3

“МВР” АД

Posted by Хаджигенов on 08.08.2011 in Речено-сторено |

Защо, акционерно дружество ли? Как защо, бе?

С тия всичките “дарения” и съответно насрещни престации от МВР към даващите, тва си е направо бизнес между търговци. Ся, остана да почнат да плащат и корпоративен данък върху, т.н. “дарения” и съвсем ще я втасаме.

Ей, го бе онзи ден една приятелка, рано-рано изплака. Пресекла улицата някъде и хоп до нея цъфнал униформен служител на “МВР”АД и съставил петдесет левов фиш за неправилно пресичане? Принципно погледнато, пешеходците са равноправни участници в движението и следва да спазват правилата, но не за тва иде реч.

Първо, в тоз фундаментален документ нарушителят е определен, като МПС – тип “пешеходец”, което както и да го погледнеш си е едно феноменално извисяване на обикновеният хомо сапиенс булгарикус до този на МПС-та. (за съжаление нарушителката замина същият ден на море, но имаме нейното уверение, че след като се върне ще ни предостави за запознаване, тоз фундаментален документ) Макар, че като се замисля ако го плесна във блога, тутакси Явор Колев, ще се заинтересува дали съм платил авторски права върху изображението на фиша, тъй както направиха по повод светлия лик на Онзи-чието-име-не-се-споменава огрял предизборно де-що имаше билбордове из наше село. Това ще го мислим после, ама както и да го мислим пак плащане ще трябва и пак в посока “МВР”АД, щото сигурно правата са си техни, знам ли. Ама и да не са, като им платиш и всичко се оправя изведнъж.

Да се върнем на фиша, че се разсеях нещо. Защо фиш ли и защо до 50лв., ли? Много просто, фиш до този размер не подлежи на съдебен контрол, което означава, че и като детска количка да определят нарушителя и вместо ЕГН-то да му впишат в графата номера на мобилния телефон или тва беше в митническите актове, все е тая. Плащаш! Възмущението и обаче, идваше от друго нещо, качвайки се в таксито се оплакала на таксиметровия шофьор и той я довършил с думите, че не са си изпълнили плана за месеца и за тва са погнали и пешеходците…………………………. Следствие на което, т.н. нарушителка тип ”пешеходец” ми се обади с пяна на уста да пита, верно ли “МВР”АД имат планове за глобите?

Ми, те не се срамят да обявяват публично, че са преизпълнили плана с “даренията”, тя се чуди имат ли план за глобите? Имат, разбира се. При това не от днес. Още по татово време, част от заплатите на униформените се даваха в карнетки по 5лв. и имаха за изпълнение месечен план за актове и прочие. Естествено, всички прилики между Тодор Живков, сегашният партиен и държавен вожд и милицията са случайни………………….. колкото колаж изобразяващ генеалогията на любимият ни творец – Владимир Дойчинов.

За насрещните престации, смятам няма спор. Още повече, след като служител на фирмата оповести списъка с колите, които не трябва да бъдат спирани и проверявани. Естествено, тутакси въпросният служител, стана бивш такъв и понеже няма как да поправят стореното го изкараха сериен убиец и го плашат с дела и с незнам си кво си. Демек, млъквай, че иначе цялата държавна машина ще се изправи срещу теб и жална ти майка, тогава.

Тук май е мястото да отворя една скоба – ей тва е еблематичен пример, за използваните милиционерски методи от времето на развития социализъм: зверски убитата Яна, бе тутакси изкарана клошарка, наркоманка и каква ли още не, вчера са гръмнали в София собственик на верига заложни къщи, който преди това имал конфликт със служител на “МВР”АД по повод заложен апартамент, та тутакси беше обявено, че въпросният застрелян всъщност е криминално проявен, т.е. имал полицейска регистрация?

Абе, а какво стана с презумпцията за невиновност, според която всеки е невиновен до доказване на противното с влязла в сила присъда?! Или може би, убийството на клошар, наркоман и т.н. все едно не е убийство, така ли?

Айде, бе!

Та, да си дойдем на думата, след днешно широко оповестяване на “даренията” за новото тримесечие (само във в.Сега, Дневник и онлайн медиите) и то след като се разчу за предните “дарения”, европейските чиновници паднаха на врат, щото не били чували такова нещо и след като лично Онзи-чието-име-не-се-споменава разпореди да се спре порочната практика (ама друг път), ма не щото е неправилно и незаконосъобразно, а защото във Брюксел рИвът! Естествено, Ежко Ежков си пИта ушите. Нещо повече, събирането продължава със страшна сила. Та, питам се не, не защо?

 Питам се, къде аджеба отиват толкова кинти, а?

“МВР”АД разполага с 1 000 000 000 (един милиард) лева бюджет! Събират “дарения” в невъобразими мащаби! Изпълняват и преизпълняват финансови планове? Всъщност, какво по дяволите става, а?

Преди няколко месеца шумно обявиха пред всички медии, как осигурили нови сгради на ДАНС, ГДБОП и прочие и как преместването им струваше по памет осем – девет милиона лева? Ние лично бяхме свидетел как всеки служител на горепосочените служби, си натовари на личната кола: служебните папки с дела, личния компютър, пишущата машина и прочие и си ги занесе на новото работно място! Лично! Дори прекратиха отпуските за да може, всеки сам да си ги носи! Къде отидоха тез милиони, уважаеми? Дадох си труда да погледна в регистъра за обществените поръчки, който е публичен и без особена изненада установих, че “МВР”АД има множество поръчки за кубинки, шапки – ушанки, партенки, но за пренасяне и прочие обществена поръчка, няма? Единственото, макар и дребнаво удовлетворение идва от факта, че Ежко навря БОП-а в сграда проектирана и построена за архив, а не за хора. Поради, което в цялата сграда има 5 прозореца и всички пушат навън. Макар че, може и да е умишлено – как да видим какво вършат, като и прозорци нямат?

Та, в този ред на мисли, дали не е време да се спретне един одит на въпросното дружество, ама европейски одит, щото ако се заеме Сметната палата ще стане, както с ревизията на Ежовите доходи. Пяна ни излезе на устата да питаме, защо Ежко не е регистриран по ДДС, като физическо лице, след като има доходи над предвидения в закона размер? И понеже няма как да го скрият, просто го игнорираха, тоз въпрос. Така и така ви досадих с ДДС-то, та се сетих кой е наблюдаващ прокурор по преписката срещу тъщата Цветанова………. Да, лично Роман Василев – който преписка под организирана престъпна група или под незаконен трафик в количество минимум кораб не пипва. Сигурно, тва с таралежовите доходи е ОПГ, знам ли? По-скоро, съдейки от това, че Ежа лично награди Роман Василев на празника на “МВР”АД с лично оръжие заради приноса му за спазване на законността, ще стане като с ревизията му.

За това, уважаеми искаме одит на “МВР”АД. Международен!

Щото тия в името на  закона @@@ мамата на законността!

И като стана дума, ми се ще да илюстрирам обзелите ни чувства по повод милиционерската представа за законност с долното знаменателно изпълнение. В речитатива на припева е казано всичко, онова което смятаме за важно………….

 

 

 

 

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

*Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** Ежко Ежков – Цветан Цветанов от МВР

 

Автор на колажите е Владимир Дойчинов

 

Споделяне

3 Comments

  • Вени Марковски каза:

    Песента завършва с думите „нямате ли срама“.
    Ами нямат, бе, колега, нямат! Не са имали и няма и да имат. Ако имаха срама, нямаше да си губим времето да ги хващаме в крачка. Ние ги хващаме, те пак се изпускат, но невинно питат „Кой ми нацапа гащите?“

  • Хаджигенов каза:

    Eй, най-накрая „музикален“ коментар по същество :) точно си мислех, че или съм прекалил този път или е твърде метафорично.
    За съжаление май хората ги е страх дори да коментират, което е показателно за това какво се случва…………….

  • Вени Марковски каза:

    – Ало, МВнР ли е?
    – Не, МВР.
    – Нищо, и вие вървете по дяволите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.