May the force be with you!

(maybe all of us?)

 

* Автор на колажа е Владимир Дойчинов

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.