0

Good mooooorning, Мутриленд

Posted by Хаджигенов on 10.11.2013 in Goooood morning, Мутриленд |

Тая седмица няма да ви питаме, как сте.

Грам не ни дреме!

Стига ни и нашето състояние. Освен това въпреки, че не гледаме ТВ, отвсякъде тече яростна проправителствена пропаганда, в която за наш ужас, съвсем доброволно са се включили и една гора обикновени люди. Абе, точно като по Негово време, когато към всеки основателен упрек се отправяха разярени орди животновъди, свиневъди, униформени и прочие. Разликата е, че сегашните красножопые защитники са не само като горните, а и интелигентни и образовани люди?

1426678_10200710224988997_1493140911_n

Ей, тва не го разбираме?

Точно както и не разбираме патологичния, ирационален страх от връщането на Баце?

Защо по дяволите, вярата пречи на хората да мислят с главите си, да виждат с очите си и заради едната вяра са готови да издерат очите някому? Хеле пък на инакомислещите?

Баси, кво нещо, а?

На тва четене, нямаме отговор по въпроса.

Обаче пък имаме мнение по некои други въпроси и въпросителни. Начи, изхождайки от натрупания през годините, предимно горчив опит със сигурност знаем, че мненията са, като задниците.

Демек, всеки ги има.

Ся, друг въпрос е, че на някои по се виждат, ма то живота не е справедлив и без тва.

Та и ние така.

Поради липса на свободно време не можахме да се произнесем своевременно по „оня“ списък, тъй разбунил духовете през изминалата седмица, дотолкова че спряха да споменават онзи-дето-иска-пак-да-е-премиер.

Секакви неща се изрекоха, изписаха и изприказваха, като единственото струващо си нещо беше изречено от Полина Паунова.

Според нас, съдейки от отровната смрад на списъка с уж враговете на народа и червенокожи защитници, твърде много прилича на активно мероприятие сътворено по отколешен ДС обичай. Твърде много и целенасочено списъка внася разкол, което си е баш болшевишка методА.

Не, ли?

Първо списъка не е ясно кой го написа. Второ в него, освен хора с дългогодишни и нескрити червени предпочитания се намират хардлайнери, като Дърева и някои меко казано дискусионни фигури, като Любослава Русева за която нямаме спомен да е фен на redskins и Иван Бакалов, когото четем доста по-редовно. Далеч не винаги сме съгласни с писанията му, но Бакалов е точно толкова redskins, колкото ние сме привърженик на онзи-дето-иска-пак-да-е-премиер?

Което ни навежда на мисълта, че това е точно такова мероприятие, което следва да даде зрелище и дъвка на народа, преследвайки определена цел. Това, че откровено опозиционен сайт, като NOрешарски го публикува е още едно потвърждение в тази насока. Не е проблем да бъде подведен всеки един, особено, когато играта се играе от майстори.

Така де.

Вярваме, никой не спори, че червените са майстори. Щото след тихата революция преди 23г. така и не спряха да управляват. Та, следва да им признаем майсторлъка.

Абе, верно ли Моника, оня ден завела чаветата при Гала за да ги дават по телевизора?

Тия, иженарицаемите PR-и грам не вдяват от тая работа. Тва със съчувствието към станиШефф ще проработи, покрай Моника и чаветата, точно толкова, колкото проработи и тва, че Цвинокио сменяше памперси пред журналистите?

Се, та смрад.

Освен това има каузи и каузи. Те тая точно е perduta от‘сякъде.

Макар, че доколкото схванахме акцията е допринесла за масово от**таковане на работния процес и неистов кикот, съчетан с подходящи коментари, та поне купоня е бил, как си требе.

Бай дъ уей, върви ни на вътрешни министри, като на Цвъцко на обвинения. Като почнеш от любителя на ко(ш)марните акции Бонев, минеш през трупащия апартаменти, говорещ без да казва нищо и стигнем до сегашния, дето се е рязнал оня ден, че сме имали късмет с Лешничарски?

Как па, са не намери някой да го пита в кво точно ни се изразява късмета, да имаме точно тоя стоун фейс за премиер?

1459129_10200685024038989_983893192_n

Тва, все едно герберските пропагандатори слушаме. Иначе, че за някои си е жив късмет, нямаме грам съмнение. То и за него си е късмет тва, премиерстването де. Е, освен ако не го стигне народната любоФФ някъде без време.

В тоя ред на мисли, пък как ни върви на главни секретари на тва същото ведомство…………… направо не е истина?

Ма, тва е една друга тема и точно толкова безсмислена.

Сърце не ни дава да не споменем и задържането на вапцащия в розовко паметници пред червената централа.

Къф каламбур, а?

Розовко, червеничко…….. абе нас ако питате, тва си е откровен далтонизъм, ма нейсе.

1454904_463544820425144_1594470603_n

Начи по ред причини не сме му фенове на задържания, та ако щете и поради туй, че никакъв артистизъм няма в цялото му „творчество“, ма понеже се надигна един вой, крясъци и писъци до въз Бог ще се намесим и тука.

Както е известно истинския комунист се познава по това, че него с факти не можеш го събори, ма ‘се пак, нека правим разлика между протест и политически акции и всякакъв вид хулиганства. Да не казваме, че в МВР така и не разбраха, че тяхната работа не е да раздават правосъдие. Отделен е въпросът, че цяла София е вапцана с графити, като Бейрут па, как един няма задържан за което?

Не схващаме и призивите на червените глашатаи да се натикат в дранголниците всички неудобни?

Не за друго, ма тва кой го решава?

После, кое време сме 1937г. ли или 1917г.? Има ли смисъл да припомняме, че покрай сухото гори и суровото и точно заради това измите ни х*я не става от тях и за тва имаме демокрация?

Макар че, вчера един корав, стар болшевик оправда 1937г. с ликвидирането на петата колона……….

Та, викаме да не се унасяте много в желанията си, че някои да не ви стигнат пак, като през 1937г.

Последно и ви оставяме, че тенджерата с боба къкри на печката.

Тактиката, кучета си лаят кервана си върви по отношение на протеста май, спря да работи? Хеле, откак се включи и студенцията и затвори всички университети. Явно, трябваше младите да им писне дотолкова, че да зарежат букварите показвайки ни, като как се гради демокрация, наистина. Щото, очевидно на нас не ни се получава?

Щото от гол буквар, полза никаква, нали?

А, и е болно да гледаш съсипаната си ограбена страна от наглите „политици“, на които не им дреме за нищо друго, освен за собствената им угода.

Айде със здраве и наздраве, че вечерите станаха хладни.

Човек се бие, когато му се наложи, а не когато има настроение.

Франк Хърбърт

„Дюн“

 

p.s. Оня ден в спор с един явен привърженик на redskins, последния ни обвини, че щял и нас лично да ни преживее? За нас нямаме идея, щото не се бъркаме в Неговите работи, ма би било не лошо всички ние да преживеем и това правителство, че не е май много сигурно.

И за протокола – ние не сме на власт!

Няма и да бъдем!

Нашата цел не е това. Нашата цел и желание е да станем истинска демокрация, в която законите да се прилагат и спазват от всички и да бъде държава, в която обикновения човек да има значение, а не чиновника.

Възвишеният чуе ли за Пътя поема по него.

Посредственият чуе ли за Пътя, ту тръгва по него, ту го изгубва.

Низшият чуе ли за Пътя гръмко се разсмива.

Лао Дзъ

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

*Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** ЦеЦерон – известен още, като Цецо борецО, Цецо шесте апартамента и прочие вулгаризми

*** Redskins – красножопые или в книгите за Винету известни и като червенокожите.

Автор на колажи 1 и 2 е Владимир Дойчинов

Автор на колаж 3 е Ивайло Ангелов

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.