0

рЕволюция

Posted by Хаджигенов on 28.04.2018 in Речено-сторено |

Така и не разбрахме, поради що, но всеки път, когато тръшнем някъде по медиите, че трябва да направим рЕволюция за да имаме истинска демокрация, правосъдие и прочие, някой умен и красив интелектуалец получава гърчове?

Всъщност всичките?

След като се съвземат, щото не всички оцеляват от преживените гърчове и PTSD предизвикано от представата им за щурма на Смолни под грохота на топовни гърмежи от крайцера Аврора (интелектуалците са крехко нещо) започват предпазливо да питат:

– Абе, ти как си го представящ това нещо революцията?

Предпазливо, щото макар и незаслужено, ‘се пак ни се носи славата на революционер, а интелектуалците не ги обичат тия работи.

Да, бе сериозно не ги обичат, дори и онези с тениските на Коменданте и Че.

По-лошото е, че не ги и разбират тия работи. Знаят със сигурност, че рЕволюцията е нещо мерзко, включващо нападения над мандри и прочие низко интелектуални дейности, включително оръжие, поради което винаги правим странната аналогия, че ако бацколюб в качеството си на сухопътен офЦифер е прочел „Винету“, то останалите след „Овчарчето Калитко“ не са прочели нито ред, баси?

По темата имаме предвид.

Щото ако се бяха задълбочили в четенето или поне малко в мисленето щяха да установят, че автора на лирическия герой Калитко е писал и еротична проза, примерно.

Всичко това иде да рече или поне да аргументира някак, че под революция имаме предвид рЕВОЛЮЦИЯ, не друго.

Макар, че предвид мат‘ряла и липсата му на качества, по-скоро ще я свършим, като кучето на нивата за пореден път.

Което е не точно еволюция.

Както и да е.

Та.

На първо място за да постигнем истинска демокрация със свободен пазар, конкуренция, икономика и прочие съвременни благини имаме въпиюща нужда от правосъдие, щот без правосъдие нямаме нищо друго и не можем да имаме.

Прокуратурата и МВР са като черни дупки – полза никаква, но за сметка на това поглъщат не само всеки ресурс до който се докопат, но и последния лъч светлина.

Единствените изобщо нереформирани учреждения през последните 28г. В резултат имаме прокуратура с която би се гордял дори Вишински и МВР достойно за Ердоган.

Обладани от корупция и в тясна свързаност с политиците от всички цветове, като скачени съдове, чието взаимно оцеляване зависи от съвместното им съществуване.

Въпросното им съществуване е за наша сметка и на наш гръб, а напоследък и една идея по-долу от гърба…..

Тук е и мястото на рЕволюцията за която говорим.

Подобна симбиоза може да бъде разрушена единствено насила, колкото и съществуването и да е нетипично за свободния свят е съвсем естествено за съществуващите понастощем тоталитарни режими: Путин, Ердоган, Ким….

Като казваме насила имаме предвид насила, макар и без апокалиптичните  сцени с реки от кръв, които тутакси рисува съзнанието на всеки един, истински интелектуалец.

Насила уважаеми, щот няма как да стане доброволно и полека.

Начинът е един и той е граждански протест.

Ефективен граждански протест, като специално за интелектуалците ни се ще да натъртим, че ефективен протест НЕ е разходка по паветата в 22.30ч. в Неделя или блокиране по същото време на Орлов мост.

Ефективен протест е всеки делничен ден от 10.00ч. пред Министерски съвет, селската община, съда и прочие.

Обкръжени и затворени от нас.

Мирно.

Не тихо.

И така до постигане на целта.

И това е последната ни възможност.

Следващата е следствие на страховете ни да сме повече, по-умни, ерго по-силни.

Следващата е да се справят с нас един по един и тогава наистина няма да ни остане друга възможност, различна от мандрите и шумата, което съгласете през 2018г. е не само крайно, но и твърде тъпо.

Не, ли?

А, така.

Процесите бяха видни още в първите месеци на управлението на бацколюб Първи, банкянски: неграмотност, корупция, тоталитаризъм.

Почти 10г. по-късно процесът е почти завършен.

Безумни закони и органи създадени с една-единствена цел: оставане завинаги на власт, заграбване на всички ресурси, унищожаване на демокрацията, ликвидиране на идеята за права и свободи, създаване на еднолична диктатура.

И не.

Не се лъжете, че меката диктатура не е проблем, щот сме в Европа или щот американците или някой друг няма да ни остави.
Колко е мека диктатурата и дали, разбирате едва когато ви опре на вас лично до гъ……рба.

А, тогава уважаеми е късно.

Твърде късно и единственото, което ви остава е да се отпуснете и да и се насладите.

Ако смятате, че след като оцеляхте и при соца, та ще оцелеете и сега, значи сме сбъркали хората…..

Или пък не?

При соца беше популярен вица, че след ядрена война освен хлебарките ще оцелеят само българите, щот оцелявали наведени при всякакви условия.

Хлебарки, копеле!

Хлебарки?

Последно и ви оставяме.

Така и не разбрахме къде изчезнаха потомците на гордото племе пребродило целия свят преди да се засели тук, живяло на бойните си коне, създало не просто успешен съюз с местните племена, но и държава?

Или както със северноамериканските индианци сами и затворени в резервати изградени от нас самите се разлагаме, връщайки се в началото на съзиданието …………една, обикновена протоплазма.

рЕволюция

 

 

п.с. Колажа е забърсан някъде от мрежата ако разпознаете автора, моля пишете ми за да го посоча.

п.с. 2 Авторът на снимката е добре известен, но ще спестим името му, доколкото е тих, скромен, мързелив обича държавната служба и хоровете на БНР :)

 

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.