0

*ФОСТАТА

Posted by Хаджигенов on 08.03.2013 in Речено-сторено |

601431_345482902219652_844288136_n

Що, фостата ли?

Е, как що, бе?

Всъщност, доколкото идеята ни, ни най-малко не е да им доставяме удоволствие, може да е и навсякъде другаде и по всевъзможен начин.

Що, ли?

Ми, щото само си мислим, че сме направили нещо?

Ако трябва да си говорим сериозно, единственото, което сме направили до сега с протестите е, дето се възпалиха на Баце хемороидите?

А, дали бяха хемороидите или хипертонията не сме съвсем сигурни? Ма, сме сигурни, че ако са били хемороидите, след толкова орално обгрижване от страна на духовенството (къф каламбур, а?) сметаме, няма да има проблеми с тях, поне до края на годината.

197318_10200740065567813_1911648856_n GD

Ми, така де, тва цел патриарх и мюфтия да им обръщат внимание …..абе, дет се вика, хемороид да си на днешно време?

Ма, като кЪ да не му целиват духовниците, таковата, като новия патриарх, ако не е Баце, ще стане патриарх на върба с тва досие, дето от него са останали само 20 страници, разбираш ли. Макар, че съдейки от публикациите в пресата, единствените дУховници у нас без досие, сигурно са тия в трети курс в семинарията?

Знам ли?

Между другото и ние имаме известно недоволство срещу протестите, че много не навреме се случиха и не можахме да вземем по-дейно участие в тях. И ние се разболяхме, ма не като Баце, а съвсем истински и още ни държи.

А, на Баце само шубето му е голямо. И правилно, че както е тръгнало ще му се иска килия в централнио, съседска с тази на цветана на Мисълта. Щото, като гледаме ква е алтернативата……………… направо си отива на изуй гащи, работата?

ббБ, довчера за всичко му беше крив Станишев. То, не е че не е крив станишко де, ма айде и Баце да си носи кръста, а?

Ма, тва нищо не е.

От днеска, гледаме че и ние-народът сме му криви, щото видите ли, ако сме търпяли още малко тоя гнет и диктатура, щели да ни вземат в Шенгеня, а сега нъцки?

Та, тва мизерно сквернословие, много ни напомня, преди време на един друг бивш премиер от Драгалевци, не от Банкя, дето и той се разсърди на народа си, че го капична от властта, поради несправяне и не щя, да ни говори, ката време.

Та, питай ни сега, кога и дали ще се върне във властта?

Друг път, не ли?

Още някакво дребно недоволство имаме от протестите. Начи, казахме, че не трябва да се спира, докато не изметем цялата политическа паплач по посока Пловдив. Или иначе казано на към майната си.

А, така.

Щото, сега нали виждате – аватарът назначен за президент преговаря с някакви, дето били водачи на протеста?

Кви водачи, бе?

Там са някакви, дето са известни предимно с това, че са известни?

После, гласят всичко възможно да ни го сложат четвъртит за пореден път и всеки гледа да използва протеста за собствена угода.

Първо от този и президент на курник не става! То, верно, че след Желю всеки може да е президент, ма чак па толкова?

544095_357711161008511_870795639_n IA

А, не ми вярвате?

Ми, Цивнокио нали каза оня ден, че на президента му е дадена свобода да работи по съставяне на служебен кабинет?

А?

Май, а?

Ако ние сме президент, тутакси намираме въпросния либорейтър и собственоръчно му набиваме две тупаници, след което заръчваме на НСО-то да го грабнат за шлифера  и три деня да го плакнат в Перловската река, от към Орлов мост?

Естествено, едно такова решение и действие изисква преди всичко: топки, себеуважение към себе си и институцията, както и не на последно място, уважение към народа си!

Няма как да се случи такова нещо, поради огромния дефицит на всичко изброено у въпросният аватар, който дори не е избран, а просто назначен от Баце?

Не, че сме имали някакви съмнения по въпроса, но сметам и незрящите вдянаха за кво иде реч.

Не, ли?

Иначе, всичко си е по старому: Цвинокио в захлас назначава нови началници по места, във външно сменят посланици, а тия уруспии в парламента, които нямат време да променят изборният кодекс, намират време да гласуват промени изгодни някому?

До там я докарахме, че за шеф на следствието турнаха бат‘ Пешо наздравицата?

Освен всичко друго вчера са прекратили делото срещу Оги хапчето, по което следовател е бил същият бат’ Пешо и сме съвсем сигурни, че двете събития немат никаква причинно следствена връзка помежду си………?

Баси, на кво место ни е клъвнал петела, а?

Да не казваме, че от ония дни в едно от малкото опозиционни интернет медии цъфна анкета, според която обмудсмана Пенчев трябвало да стане служебен премиер?

Ай, сиктир бе, уважаеми?

Именно Пенчев първи сключи сделка с Баце и Цвинокио и предаде ВАС  в ръцете им, като седна на топлото местенце на Омбудсмана. А, най-важният съд у нас се командори от един истински милиционер?

И тоя ще е служебен премиер, щото бил честен?

И тука от известно време, аха да зинем по новио главен прокурор Сортир Цацарски* и той току вземе, че срита Цвинокио по кокалчетата публично и ние в потреса си, рязко замълчаваме?

До тук добре, ма след вчера не се търпи вече и ще си кажем. Въпреки добрите сигнали, идващи от към ВКП, знаейки чия кандидатура е и как обърнаха света да го турнат точно него там, имаме едно наум.

Добре де, не само едно.

Ма, ся щели, били да проверяват, защо е спряна преписката, дето Баце викаше по телефоня:

„ – Ало, Ваньо“?

На финала се оказа, че проверявали, не дали няма длъжностно или престъпление срещу правосъдието извършено от Баце, а кой е изнесъл СРС-то с Неговия глас?

Баси, кво нещо, а?

Е, тва минава всички граници, колкото и да са разтегливи!

Алоу, другарЯ Сортир Цацарски!

До сега, протестите не сваляли главен прокурор, ма май е крайно време?

За, тва и казваме, че протестите трябва да продължат до край!

Да ги изметем всичките и да започнем от начало.

Щото, тия тази власт ще я стискат до гроба!

И без бой няма да я дадат!

И не ние трябва да им се молим, а те на нас!

eqrvrqereq

 Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* Цацарка – дребна кратунка, според речника

** Немаме идея Сортир значи ли нещо, ма звучи добре, а и не ни се рови сега в речника.

*Фостата също нямаме идея значи ли нещо, ма според нас е чудесен начин да кажеш, това което ти е на сърце и не ти е по джоба.

ббБ – булката беглец от Банкя

Автор на колаж 1 е Георги Динев

Автор на колаж номер 2 е  Ивайло Ангелов

Останалите снимки са забърсани от нета и веднага след като установя кои са авторите им ще бъдат посочени и дадени линкове към тях.

Share

Вашият коментар

Copyright © 2010-2018 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.