About Хаджигенов

Posts by Хаджигенов:

0

Защо НЕ Спиди/DPD

Posted by Хаджигенов on 03.10.2019 in Речено-сторено |

Човек и добре да живее, рано или късно опира до Спиди.

Пращам всеки ден, всичко което изпиша по куриер и имах съмнителното удоволствие за май няма една година да работя с тях, докато ми писна накрая. Всяка седмица имах жалби, рекламации  и прочие, докато след кратка командировка в чужбина установих, че пратките все така стоят в офиса Н-ти ден, което е меко казано неприемливо, доколкото в нашия случай текат процесуални срокове, изтичането на които е фатално за процеса.

Наказаха всички куриери, а ние просто спряхме да работим с тях.

Оставихме единствено изпращането на багажа  в чужбина на личният ни номер 1 два пъти в годината, състоящ от един голям кашон с тегло 31.5кг.

Междувременно DPD купиха Спиди и нещата от катастрофално лоши станаха по-зле.

Кратка фактология, а заключенията ще оставим на вас, както обикновено.

На 13.09.2019г. около седмица преди номер 1 да замине за последната си учебна година в странство, изпратихме кашона по Спиди. Три дни по-късно получихме мейл, че теглото му е с 2.5кг. над максимума и единствената възможност е да отида до склада и да извадя нещо от него, което и направихме.

Срока за доставка до съответната държава е 5-6 дни.

Седмица по-късно с пяна на уста номер 1 ни праща принт скрийн видно от който пратката е стигнала до Германия и от там е върната обратно във България????

Цял ден звънял на колцентъра без да успее да се свърже.

Ако не сте опитвали да им звъннете, добре е да знаете, че е по-лесно цаци да стане доживотен главен прокурор, нежели някой да се свърже с колцентъра на Спиди.

Това е причината, поради която ние лично им пишем мейли.

Естествено, този тип комуникация изисква не просто да се запасите с търпение, но и да изпиете предварително не само своите хапове, но и тези на половин Мордор.

Няма да ви мъча повече, но за 19-те дни, които бяха нужни на Спиди/DPD да доставят пратката разменихме цифром и словом 18 мейла…..

 

Проблемът не е само в срока на доставка, а че бяхме сметнали доставката така, че да отиде преди номер 1 и да го чака там.

При това положение се оказа, че е в друга държава с дрехите на гърба си и се наложи да си купи, освен чаршафи, гащи, но и яке, щото там вали и е студено…….

В крайна сметка, на тази снимка можете да видите как точно изглежда пратката при доставяне.

Понеже Спиди явно не могат да си проследяват пратките, помолиха да им кажа кога ще пристигне за да ме обезщетят.
Не за друго, а защото ги уведомих, че това е сметка, която няма да платя.

След като им изпратих потвърждение за доставката и начинът по който изглежда, ме попитаха каква сума очаквам като обезщетение…..

Отговорих им, че първо ще изчакам да минат няколко дни, щото ако трябва сега да взема решение, колаборацията Speedy/DPD ще трябва да си намерят някоя друга галактика.

След което получих, поредния 21-ви подред мейл явно успокоени от факта, че не им искам поне бъбрек, с който ме уведомяват, че забавянето е изчислено на 34лв., а разсипаната пратка на 100лв. и да им пратя сметка да ми преведат парите, а и извинявайте…….

Е, ние не сме за 134лв.

Всъщност не сме за никакви пари.

Но пък от твърде много години смятаме, че трябва да правим всичко по силите си за да променяме към по-добро обкръжаващата ни среда, щото не харесваме идеята да живеем в кочина, което на практика означава, че не само се отказваме от доброволното получаване на 134лв., но и ще похарчим пари, време, усилия и всичко което ни коства за да научим българите на това, че дори да живеят и работят във България, подобно отношение към клиентите и към бизнеса е неприемливо.

Много, меко казано.

Дори някой ден съдът да ни присъди точно тези 134лв., Спиди/DPD ще са похарчили хиляди за защита и надявам ще са загубили и последните жалки остатъци на престиж, което в една високо конкурентна среда е точно от това, което имаме нужда ние, обикновените клиенти, имащи нещастието да живеем в Мордор.

p.s. изпратиха ни фактура с мейл 22 за доставката. Предполагам, искат да я платим?

Е, няма.

Share

0

112

Posted by Хаджигенов on 20.09.2019 in Речено-сторено |

Петък вечер 22.00ч. Един съсед ми пише през Фейсбук и праща снимки за илюстрация. Слизам долу. Входа изглежда така, сякаш в него се e взривила мина Клеймор. Иначе, някой с парче мрамор от настилката е нанесъл минимум четири отделни удара на входната врата и след като не е успял да счупи триплекса е разбил страничните […]

Share

0

Указ за борба с дребното хулиганство 1963г.

Posted by Хаджигенов on 15.09.2019 in Речено-сторено |

Това е едно от „любимите“ ни достижения на социалистическото нормотворчество. Въпросният указ е създаден, като инструмент за тормоз и държане в подчинение на инакомислещите. На това основание по времето на соца пращаха неудобните на властта, тези с дълги коси и слушащите неподходяща, разбирай западна музика за 14 дни в тухларната. Между другото този текст все […]

Share

0

На министерство на спорта с любOFF

Posted by Хаджигенов on 21.08.2019 in Речено-сторено |

Една от многото ни битки с вятърни мелници е срещу министерство на младежта и спорта. И, да. Малките букви са нарочно. Та, въпросното министерство на младежта и спорта имаше Наредба №1/2014г. според която финансиране за национални състезатели се отпускаше единствено за пълнолетни, български граждани. Или иначе казано на министерство на младежта грам не му дреме […]

Share

0

Бял хакер

Posted by Хаджигенов on 02.08.2019 in Речено-сторено |

По повод НАП leaks и обвиненията за тероризъм повдигнати от спецпрокуратурата за хакване на всичко от микровълнови печки до иначе аналоговите пръскачки пред народното събрание стана ясно, че не само НАП са хАкнати, ми и цялата прокуратура. Бихме искали да обърнем специално внимание на няколко важни елемента. Първо за нула време, не само намериха всички […]

Share

0

Множество искове срещу НАП. Обезщетение за вреди от НАП leaks

Posted by Хаджигенов on 30.07.2019 in Речено-сторено |

През изминалите няколко седмици от НАП leaks до сега стана ясно, че гражданите са бесни и биха искали да водят дела срещу НАП. По мое мнение, дела би трябвало да се заведат от колкото се може повече хора, доколкото това е единствено правилният и работещ начин. Пиша това с ясното осъзнаване на всички недостатъци на […]

Share

0

Престъпленията с власт са норма

Posted by Хаджигенов on 24.07.2019 in Речено-сторено |

Ще ми се да ви разкажа как започна денят ни днес. Заедно с Арман Бабикян се явихме в Главна дирекция на полицията. Ние в качеството си на адвокат, Бабикян призован за разпит до тогава по все още неясни причини. Обадихме си и дойде да ни вземе призовалият ни служител, именуван като Врабевски. Не се подвеждайте […]

Share

0

Домашно и полицейско насилие

Posted by Хаджигенов on 11.04.2019 in Речено-сторено |

Не. Въпросът не е кое точно убива повече или по-често и то не защото не е важен или актуален, а защото едното се случва заради другото. Да, домашното насилие убива успешно и го прави заради липсата на елементарна правна и изобщо образователна култура в МВР, които успешно се справят само с раздаването на шутове и […]

Share

0

От какво живеят адвокатите?

Posted by Хаджигенов on 20.03.2019 in Речено-сторено |

Известно е, че ние сме кръвопийци. Също, като вампирите, само че сме по-лоши. Изпиваме цялата кръв на клиентите си. Абе, паразити един вид. Опасни, паразити при това. За разлика от вампирите ние не само изпиваме кръвта на клиентите, но и се храним от трупа им. Тъжната истина уважаеми е, че това не е вярно. Няма […]

Share

0

Защо не в La Rocca италиански ресторант и пицария

Posted by Хаджигенов on 10.03.2019 in Речено-сторено |

Вчера, попаднах случайно някъде в нета на информация, че в Младост има нов, италиански ресторант. Хвърлих едно око на сайта, зачетох се в блога им, по диагонал прегледах отзивите, видях че има италианци в кухнята и си викам, защо пък не? Така или иначе в Младост няма читави заведения за хранене. Днес, отидохме около 13.00ч. […]

Share

Copyright © 2010-2019 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.