0

Again и отново за полицейското насилие

Posted by Хаджигенов on 13.04.2017 in Речено-сторено |

Повечето, надявам се помните преподавателят във Богословския факултет на ВТУ, който стана поредната жертва на полицейско насилие преди две години.

През тези две години се случиха много неща и както обикновенно определени неща не се случиха изобщо, но за това по нататък

Най-важната новина за която научихме вчера е, че с решение от 17.03.2017г. Върховният административен съд е потвърдил изцяло решението на Административен съд Велико Търново с което отменя заповедта му за задържане, като незаконосъобразна.

До тук добре, както е казал човекът от народа, прелитайки от 51 етаж на блока до към 28-я на въпреки епичната битка, която водим всеки път и на всяка инстанция по тези дела.

NB: обърнете вниманние на долните слова – повтаряме ги N-та година подред

Това което не се случва никога и докато не принудим насила политиците ни да направят драстична, правосъдна реформа няма и да се случи никога, особено при управлението на настоящият главен прокурор е обективно разследване на извършените престъпления в случаите на полицейско насилие.

От правна гледна точка, този тип престъпления са със сложността на боб чорба и на един истински прокурор биха отнели не повече от три месеца, ведно с писането на обвинителния акт, но това е нещото, което не се случва никога.

През изминалите две години с цената на куп „псувни“ обективирани, като жалби, искания за отводи, събиране на доказателства и прочие, разследването срещу биячите в униформа е до никъде, както обикновенно.

Прокуратурата, всячески брани и крие извършителите, докато изтече кратката погасителна давност и прекрати производството.

И да, това само по себе си също е престъпление, ма на КОЙ му пука, уважаеми?

Поредната жалба срещу нищоправенето, съдържаща трето подред искане за отвод на наблюдаващият прокурор и водещият разследването следовател, надлежно адресирана до главният цацаприкриватор е на бюрото ми.

Хубавото на всичките тези безброй писания, оставени не само без уважение, но и без отговор, че някой ден ще отидат в Страсбург, където ще станат част от мрачната статистика на осъдителни решения срещу прокуратурата за отказ от правосъдие.

И така.

Битият си е бит, прокурватурата си е прокурватура…….

п.с. Предполагам, прави ви впечатление, че във безбройните ни писания по темата с полицейското насилие, винаги става дума за български граждани?

Не малцинствени групи, не изселници, не емигранти/имигранти, не бежанци.

Не!

Обикновени, български граждани – насилени, бити, обвинени във всевъзможни злодеяния, смазани от мръсния ботуш на властта……… просто защото могат.

 

Споделяне

Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.