0

Профилактиране на граждани или възраждане на сталинистки репресии

Posted by Хаджигенов on 28.05.2018 in Речено-сторено |

Лето, Господне 2018

28-го Мая

София, България

Все още член на ЕС

 

Днес, имахме удоволствието да посетим 04 РПУ в качеството си на защитник на Росен Стефанов, познат и като отец Рафаил.

Последният, освен с църковните си дела е известен предимно с твърдите си и последователни позиции, отричащи подаването на другата буза и смирението в всичките му форми. Нещо повече, отеца не се срами да пустосва корупцията и властта, като се провиква с всичка сила и на всеослушание:

– Анатема!

Та, повод за днешното ни съвместно забавление е публикация в социалните мрежи в която отеца предлага да посрещнем патриарха на Московията с сребърен куршум…….

Видно, последния и верните му слуги уплашени, че отеца е разпознал Лукавия и почувствали се застрашени от среброто за което дори ние знаем, че единствено треби нечестивата сила, състояща се от вампири, зомбита и върколаци бяха организирали, въпросното профилактиране.

Всъщност подобни действия освен, очевидната им безсмисленост са изцяло незаконосъобразни и представляват политическа репресия и тоталитарен прийом.

Нищо друго.

Властта по този начин предупреждава гражданите не само, че ги следи отблизо, но и директно ги заплашва за това, че са упражнили правото си на свободно мнение, доколкото не е налице, престъпление или каквото и да е нарушение на закона.

Въпросното профилактиране, издържано в най-добрите тоталитарни традиции се състои в писане на обяснение?

Естествено, уведомихме въпросните органи, че ще се възползваме правото си да НЕ даваме обяснения.

След което съставят предупредителен протокол с който се задължаваш да не нарушаваш закона. Правната стойност на този документ е кръгла нула, но пък е чудесна форма на тормоз.

Винаги си позволяваме известна волност при създаването на подобни безсмислици и този път също не издържахме, а директно и с известна надежда в гласа попитахме съставителЯ му, дали можем ние лично да нарушаваме закона, щото нямаме такъв протокол?

Това също НЕ го подписахме, не само от дребнава заядливост, но и защото имаме трайна практика да не участваме в всевъзможните правни глупотевини, които бълва властта у нас.

И последно, понеже не сме вярващ, религиозен, суеверен и прочие си позволихме волността да пуснем отеца да върви пред нас с въпросния орган на излизане от 4-то……………, което беше нашата форма на „сребърен куршум или дървен кол“ в сърцето на нечестивата власт.

Share

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2010-2018 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.