About lenny

Posts by lenny:

България синя зона – за Бай Ганьо, паркингите и нещата от живота

Posted by lenny on 13.11.2013 in Речено-сторено |

Започвам тазсутрешната ода окрилена да възпея един народ, обитаващ южните покрайнини на древния град София. Въобще Българина е достоен за възпяване – не ли?! Е как беееее!

Ето нА хората, за които искам да ви напиша наистина са си достойни за възпение, ако зависеше от тях цяла България щеше да се превърне в една горда синя зона между три морета!!! Опсс, сори тВа беше друго ….

Днес сутринта един чичко ми вдигна настроението с репликата – „Абе малка си още девойче, затова не ги разбираш още нещата от живота :mrgreen:

Е как да му се разсърдиш на такъв човек!
Ми няма как!

Повода за това му проникновено заключение беше, че моята презряна персона се осмелила да паркира пред блока МУ!

Пред неговия блок!!!!

Чичкото живее в слънчевите поли на Витоша и едно време като си е купувал панелката и си я е плАщАЛ цял живот бачкайки в Кремиковци на смени, никой не му е казал, че един предприемчив бъдещ Президент ще вземе и насред поляната с царевица ще вдигне цял един град, наречен гордо „Бизнес парк”. Бизнес, бизнес колко да е бизнес – не знам колко хора работят тук, но надали са по-малко от 50 – 100 000 души, а има осигурени паркоместа за около 5 000 /цифрите са съвсем произволни, но отношението е такова, че и по-зле/.

Веднъж вече имах удоволствието да ми вдигнат колата, защото беше паркирана в обиколната уличка  (6) (6) /където принципно е забранено де/, та работния ден ми излезе скромните 60 лв и то само защото на обяд реших да ползвам колата и открих, че я няма! А ако си бях тръгнала в 5 часа, както винаги … хм, щях да реализирам едни 100 лв !!! Дай боже всекиму такъв приход нали?!

Между другото така дребнаво да вметна, че обичайно акциите на паяците подозрително съвпадаха с предшестващи зарибяващи оферти за платени паркинги / поляни оградени с тел / в областта около Бизнес парка, но понеже заплатите ни са разпределени по други пера не им обърнахме подобаващо внимание … ениУеЙ както казват братята Хамериканци … да  сме си правили сметката ….

Та от този знаменателен ден нататък взехме да спираме целокупно около блоковете в близост до  Бизнес парка, където живее един волен народ достоен наследник на старите Българи.

В най-добрия вариант всеки ден, където и да си спрял са ти вдигнали чистачките – ясен знак, че нещо им пречиш?! Пречиш им бе!!! Те не са длъжни да ти обясняват, те тук живеят – ти си натрапника!!! Оправяй се! (6)

Спирах на едно място, след поредното надиране на вратата, вдигането на чистачки, откраднатия преден мигач и какво ли още не я преместих, маааалко по-далече, но пък пред едно тихо и миролюбиво на пръв поглед блокче …. И така цели 2-3 месеца безметежно си паркирах там, но една сутрин, докато се мъчех да паркирам до един левент, който нагло ме наблюдаваше как маневрирам, за да напъхам стройната Хелга между неговата кола / паркирана като за 2 – ама това е друга една история/ и един стълб ….. и си седеше в колата, докато не приключих, на финала пъргаво не изскочи до мен и любезно ми подхвърли невинните думички – такъв един съвсем добронамереномазен – „ВиА хубаво паркирате тука, ама …. хората в блока се сърдят и да не вземе някой нещо да ви направи на колата, гледам хубаво сте я изпънали и боядисали”! Мдаааа красавицата ми тя, моята Хелга, малко преди това я бях тунинговала и си беше станала като излязла от поточната линия направо  – радост за очите дето се казва ….

Вледених се, но и аз така нали съм възпитана и любезна отвръщам на левента – „Вие господине заплашвате ли ме?!”

„Господина” / иначе истинско олицетворение на нарицателното ц***л/ отново любезно ми отговори – „Аааааа няма такова нещо, как ще ви заплашвам – взрял изцъклен поглед в това дето виси на предното стъкло под огледалото за обратно виждане  :smile: :wink:    – просто да ви предупредя, защото хората се дразнят!”

Попитах го той не ходи ли на работа, а жена му?

Къде паркира, като отиде на работа? Не паркира ли и той пред чужди блокове?

Е жена му както установихме била късметлийка и работела в Бизнес парка, пък господина имал свой бизнес и непрекъснато бил в движение, та през деня много често като се приберял нямало къде да паркира от такива като мен / опит за високомерен поглед, ама леко не му достигна височина, че да ме погледне съвсем отгоре/.

Опитах се да му обясня човешки, че нямам избор и че се налага да идвам с кола, както и се налага да паркирам някъде и че със сигурност, ако господина не беше късметлия със собствен бизнес, щеше да е наясно, че където и да работи все ще се налага да паркира под нечии чужди блокове и на нечии чужди места !!! Както и че аз сутрин идвам пред блока МУ след като той също е потеглил за бизнеса си, а си тръгвам в 5 часа и така му освобождавам драгоценното място!

Попитах го случайно ли е паркирал колата си като за две коли и той измервайки ме отново с поглед / явно загрижен за психичното ми здраве/ ми обясни кротко, че имал две коли просто!!!
И така след като ме сложи на място човека / явно с очакването, че ще отида да паркирам другаде, а не пред драгоценния му блок/ ме остави в размисли и вдигнат адреналин …..

Ма пуста македонска жилка – как така ще си преместя колата !!! Що е маке сЕ е ЮнАК!

За всеки случай поне направих една-две снимчици на колата на любезния бизнесмен, та можете да им се порадвате

 photo 2

photo 1

  и сЯ какво ме питате, коя кола е на бизнесмена?! Една кола на бизнесмен, ако не можете да разпознаете, къде сте тръгнаЛИ!

 Вероятно и  виЙ кат мен навремето не сте мислили ми сте се хванали да работите за разни капиталЯГИ, вместо да си работите ваш си бизнес ми никой не ви е крив!

Е на обяд естествено, някой беше теглил дъъъъългичка черта по вратата на Хелга ама от предната, та чаааак до задната ….. но това надали е господин Бизнесмена – НЕ!!!! Такъв фин човек, Бизнесмен – невъзможно!!! Някой вероломен съкварталец ще да е бил…..

Е и там спрях да спирам и затова днес сутринта се срещнах с чичото с каскета, дето пък ми каза че съм момиченце – а а ааАА – как да не го обича човек – щот аз вече отдавна не си спомням кога съм била момиченце де :mrgreen:

Затуй ви призовавам и вас :

Нека направим цяла България синя зона – ДА живеЙ!!! Ура Другари!!!!

Е или поне ако не можем, да им надерем колите на Сичките – ако толкоз няма чужда кола пред блока надерете си ваШта бе!!! Може ли да не се сетите!

….. няколко дни по-късно ….. The Empire Strikes Back

photo (2)

Written by Lenny

Share

0

Право на отговор

Posted by lenny on 28.07.2013 in Речено-сторено |

Прочетохме, т.н. въпроси зададени ни от народния представител Йордан Цонев, чрез Афера и ни се ще да се разплачем с глас и с крокодилски сълзи. Не за друго, а защото депутатите и политиците, видите ли, били жертви? Не народа, който стрижат и мачкат „управлявайки“ го последните двадесет и три години? А, те горките депутати, са […]

Share

2

Законността на протестите

Posted by lenny on 27.07.2013 in Речено-сторено |

Четохме оня ден изказванията на новия главен секретар на МВР Лазаров и единственото, което ни хрумва е, че в сравнение с него тоя предишния беше един титаничен интеУект. А, както добре знаете и там имахме някои забележки по въпроса. Сигурно се чудите, защо както казва една приятелка влизаш веднага остро. Веднага казваме, защо: „От самото […]

Share

1

Образование ли?! WTF!

Posted by lenny on 25.07.2013 in Речено-сторено |

Преди да почна да ви разправям каквото и да е бързо станете и отидете да си вземете най-големият куфар, който имате под ръка. Слагайте вътре всички надежди, мечти и 2 чифта гащи, а ако случайно имате късмета да имате и някоя и друга диплома, вземете я и нея. Не питайте за какво, после ще ви […]

Share

0

За скелета в гардероба, ГЕРБ и още нещо

Posted by lenny on 18.06.2013 in Речено-сторено |

Слънчево юнско  утро – отваряш гардероба да си вземеш някое сакенце и установяваш, че всички до едно са проядени от мОлЦИ… Ами сега … Какво правим … Как какво – отиваме в МОЛ-а да си купим новинко   охх обърках се това беше в ръководството за кифли … В нашият случай отиваме на площада! Защо […]

Share

9

Отворено писмо до Министъра на Образованието и Науката

Posted by lenny on 10.06.2013 in Речено-сторено |

До Министъра на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова С КОПИЕ ДО: Председателите на парламентарно представените партии в 42-то народно събрание Народните представители в 42-то народно събрание Президента на Р България, Господин Росен Плевнелиев Омбудсмана на Р България, г- н Константин Пенчев Уважаема госпожо Министър, Съгласно Конституцията на Република България всеки български гражданин има […]

Share

0

Частен случай ли е частното образование у нас?!

Posted by lenny on 06.06.2013 in Речено-сторено |

Доскоро смятах, че Българското образование е в колапс, сега след 9 годишно пребиваване в него мога  да заявя, че това не е вярно – Българското образование е в клинична смърт и се нуждае от спешна реанимация! Отчаяни от липсата на дисциплина, от тоталната липса на контрол и най-вече от пълната незаинтересованост относно овладяването на науките […]

Share

2

ЕкарисаШ

Posted by lenny on 27.05.2013 in Goooood morning, Мутриленд |

….или новото правителство в проект !!!? И филма не бил швеЦки ми съвеЦки и децата са оставени на грижите на опитни педофили, офффф не май педагози се казваха? Проекта за ново правителство буди не едно и две вдигания на вежди, на мен поне направо ми образува тикове Проекто Министъра на инвестиционното проектиране Калин Тихолов – […]

Share

1

Имате право да живеете?! Да бе …. да!

Posted by lenny on 17.02.2013 in Речено-сторено |

Не бях в писателско настроение, но пита ли ме някой?! Не, нали?! И вас никой не ви е попитал какво мислите за това  Можем да се хванем на бас. Човек и добре да живее, все се намира някой лекар да намери от какво да ви лекува … та така и за мен. Преди известно време […]

Share

2

Убий учител – спаси министър

Posted by lenny on 14.12.2012 in Речено-сторено |

Ще кажете, защо с лошо?! А, защо не?! Принципно рядко призовавам към насилие, но сега някак отвътре ми дойде – така де, защо не вземем да ги убием с камъни тези учители, та белким си дойде на мястото всичко в родното ни образование. Повод за днесКашната драскулка ми даде ей това интервю, което признавам проследих […]

Share

Copyright © 2010-2019 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.