4

Авокадо със сирена на сач

Posted by Хаджигенов on 16.02.2014 in кулТурно |

Има дни, в които музата ни е напънала, като червен трол форума на вестник „Сега“, примерно.

Явно, днес е такъв ден.

Нямам идея дали сме ви казвали, ма за разлика от повечето хора ние ходим по кръчмите само по две причини и те не включват да ни види тоя или ония или щото трябва да идем, баш еди къде си.

Нашите причини са простички, бидейки обикновен човек от народа. Ходим, когато сме гладни и разбира се, най-вече с учебна цел.

В тоя ред мисли, вчера ни изненадаха приятно в едно кръчме, предлагайки да опитаме нещо ново, а именно авокадо със сирена.

Е, пробвахме го…….

А, да отворим една скоба.

Ходейки по кръчмите с учебна цел, следва да ви уведоми, че след това експериментираме безобразно с рецептите, т.е. почти никога не следваме точно рецептите, та и тука така, което обяснява сача, а и не само.

Да си дойдем на темата.

Не знам за вас, ма ние лично един-единствен път сме си купували узряло авокадо. Обикновено са зелени и по-твърди от главата ни, което ако не знаете си е бая твърдо.

Както и да е.

Трябва да е узряло достатъчно, иначе не става.

Намазваш сача с малко зехтин, нарязваш на половинки авокадото. Когато е добре узряло не се налага да го белиш, т.к. кожата му се съблича лесно и със скоростта на студентка първи курс в общежитие.

Вадиш внимателно ядките и ги отделяш настрани за по нататъшна употреба.

На тяхно място с чаена лъжичка пълниш сирене Филаделфия. От безбройните му разновидности, грабнахме една със зелени подправки в нея: лук, чесън, копър и незнам си още какво там.

След това поръсваме обилно със синьо сирене. Принципно го мелим в една специална за целта мелничка за сирена, което си е безумна задача, но в тоя случай просто отрязахме тънки резенчета и покрихме с тях половинките авокадо.

Нямам идея дали сме споменавали друг път, ма ние толкова харесваме италианската кухня и въобще италианските работи, че сме склонни дори италианките да обявим за ставащи, което си е малко прекалено от наша страна? Ма, пък другите им работи са толкова хубави, че смело махаме с ръка и вземаме всичко италианско накуп.

По тоя повод, смело наръсваме с пармиджано, настъргано на елементарни частици.

В момент на вдъхновение половината авокадо поръсваме с микс от пипер: бял, зелен, червен и черен.

Слагаме във фурната на 180 градуса и се зареждаме до нея с цел наглеждане на ситуацията. По някое време, ще се нуждаете от един голям пешкир, с който да попивате лигите, следствие на обилното слюнкоотделяне, дължащо се на божествения аромат разнасящ се от фурната.

Цялото тва нещо се пече до покриването му с ароматна коричка на повърхността.

Следа като извадим сача от фурната наръсваме със ситно нарязан магданоз.

DSC_4194-001 DSC_4197-001

Ей, тва е.

И понеже и си падаме по безотпадните технологии показваме, поради що отделихме костилките на авокадото. След някое време, като пуснат листенца, ги местим в саксия и те така.

DSC_4190-001 DSC_4191-001

Айде, че ни се стопли бирата.

Споделяне

4 Comments

  • Хаджигенов каза:

    Следва да обърнем внимание на пробващите, че покриването с резен синьо сирене дава прекалено силен вкус, т.е. сложете по-малко.
    п.с. Ей, тва с луканка никога не може да стане?
    Колкото и парчета да сложиш все ще е добре.
    Не, ли?
    :)

  • Lubka Christova каза:

    От известно време ви чета блога, но с това авокадо вече се изкуших да се обадя.

    Авокадото е също много сполучливо на грил или барбекю. С малко лимонов сок по прясно разрязаната страна, черно пиперче и на грила. Става: ммм!
    Това със сиренцата ще го изпробвам и аз.

    А относно твърдостта – продават се твърди и неузрели, за да имат по-дълъг срок на годност, като достигнат крайния копувач и неговия рафт/хладилник. След ден-два извън хладилника омекват бързо.
    :)

  • Lubka Christova каза:

    Държа да отбележа, че това на снимката не съм аз! Нямам азиатски черти, но не знам от къде да си сложа снимка през този админ :)

  • Хаджигенов каза:

    хаххахаха сложили сте си сайт в профила и WP е дръпнал снимката от там, вероятно от най-горната публикация. Иначе от профила можете да си сложите снимка или WP качва смешна картинка ако няма снимка.
    Ще пробвам авокадо на BBQ идеята е интересна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.