0

Неуспелия диктатор

Posted by Хаджигенов on 30.01.2011 in Речено-сторено |

Повечето диктатори или кандидат такива, ги помнят с добро или с лошо и стават част от историята на една страна. Него, обаче ще го запомним, като най-смешният и жалък Тиран, родил в сизифови мъки, т.н. “Доктрина Дюнер”, с която реши по епохален начин и в типичният си стил, ислямисткия тероризъм в международен аспект.

Ако не ставахме за смях на целия свят с всички негативни последици от тези Му проникновения, сигурно и аз щях да се забавлявам. Намирам обаче, подобно скудоумие на държавно ниво за обидно за народа ни. Какво мислят по въпроса всички мохамедани и множеството араби, дори само живеещите у нас, не искам да си представям.

Косвено доказателство за тежкото заболяване на демокрацията у нас (надявам се временно) е подема на всеобщия, народен кикот и възраждане жанра на политическите вицове, които както добре знаем съществуват единствено в тоталитарните режими. Долното стихотворение в стил “Хуйко” получих, още същия ден след оповестяване на “Доктрината Дюнер” от неизвестен читател на БлогА. И не, нямаше каскет и не беше на флашка. Дойде през пакистанско прокси, заедно с изричното съгласие на автора за разпространението му. За съжаление, служебни ангажименти не ми позволиха да пиша веднага, за което се извинявам на читателите си. Добрата новина е, че автора го е изпратил на всички медии, не само на мен.

Епохално произведение, смея да твърдя. Отразяващо, по неповторим начин, не само представата Му за външна политика, но и разкриващо душевните терзания на лирическия герой, породени от тежестта на управлението Му, което като воденичен камък е смазало жалките остатъци на неговия Аз.

Нека идат терористи на талази,

дюнера на ъгъла ни пази!

Не ни трябват ни Мосад, ни ЩАЗИ,

…нас Осамата не може ни нагази!

Хапваме си дюнер със салати,

затова не ни засягат атентати!

Имаме летищен терминал,

там ще бачка – кой със Боко е ритАл!

Вкарваш гол – и ето имаш пост,

нищо че си селянин и прост!

Може да набираш ЕГН,

ама си от нашите – ченге!

В тази връзка се сетих, че нещо не схващам Неговото и на религиозните Му последователи, възмущение от факта, че си позволяват да Го критикуват, някои медии и отделни предавания. Нищо, че се броят на пръстите на едната ми ръка (тук не включвам базираните в мрежата, щото там, всички сме единодушни): вестник “Сега”, “Шоуто на Слави”, които апропо, не са пропуснали да сдъвчат и осмеят нито един политик до момента, “Сеизмограф” на БТВ, “Канал 3”, конкретно Сашо Диков и май това са. А, и мосю льо Президон.  Нямали, медиен комфорт, разбираш ли :) и най-вече: как смеят?

Първо, от времето на Тодор Живков не е имало друго правителство с подобна медийна подкрепа, достигаща до абсурди и откровена фелационалистика. Явно, обаче не му е достатъчно? Иска всичко!

Второ, жалкият Му вопъл:   “Къде го има това, президентът всеки ден да критикува правителството?”

Как, къде бе?

Всъщност, наистина няма как да знаеш. Това, не се учи в индианския факултет, а и когато развития комунизъм, Му напира от вътре, няма как да разбере.  В свободните страни, това се нарича “Свобода на словото”. Действията на всеки един политик са публични и естествено са подложени на критика. От времето на римския сенат и до сега всички са били критикувани, дори тираните! И ти, не си изключение. Още повече, че управлението ти, прави всичко възможно да генерира не само критика, но и присмех.

И сега, стига лакърдии, ами да си дойдем на думата.

Сбъдна се мечтата Му, за международна експертиза и становище, щото на нашите не може да се вярва (тука сме съгласни на 100%). Авторитетна френска лаборатория, обслужваща френското правителство, потвърди автентичността на разгорите Му с Танов. Не, че някой се е съмнявал де.

И сега, какво ще правим господарЮ, а?

Не, не ми излизай с тия, че автора е неизвестен. Съвсем си е известен даже. Отгоре на всичко си подслушван законно, тъкмо да видиш как е. Не знаеш, кой ли? Няма проблем, на мига ще ти го илюстрирам с един стар, руски виц:

До оградата на строго, секретна служба под дълбоко прикритие, дечица играят с топка. Естествено, топката попада вътре и едно розобузесто хлапе притиска главичката си на оградата:

Дядя шпион, дядя шпион!

Подайте мяч, пожалуйста!

Росен Миленов и партньорът му от ДАНС, които са работили по Тановгейт, потвърдиха автентичността на Тановгейт, лично и в предаването “Сеизмограф”. Нищо, че шефа на ДанС твърди, че само са местили кламерите там. След дългата поредица на издънките им и след очевидното им послушание, никой не им вярва. Междувпрочем на МВР и на Прокуратурата, също.

„Борисов поиска затягане на контрола над подслушването“ – смеееееех :)

Ма, не защото съвсем са се разпищолили службите и Ежко Ежков или защото е незаконно, а защото го хванаха по без гащи!

На вота, ти ГосподарЮ попита искаме ли избори? Ми, да искаме. Ама, май не ти стиска вече. Щото, след всички издънки – твои и на лакеите ти, за теб ще гласуват, само тия дето риташ топка с тях и може би Митьо гарафата, т.е. един файтон хора. Сигурен съм, чувал си, че винаги има Видовден? Е, идва!

Добрата новина е, че който и да дойде след теб, ще промени нещата и в МВР, Прокуратурата и ДанС. И най-накрая, може да почнат да работят, както трябва, а не да прислугват на поредното правителство. Тогава и ще ни приемат в Шенген. Щото, както стана ясно, независимо от напъните на интелектуалния колос Ежко Ежков – тая работа (Шенген), не е като оная.

Бай дъ уей – това е и реалната оценка на “евроатлантическите партньори” за Вас и Вашето управление!

Хау!

* Автор на колажа е Владимир Дойчинов

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.