1

Да подариш слънце!

Posted by lenny on 30.10.2012 in Речено-сторено |

Слънцето изгрява всеки ден – прегръща ни с топлите си лъчи и ни дарява топлината и любовта!

Задавали ли сте си въпроса, какъв би бил живота ни без слънцето – дали бихме могли да съществуваме без неговата усмивка и топла прегръдка,  живота не би съществувал на практика, той би бил скучен, сив, тежък … безсмислен!

И в най-тежкия ни делник  една детска усмивка може да ни укрили, да ни даде силата да продължим до края, да ни даде опората да изкачим върховете си или да излезем и от най-дълбоката пропаст! Тя ни напомня, че сме живи и че имаме гордост и сили за борбата си!

Замисляли ли сте се колко много семейства нямат това щастие, замисляли ли сте се, колко много хора вечер се прибират в празните си и тихи домове – чисти, подредени и …. кънтящи от тишината!

Те също искат да видят слънцето, търсят го всеки ден, борят се за да стигнат до него, но понякога борбата не зависи само от тях.

Темата, която отварям е тежка за мнозина и малко хора се решават да повдигнат завесата и да говорят за проблема си открито.

Знаете ли, че в България двойките с репродуктивни проблеми са вече почти 300 000?! 300 000 тихи и тъжни домове, в които вечер не звъни детски смях, в които вечер не настъпваш разсипани по пода играчки и бисквитки. Някои от вас може би не могат да усетят студа и мъката в тези думи, но други със сигурност са се докосвали по един или друг повод до нея.

Преди години съдбата ме срещна с група двойки с такива проблеми, станахме близки – помагахме си, някои победиха други …. продължиха борбата – нелеката борба, за да видят слънцето!

30-40% от случаите на репродуктивни проблеми се падат на жените, на една част от които може да се помогне с различни нови методи в областта на репродуктивната медицина, но за други е нужно донорство!

Повечето от вас са запознати може би на думи с мъжкото донорство, но малцина жени в детеродна възраст всъщност знаят, че биха могли да са именно човека подарил слънцето в живота на някой!

За донорството на яйцеклетки или не се говори или темата се засяга някак между другото с излишна срамежливост или пък недооценявайки нейната стойност. Всяко едно донорство е израз на човешка съпричастност, на доброта, на желанието да си полезен другиму – нещо на което не са готови всички в днешно време! Но точно този тип донорство е най-чистото и най-истинското докосване на новия живот, който можеш да подариш на друг човек!

За много жени, това е единственият шанс да станат майки – помогнете им!

Дайте им шанса да бъдат прегърнати от слънцето  защото вие можете да го направите!

Вчера група мои приятелки ме изненадаха много приятно, като заговориха по темата – една от тях беше решила да стане донор и оттам разговора тръгна в тази посока, оказа се че повече от половината ми познати – все млади много интелигентни жени не знаеха, че могат да помогнат и да станат донори.

Интерес проявиха почти всички, от тях половината да проучат въпроса и от тях половината да станат донори би било чудо!

Би дало шанса на едно семейство да прегърне своето слънце!

За да стане една жена донор на яйцеклетки трябва да е на възраст до 34 години, да е родила дете и да има желание да се подложи на процедурата за донорство.

В София има два големи центъра, които работят с донори – Център за репродуктивно здраве „Надежда“ на д-р Георги Стаменов, Специализирана АГ болница „Д-р Щерев“, както и още няколко клиники по стерилитет, вече има центрове за репродуктивни проблеми във Варна, Шумен, Русе, Плевен към които биха могли да се обърнат жените, които ще пожелаят да станат донори.

Напоследък се подеха няколко кампании за популяризирането на донорството – на 2-ри ноември във Велико Тръново ще се проведе и благотворителен рок концерт на фондация „Искам бебе“, на който ще бъдат отбелязани 5 години от създаването му и освен това концерта ще се опита да популяризира това малко познато донорство, което би могло да донесе щастието в домовете на хората!

Замислете се върху това – подарете слънце на някого – мисълта за това ще стопли и вашият ден!

Ето ви малко информация по същество по темата

Да дариш живот!

Информация за проблемите на репродукцията и донорството

Благотворителен рок концерт на 2 ноември във Велико Търново под надслов „Повече българчета за България“

*автор на колажа е Елена Гледачева

Posted by Lenny

Споделяне

1 Comment

  • lenny Smile news каза:

    […] Темата е актуална и поне за мен винаги ще има място в сърцето ми, поста е публикуван за пръв път в БлогА на Хаджигенов […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.