1

Прикриватурата

Posted by Хаджигенов on 27.11.2013 in Речено-сторено |

Случайно, някой ако не знае, така обикновения народ вика на прокуратурата. В интерес на истината и други неща, казва народа по отношение на прокуратурата, ма ще загубим детската аудитория ако ги споменем. Напоследък, се наложи като сравнително цензурирано наименование и цацаратурата, като по нашето скромно мнение, туй наименование е изцяло съвпадение с имената на видния прикриватор Сортир Цацарски. Според нас, тва с цацаратурата е изцяло плод на народния гений, прозрял че прокуратурата се занимава единствено и само с дребните риби.

Тъй де.

Иначе, биха и казвали киторатурата примерно или акулатурата.

Ма, не?

От друга страна и двете са верни и за дребните цаци, дето ги трепят с гаубици и тва, таковата прикривацията.

Моменталически се аргументираме и защо.

Начи отговора е и повод за днешното ни дразнение.

За пореден път прокуратурата не е открила престъпление и няма да образува досъдебно производство срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по случая с прочетените разговори между лекари от болница в Горна Оряховица?

Е, как да открие престъпление, като не иска.

1460165_10200810286730478_104811985_n

С риск да ви досадим окончателно ще повторим за 39847359280 път, че това е единственото абсолютно безспорно деяние извършено от Цвинокио по телевизора!

Т.е. няма проблем с нищо и би отнело на някоя истинска прокуратура не повече от две седмици разследване, след което за още три деня изготвят и внасят обвинителен акт в съда, на когото ще е необходимо не повече от едно-единствено заседание за да постанови осъдителна присъда.

Да, ама не.

Ей за тва е прикриватура!

Щото вместо да ги вкарва в затвора се чуди как да ги отърве. Освен цаците де, иженарицаеми още дребни риби!

Според нас от горната ситуация могат да се направят няколко извода.

Първо, налице е сделка между гнойната коалиция и гадния режим. Подгониха Цвинокио, ма не и за истинските неща. Казуса с Мишо бирата също е на етап тупкане на топката и там ще си остане, явно?

И прочие.

Ма, да довършим темата за прикриваторите.

От кога, по дяволите прокуратурата може да дава на някого разрешение да нарушава закона?

А?

И на какво основание?

Има ли текст в наказателния, наказателно-процесуалния кодекс или в закона за съдебната власт, даващ подобно правомощие?

Не си правете труда да ровите, щот няма!

Отделно, както добре знаем наказателното право и процес са формални!

Тогава, къде прокуратурата видя в текста на чл.145 а НК, каквото и да е друго, освен използване на данни събрани със СРС извън целите на наказателното производство или опазване националната сигурност?

Тия хуморески, че имало устно разрешение и че търновската прокуратура дала половин час по-рано пресконференция по темата не нас, моля!

Щото на тая пресконференция не са чели СРС-та, както направи Цвинокио, не ли?

А, така!

А за сделката смятаме, че спокойно можем да направим обоснован извод в тази насока, доколкото в най-новата ни история няма случай, коя да е власт, да е поискала прокуратурата да изпълни нещо, колкото и да е безумно и тя да не е питала за още!

Ей, тва е.

Факт – прикриватура!

Или иначе казано и СС сит и ЦЦ цял, а правото и закона?

Ай, сиктир ве!

Закон-макон, право-криво.

Тва е само за будалите.

п.с. Абе, това не е ли поредния/още един повод за #Оставка?

Риторичен въпрос……………….

„Истината е такава, каквато я поискат властимащите.“

Boardwalk Empire 

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* ЦеЦерон – известен още, като Цецо борецО, Цецо шесте апартамента, цветана на мисълта и прочие вулгаризми

Автор на колажа е Владимир Дойчинов

 

 

p.s. 2 Това да се ползваш от известна популярност си има и добрите страни, макар и твърде рядко. Току-що получихме съобщение през пакистанско прокси, към което беше прикачено Постановлението на СГП, с което приемат, че няма престъпление извършено от Цвинокио?

Не сме в състояние да обхванем наведнъж, тоз грандиозен, правен монумент и ще ни трябва време да го осмислим, НО ще ви обърнем внимание на няколко неща:

1. На стр.5 ЦЦ по искане на прокуратурата е декласифицирал информацията и е уведомил Комисията и прокуратурата? Чутовно, просто. Доколкото си спомняме, това може да направи само съда или Комисията.

2. Нямало престъпление по чл.145а НК (стр.7) защото търновската прокуратура дала пресконференция 30 минути по-рано? Явно в СГП не правят разлика между пресконференция и деяние извършено по ТВ. ЦЦ чете СРС-та от трибуната на НС, квалифицирайки лекарите, като убийци!!!!! т.е. осъществи напълно състава на чл.145а

3.СГП явно не са чували, че съществува и чл. 357 НК: Който разгласи информация, представляваща държавна тайна, която му е била поверена или станала известна по служба или работа, както и този, който разгласи такава информация, като съзнава, че от това може да последват вреди за интересите на Република България, ако не подлежи на по-тежко наказание, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

1 432

5678

Споделяне

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.