1

Профилактиране на граждани или възраждане на сталинистки репресии

Posted by Хаджигенов on 28.05.2018 in Речено-сторено |

Лето, Господне 2018

28-го Мая

София, България

Все още член на ЕС

 

Днес, имахме удоволствието да посетим 04 РПУ в качеството си на защитник на Росен Стефанов, познат и като отец Рафаил.

Последният, освен с църковните си дела е известен предимно с твърдите си и последователни позиции, отричащи подаването на другата буза и смирението в всичките му форми. Нещо повече, отеца не се срами да пустосва корупцията и властта, като се провиква с всичка сила и на всеослушание:

– Анатема!

Та, повод за днешното ни съвместно забавление е публикация в социалните мрежи в която отеца предлага да посрещнем патриарха на Московията с сребърен куршум…….

Видно, последния и верните му слуги уплашени, че отеца е разпознал Лукавия и почувствали се застрашени от среброто за което дори ние знаем, че единствено треби нечестивата сила, състояща се от вампири, зомбита и върколаци бяха организирали, въпросното профилактиране.

Всъщност подобни действия освен, очевидната им безсмисленост са изцяло незаконосъобразни и представляват политическа репресия и тоталитарен прийом.

Нищо друго.

Властта по този начин предупреждава гражданите не само, че ги следи отблизо, но и директно ги заплашва за това, че са упражнили правото си на свободно мнение, доколкото не е налице, престъпление или каквото и да е нарушение на закона.

Въпросното профилактиране, издържано в най-добрите тоталитарни традиции се състои в писане на обяснение?

Естествено, уведомихме въпросните органи, че ще се възползваме правото си да НЕ даваме обяснения.

След което съставят предупредителен протокол с който се задължаваш да не нарушаваш закона. Правната стойност на този документ е кръгла нула, но пък е чудесна форма на тормоз.

Винаги си позволяваме известна волност при създаването на подобни безсмислици и този път също не издържахме, а директно и с известна надежда в гласа попитахме съставителЯ му, дали можем ние лично да нарушаваме закона, щото нямаме такъв протокол?

Това също НЕ го подписахме, не само от дребнава заядливост, но и защото имаме трайна практика да не участваме в всевъзможните правни глупотевини, които бълва властта у нас.

И последно, понеже не сме вярващ, религиозен, суеверен и прочие си позволихме волността да пуснем отеца да върви пред нас с въпросния орган на излизане от 4-то……………, което беше нашата форма на „сребърен куршум или дървен кол“ в сърцето на нечестивата власт.

Споделяне

1 Comment

  • Kostadinov каза:

    Здравейте, Господин Хаджигенов,
    Знам, късно коментирам, но не се сдържах. Моите поздравления за всичко, което правите и коментирате. Исках да споделя едно наглед незначително, но като се замислиш странно действие от собствениците на един претендиращ за голяма аудитория медиен интернет сайт. Вчера написах следният коментар под новина относно изказване на „божеството“ Бойко Борисов. Коментарът ми гласеше: „Ще изтриете ли коментарът ми ако напиша нещо лошо по повод Б.Б.?“ Няма да познаете какво стана! Цитираният коментар беше изтрит и профилът ми е блокиран и не мога да се логна във въпросният сайт. Знаех, че облизват задните части на въпросното „божество“ ама пак чак толкова?! Желая ви, всичко най-хубаво и много ви моля, не преставайте да бъдете таралеж в гащите на богопомазаните ни управляващи. Вие сте пример за хора като мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.