0

Good mooooooooorning, Мутриленд!

Posted by Хаджигенов on 06.06.2013 in Goooood morning, Мутриленд |

Все повече, нещата ни си отиват в посока на „изуй гащи“, както би казал лирическия герой.

Нали, така др.Цветанов?

Най-накрая след триста хиляди кандърми и най-вече защото, така или иначе парламента щеше му свали имунитета, любимия на целокупния български народ, герой от множество ТВ сапунки Цвинокио се отказа от имунитета си.

66878_378947692218191_1604204132_n

До тук добре, но нададе вой, че атаката срещу него била удар срещу държавността?

Боже, пази България?

Ако и идея да нямаме, какво по дяволите трябва да означава държавността? Очевидно, заболяването се влошава, защото доколкото схващаме Цвинокио се отъждествява с държавата?

Демек, държавата това е той?!!

@баси………..

Като стана дума за прокуратурата, споко бе, няма да кажем нищо хубаво, щото няма за какво, ма онзи-който-разправяше-че-строял-млечния-път се възмути, като как така, сме щели да му проверяваме полетите.

Бил летял, щото така бил преценил?

Алоу, така ще ни говориш, когато летиш с на Цветановата тъща самолета, а горивото и таксите си ги плащаш от джоба!

Докато харчиш народни пари, от нашите данъци, дължиш отчет и обяснение за всяка стотинка и жална ти майка, ако сметките не излязат или са нещо криви!

533753_373622019417425_1404174023_n - Copy

Стига за тия и да споменем и ония, че да не ви е скучно.

Съдейки по „умозренията“ на част от новите министри, които са на цели два деня народна служба, явно експертизата им е дълбоко законспирирана или просто не е в областта за която са назначени, като министри.

Тва: МВР, МВнР, образованието……. олеле майко?

Май, само Цвинокио може да забърка по-големи бози само за два дена? Ти, остави това, ми като гледаме и по къф точно „експертен“ критерии се назначават шефове и шефчета и лошо ни става. Очевидно, единствената експертиза е по роднинска или сексуална линия, като не сме съвсем сигурни, че едното изключва другото? За сега единственото им достойнство е, че тия – не са ония? Е, да де ма, тва точно дръво вече сме го яли, ако нямате нещо на въпреки? Щото и ония дойдоха яхнали белия кон, че не са тройна коалиция, ако и да бяха точно това.

Абе, като стана дума за тройки да не си помислите, че сме против тройките?

В никакъв случай!

Е, освен за шведските, щото там имало и кон? :mrgreen:

Айде, сега малко по-сериозно, моля!

7b5d0c86-cdc4-11e2-9b35-f3f08c66c36f_web_scale_0.2727273_0.2727273__.JPG.h600

Една от големите ни болки и разочарования е, че у нас няма гражданско общество, като хората. Вярно е, че какво ли имаме въобще, като хората, но все пак това, както и всяко друго нещо си зависи само от нас. Не за първи път дъвчем темата, сигурно и не за последен път. Ако не за друго, нас лично ни докарва до истеричен бяс, дори мисълта, че гордият ни и свободолюбив народ се е превърнал в народ от роби?

Гледахме гърците, как принудиха ЕС да им отпусне 200 милиарда евро, сега гледаме турците как се изправиха, като един срещу властта, управляваща ги, повече от 10г. и опитваща се от светската република създадена от Ататюрк, да ги ислямизира и превърне султанат. Да де, ма турците не са прости и не искат ислямизация. Не напразно, последните двайсетина години Турция се развива с бесни темпове и не само не усетиха криза, но именно в разгара на кризата, икономиката им продължава да расте с неимоверни темпове.

И не!

Това не се дължи на Ердоган, а на хората там, които работят, учат и правят всичко възможно да нещата да вървят, докато у нас, 90% от населението, чака някой месия да дойде и да ги оправи? Каквото и да означава това?

Та, е за тва ни боли.

И да, подкрепяме изцяло протестите в Турция!

Ердоган, още няма идея, но е пътник, точно, като БББ! По ред причини: тоталитарно и деспотично управление, ужасяващото полицейско насилие срещу мирните демонстранти, нескритата ислямизация и отвеждането на Турция в тъмното, откъдето я извади Ататюрк. Ердоган, допуска и типичната грешка на повечето балкански политици – еднозначно приема, че всички, които не са с него, са против него и са политически опоненти?

Звучи ви познато, сигурен съм.

По същия начин, нашите политически недоразумения, отказват да приемат, че е възможно ние, обикновените хора да мислим с главите си, самостоятелно и по правилен начин?

Напротив, смятат, че те са васали, едва ли не, богоизбрани като БББ, а ние техни роби?

Не приемат възможността да мислим свободно, да ни пука просто така!

Да ни пука за хората и да го правим за нищо!

Просто, защото можем!

Хайде, народе!

Извади си главата от там, където си я заврял и почвай да мислиш и да се държиш, като гражданин, дори и за най-дребните неща. Стена не се гради отведнъж, а камък по камък.

Ще ви да дадем и дребен пример: основната улица по която се влиза в нашата част от квартала, след края на зимата заприлича на стъргалото във Багдад. И понеже сме сигурни, че делото на давещите се е изцяло в ръцете на самите давещи се, спретнахме едно обаждане до инспектората на Столична община. Улицата в основната си част е около 800 метра, а цялата е дълга сигурно 2км. Наложи се да диктувам блок по блок от къде минава, т.к. няма име. Това се случи преди месец. Преди три дни, дойдоха изрязаха и асфалтираха дупките по цялата улица!!

Горното не е хвалебствие, напротив. Известно е, че скачаме по главите и лично и служебно на множество институции, СО включително и много трудно успяваме да ги накараме да свършат, каквото и да е, но това е начинът!

Всеки от нас, трябва да промени себе си, малко по малко и нещата ще се получат.

Иначе, ще продължим да гледаме останалите граждани и ще продължим да дрънкаме ръждивите си вериги, живеейки в миналото, вместо да работим за настоящето и бъдещето ни!

All I wanna say is that

They don’t really care about us! 

Michael Jackson

http://www.youtube.com/watch?v=QNJL6nfu__Q

Жената с червената рокля превърнала се в символ на протестите в Турция е Джейда Сунгур. Тя е архитект, асистент в департамента по градско планиране към Техническия университет в Истанбул.

* Снимката и е взета от нета

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** Цвинокио – известен още, като Цецо борецО, Цецо шесте апартамента и прочие вулгаризми

 

Автор на колажите  е Ивайло Ангелов

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.