0

Това е твоят глас!

Posted by Хаджигенов on 15.01.2011 in Речено-сторено |

След вчерашното голямо слушане на Неговите вокални изпълнения ме обзе едно, почти еуфорично настроение, подобно на вечерта, на 10.11.1989г. , когато разбрах, че са свалили Неговия патрон, въпреки омазаната ситуация. Вчера, в парламента Той изглеждаше, все едно е смачкал с голото си дупе, цяло стадо таралежи. Подобно, “смислено” изражение имаше и патрона Му в ЦК, когато разбра, че е подал оставката си.

На лицето му бяха изписани всички възможни емоции. Чудесен жестомимичен анализ на изпитваното от Него, както и резултатите от детектора на лъжата.

Лошото е, че станахме за смях на целия свят. Бил Клинтън, дет се вика, поне доказа че е мъж. А, нашия демонстрира, че го бива единствено да бута камъни по баир.

Стана тя, ква’то стана, нали ГосподарЮ?

В крайна сметка, важното е че истината лъсна най-накрая и се видя, че не само Царят, но и Той е гол. Независимо от начина. Оказа се, че у нас свободата на словото я има единствено в мрежата – онлайн медии, блогове и форуми. Може би, защото лакеите Му не намериха начин да ни спрат? Макар, че не понасям жълтата преса със всичките и типични прояви, останалите, иначе не жълти, “сериозни” медии трябва да се поучат от интернет обществото, та дори и от гадните жълти медии. Не съм сигурен всъщност, кое е по-гадно: жълтеещите или всички останали, които се превърнаха в официози и се надпреварваха да коленичат пред трона Му.

Това, което всъщност винаги ме е вбесявало и което доведе до създаването на БлогА с всичките последствия от това, далеч не е покровителстването на тоз или онзи добре облечен бизнесмен или имащ интересен прякор (никнейм – ма, някак си им станаха по-възвишени никовете. От: Крушата, Компира и Свинята, сега вече имаме Митьо Гарафата, което е някак си по-интелигентско, навяващо един далечен, учрежденски полъх от времето на соца), събирането на пари, даването на консултации, купуването на множество имоти и прочие, защото всичко това са го правили всички преди Него и сигурно и след Него ще продължи. Донякъде, но не изцяло причината беше превръщането на всички медии в Негови васали.

Това, което ме докарва до истеричен бяс, обаче е въпиющата наглост на Неговото управление: в името на закона и законността, нарушиха всички възможни закони у нас! Втрещено гледахме, как един таралеж, тогава все още Министър подритваше наказателния кодекс в НС. И така, всеки ден от неговото управление. Яхнал бял кон не спира да тръби, че Те са чисти, светли, праведни, единствени изповядващи правата вяра на законността. В същото време си “купуваха” по 6 апартамента в най-скъпия софийски квартал, вземайки 1000 лв. държавна заплата на месец, редяха се на опашки за безплатни Верту и прочие. Точно под флага на твърдяната законност извършиха най-големите безобразия и беззакония и го обърнаха на тоталитарна полицейщина. Със съжаления трябва да кажа, че тва дори комунистите не са си го позволявали. През 21 век ни върнаха в мрака на униформеното управление с терор и беззаконие.

Защо ли? Защото могат, за това. Защото им позволихме. Защото, бяхме склонни заради илюзорната сигурност и възможността да отмъстим на някого за прехода да продадем свободата си. Е, сега всички видяхте, стрували си да замениш свободата си заради тиранията.

И сега питането е, кога и дали ще си подадеш оставката, господарЮ?

Не рипай, знам че няма да го направиш. У нас, никога не е имало политик, който да пусне кокала доброволно. Твои бяха думите, че намираш за странно някой да си зареже успешния бизнес и да дойде във властта и за 3000 лева да управлява държавата, нали? Сега стана ясно, че и ти господарЮ не правиш изключение. Щото, никой не си прави илюзиите, че оказваш натиск в нечия полза – ей, тъй на! И не, не ми обяснявай, че си направил на първанката услуга или че са ти манипулирали записите, щото е смешно. Танов от две седмици е заразправял, че ако пуснат запис с премиера ще бъде манипулиран. Същото каза онзи ден и изгонения Странджев. Не го познавам и този твой приятел Алексей Петров, ма явно не е просто зъл демон, ами е и всесилен гении, дето явно може всичко………………….. айде, няма нужда. (Ето и експертен анализ доказващ автентичността, направен от независими източници, а не от института на МВР.)

А, бе жалка история. Оправдавате се все едно сте в трети клас и Ти и слугите Ти:

“ – Другарко (Госпожо), не съм аз виновен, някой друг ми се е накъкал в гащичките………….”

Освен, че е срамота не е никак мъжествено. Знам, че нямате достатъчно интелектуален капацитет да го осъзнаете, ма поне сте чували, че истинските юнаци не ги е страх да поемат отговорност за делата си. Или това е последния балон, който ще спукате, а?

И, нали ви казахме, че тая работа със СРС-та, не е като оная? Казахме ви!

Сега, народе е наш ред. Гражданското общество трябва да се прояви. Цялото това правителство трябва да си иде. И не само това, всички трябва да бъдат разследвани за деянията си. Законно! Не с цел да се тормозят или за отмъщение. Публично, защото имаме право да знаем. И когато се съберат доказателства, да им дадем възможността да се защитят с всички законни средства в съда.

Вярвам, че съдът ще спази закона и няма да прояви личностен субективизъм. Макар че, отнасяйки се за миг в мечтите си, се изкуших, но няма – това е грешно.

А всички ние, които не гласуваме защото няма за кого, сега ще отидем да гласуваме за всеки друг. Или ще запретнем ръкави най-накрая и ще го направим ние самите. Щото всички професионални политици са маскари. Е, тва е.

Сега вече всичко си зависи от нас!

п.с. Ако някой е изпуснал записите

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.