0

Алооуу, Премиерчето!

Posted by Хаджигенов on 28.06.2011 in Речено-сторено |

Ти, на кой викаш кучета, бе? На, нас? На собствения си народ?

Кво? Не си казал, па не сме те разбрали, извадили сме го от кон(какво)текста? Ууууу, па как се разлюти на народа си, че пак го фана по бели гащи.

Чшшш, премиерчето! нЕкой да те дърпа за езика или да ставаш началник, с толкова умствен и прочие багаж, а? Ся, ще си носиш кръста.

Нас, питаш ли ни, кво ни е с такъв кат’ тебе и с тая цЕлата паплач, дето ни я надовлече, а?

Я, да чуем и да видим дали и кво точно си казал? 

Аха, ‘начи казал си! Сигурен бях! Тва, като с Мишо бирата и СРС-та, като с Уикилийкс, дето били жълта преса и с всичко останало. Ма, най ми е любимо сякаш, тва дето си бил кръгъл сирак? Сигурно за кръгъл сирак имаш предвид, тва, че комитата са утрепали прадядо ти и ти си раснал без един прадядо? Ма, как им отмъсти после, а? Стана достоен и верен член на партията майка и се бори до край за нея, чак пожарната напусна, зарад партийните си пристрастия! A, кат се сетя за гуминетките и филията с мас и ми се доплаква.

Нищо, ще ми мине, кат на кучи……………..

Горканчо! ‘щот майка му починала, когато бил на 38 години, кърмаче невръстно, а през 2002г. баща му още е бил жив?! Сега разбирам, защо се държи, като малко дете, през повечето време.

Не, не мога да не пропусна факта, че си бил дълги години треньор на националния по карате? Не за друго, ма толкова го слушам последните години, че ушите ми фанаха мазоли, като на Ежко Ежков от слушане на СРС-та. Тва, дето твоя треньор, многократно заявява, че си бил само администратор на отбора и вероятно означава, че си носил една книга и две тетрадки в сака с кимоното, ‘щото бил единствения в целия отбор, който е нямало как да им посегне………………. по обективни причини.

Ей, не сме хора, тва българите! И тва е!

Ако бяхме нормален, уважаващ себе си народ, до сега да сме излезли по улиците и да засилим и теб и верните ти песове, обратно там откъдето изпълзяхте! Ма, понеже не сме, ще трябва да чакаме изборите, за целта. Ма, тва нищо не е! Толкова време те търпим, та до изборите всякак ще устискаме.

Ма, на изборите ‘найш за къде ша ма фанеш, а? За бюлетината, ша ма фанеш! Щот’ ние не сме кучета и не’аме нужда, ни от синджири, ни от прости пъдари!

Бих искал да се извиня на читателите си за използвания език, но първо той е единственият разбираем за Него. После, това си е своего рода предизвикателство: ние, можем да му слезнем на нивото, а Той дали може да се качи на нашето? Риторичен въпрос.

 

Сигурен съм, горното звучи доста фриволно, закачливо и фейлетонистично, на места дребнаво, абе като премиерска закачка при рязане на поредната магистрална лента, някъде.

Бай дЪ уей, доскоро идея си нямах, че управлението на една страна е толкова просто нещо: по цял ден режеш не’кви ленти и разказваш хуморески, за тва кво е било и за тва кво ще бъде………………..някой ден.

Айде, че пак се увлякох. Ето ви нещо сериозно.

Според, Кака: Безпристрастността на магистратите и тяхната обективна преценка трябва да се контролира. Правосъдният министър смята, че промяната на общественото мнение зависи и от присъдите по т.нар. „знакови дела“. Според Попова присъдите по тях трябва да са такива, че да удовлетворяват очакванията на хората”.

Демек, важно е единствено общественото мнение и най-вече това на управляващите? Доказателствата в наказателния процес няма да имат никакво значение?!

Потресен съм! Вишински ряпа да яде. Или може би, министъра на правосъдието не е чувала, че в правовите държави, контролът е единствено за законосъобразност! Обществения контрол се прилага, но само по отношение на политиците. Навсякъде другаде по света след подобно изказване политическата и професионалната кариера на изказалия го, заминава на боклука. Особено пък, когато „мнението“ на министъра на правосъдието, съвпада изцяло с това на вътрешния министър!

Сега разбирам, защо преди десетина година на един семинар във Варна, тогавашния зам.окръжен прокурор започна “словото си” с думите: “Колеги, ролята на прокуратурата в наказателния процес е незначителна!” Понеже съм любознателен от малък, реших, че нещо не съм чул или разбрал и го помолих да повтори. След като стана ясно, че съм чул точно, каквото е казал, станах и излязох от залата. Веднага след мен се излезнаха и всички онези, които си бяха с акъла. Повече, не ни поканиха, ма тва, едва ли е изненада. Чакай, че се отплеснах нещо, тя дивотията край няма.

Та, така. Значи, когато делото е решено по волята на управляващите, съдът е  безпристрастен и го е решил правилно и законосъобразно, но когато е постановил нещо различно от очакванията на управляващите, па макар и според доказателствата – значи е пристрастен? Ето защо, безпристрастността трябва да се контролира, за не се прояви във вреда на управляващите?

Сигурен съм, че в момента, когато сегашните станат бивши, с пяна на устата ще настояват за безпристрастност на съда и подчинението му само на закона.

 

Автор на колажите е Владимир Дойчинов

 

 

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* БББ – Бойко Борисов от Банкя

** Ежко Ежков – Цветан Цветанов от МВР

*** Кака – Маргарита Попова нямаща общо с правосъдието

 

 

 

 

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.