0

Good moooooooooоооооrning, Мутриленд!

Posted by Хаджигенов on 23.07.2013 in Goooood morning, Мутриленд |

И ся, кво?

Що, сме още страната на мутрите ли?

Че, какво да сме?

Или някой от вас са си мислили, незнайно защо, че като нямаме мутра за премиер и нещата ще се променят драстично?

Не можем да отречем, че има известна промяна, но не особено значителна.

Дет се вика, вижда се, бе.

Само, дето ти трябва електронен микроскоп за целта, ма нейсе…..

До оня ден бяха мутрите, сега са дошли едни дирници, тва значи ли, че трябва за следващите три години и половина максимум да се прекръстим на страната на дирниците?

Дори и да трябва, ние ще пропуснем. Някак си, така е по-благозвучно.

Не, ли?

Ся, веднага някой ще се засегне и ще ни налети на политическа тема. Моля, не сЪ напиняйте излишно, щото доскоро, уязвените от писанията ни герберасти ни наричаха всякак, но най-вече, че сме комунисти…….. което винаги ни е забавлявало безкрайно.

Червенокожите викат: вие сте лоши, щото сте…червени?

Смех уважаеми, смех и крокодилски сълзи на очах!

Айде, ще ви изтеглим една, макар и къса сламка, а вие не сте малки, решавайте в каква точно страна живеете.

Много ни допадна, из ония дни как Мишо депутата се изряза по медиите: „Вие си протестирайте, пък ние отиваме на море“, разбираш ли?

*WTF?

Нещо, бързичко забрави за няма и два Петъка време, че тва твоето не е от Бога дадено и не е до гроб!

Макар че, знаеш ли? Как сте я подкарали и вие през просото…..

Абе, тоя депутатския мушморок не беше ли с диплома, не като Цвинокио, а? Че, даже водеше и лекции на студенцията по наказателен процес, май? Някак си, явно му е убегнало не само доброто възпитание, тва не по негова вина де, ма и специфичното познание, че е народен служител и ‘зима заплата от нашите данъци, което в прав текст означава, че няма начин да прокопса с тва отношение.

Той и онзи-дето-иска-пак-да-е-премиер са е@@ва три години и половина с народа, ма ся не смее да си спи в къщи, зер народната любоФ е силна и ката ден го чакат на село да се прибере и да го заобичат със страшна сила.

Абе, като стана дума за тва, сега как да си викаме, предвид управляващите и понеже сме с добро и меко сърце до степен да се радваме, че не сме жена или на другия бряг, че гащи няма да можем да си обуем, та за тва ще споделим с вас и нЕкои други наши наблюдения по темата.

Четохме, че вчера май, т.н. „контрапротест“ се е преместил пред френското посолство. Тва, ако някой не е разбрал е протестът в подкрепа на Лешничарски*?

Лешнчарски

Начи, ей тва нещо с простият си акъл не го разбираме?

Като как можеш да протестираш „ЗА“ нещо си?

Ма, тва само червенокожите могат да го измъдрят? В крайна сметка толкова време се размножават само помежду си, че е неизбежно да настъпят некои изменения на генетично ниво. Чуваме, че дори хромозомите им били само леви, ма ние от генетика не отбираме много, та може и да не е вярно. Нищо де, по-важното е, че мозъчния тръст на Позитано настигат с едри крачки интелектуалният гений на Цвинокио.

Чакай, че се разсеяхме нещо.

Та, контрапротестърите цифром и словом трийсетина бабки и дедковци, во главе с Мишо „Левото кроше“, който срамежливо и почти на бегом изчита една декларация, след което немедлено хуква през глава и се спасява на някъде? Интересно, много му е постна подкрепата. Заряза пенсиите под рехавата сянка на едно дърво пред французката амбасада и си наби камшика, което иде да рече, че нещо намирисва тука и явно няма да доживеем и червените ескадрони да имат своя трубадур от калибъра на Веселин Маринов?

1000745_666062326437_1212660081_n

Иначе, съвсем спонтанно контрапротестърите са предвождани от Николай Белалов – дребен вожд в племето на червенокожите, чийто вигвам се намира, незнайно защо на Позитано? Демек, някой ако е имал съмнения, кой точно стои зад контрапротеста, сега му е времето да си ги разсея.

971546_605316602832330_554348935_n

Нас ако питате, сещаме за поне едно по-приятно нещо, дето могат да правят дедко и бабка заедно, ма тва щото нямаме политически пристрастия, никакви. Иначе само столетницата е в състояние да организира подобно нещо.

Е, онзи-дето-иска-пак-да-е-премиер тоже, ма ще е малко по-тъпо.

Не много….

Нали четем много и все безразборно, та понякога на такива неща попадаме, че чак съжаляваме, че сме учили буквите.

Е, на Цвинокио, кво му е?

Та, четохме днес в една газета, че тва новото недоразумение, дето седна на Цвинокио на стола, иска от НС да му отпусне 1 500 000 (един милион и половина) лева извънредно за охрана на протестите?

*OMFG?

Триста души протестъри от кой точно ще ги браниш и с какво точно за тия кинти? Сигурни сме, че много ни харесвате, ма ние верваме, че и марсианците да ни нападнат на протеста, със спътниково оръжие и космически кораби да ни браните от тях, пак няма да излезе толкова?

Та, да питаме пак: кво точно струва милион и половина за трийсетина деня, а? Дет се вика на всеки протестър да вземеш по две рускини и кашон водка и пак няма да излезе толкова?

Отделно от това бюджета на МВР все още е 1 000 000 000(един милиард лева)!!!!!

И ся, като не харчите по сто-двеста милиона на година за подслушване и с риформата, дето уж съкращавате 30%, би следвало да ви остават поне 30-40% от бюджета.

Не, ли?

Май и тия, досущ като ония смятат, че сме идиоти?

Хубаво!

Ма, после да не се чудите от къде ви е дошло?

Изодзадзе! Както казва един колега поживял в Грузинската ССР, докато я имаше.

Последно и ви оставяме.

В рубриката:

 „Ние питаме – вие мълчите, кат нас@@ни:“

Та, питанка имаме към-то Сортир Цацарски, понеже чухме, че на Цвинокио най-накрая му правели не бе, не проктоскопия, а нещо по-гадно, като данъчна ревизия, щото тва предния път и проверка не било. Та, в тоя ред на мисли, пак да запитаме за сто осемдесет и дванайсети път през последните четири години:

– Цвъцко, що не е регистриран по ДДС, като физическо лице, а?

– Нали е декларирал приходи, повече от 50 000лв. за годината?

Алоу, прикриватурата!

На вас, Ви говорим?

Нещо ако имате нужда от квалификация на деянието или нещо друго свиркайте. Ние не сме горделиви – ще съберем адвокатското войнство и ще ви окажем съдействие, колкото и където е нужно.

Айде със здраве, че ни се стопли бирата.

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** Цвинокио – известен още, като Цецо борецО, Цецо шесте апартамента и прочие вулгаризми

*** OMFG – Google нямате ли?

**** WTF– Google нямате ли?

 

Автор на колажа е Владимир Дойчинов

Колаж 2 е взет от страницата на България на селяните във ФБ

Снимката от контрапротеста с вожда на червените глави е дело на БулФото

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.