1

Защо НЕ Спиди/DPD

Posted by Хаджигенов on 03.10.2019 in Речено-сторено |

Човек и добре да живее, рано или късно опира до Спиди.

Пращам всеки ден, всичко което изпиша по куриер и имах съмнителното удоволствие за май няма една година да работя с тях, докато ми писна накрая. Всяка седмица имах жалби, рекламации  и прочие, докато след кратка командировка в чужбина установих, че пратките все така стоят в офиса Н-ти ден, което е меко казано неприемливо, доколкото в нашия случай текат процесуални срокове, изтичането на които е фатално за процеса.

Наказаха всички куриери, а ние просто спряхме да работим с тях.

Оставихме единствено изпращането на багажа  в чужбина на личният ни номер 1 два пъти в годината, състоящ от един голям кашон с тегло 31.5кг.

Междувременно DPD купиха Спиди и нещата от катастрофално лоши станаха по-зле.

Кратка фактология, а заключенията ще оставим на вас, както обикновено.

На 13.09.2019г. около седмица преди номер 1 да замине за последната си учебна година в странство, изпратихме кашона по Спиди. Три дни по-късно получихме мейл, че теглото му е с 2.5кг. над максимума и единствената възможност е да отида до склада и да извадя нещо от него, което и направихме.

Срока за доставка до съответната държава е 5-6 дни.

Седмица по-късно с пяна на уста номер 1 ни праща принт скрийн видно от който пратката е стигнала до Германия и от там е върната обратно във България????

Цял ден звънял на колцентъра без да успее да се свърже.

Ако не сте опитвали да им звъннете, добре е да знаете, че е по-лесно цаци да стане доживотен главен прокурор, нежели някой да се свърже с колцентъра на Спиди.

Това е причината, поради която ние лично им пишем мейли.

Естествено, този тип комуникация изисква не просто да се запасите с търпение, но и да изпиете предварително не само своите хапове, но и тези на половин Мордор.

Няма да ви мъча повече, но за 19-те дни, които бяха нужни на Спиди/DPD да доставят пратката разменихме цифром и словом 18 мейла…..

 

Проблемът не е само в срока на доставка, а че бяхме сметнали доставката така, че да отиде преди номер 1 и да го чака там.

При това положение се оказа, че е в друга държава с дрехите на гърба си и се наложи да си купи, освен чаршафи, гащи, но и яке, щото там вали и е студено…….

В крайна сметка, на тази снимка можете да видите как точно изглежда пратката при доставяне.

Понеже Спиди явно не могат да си проследяват пратките, помолиха да им кажа кога ще пристигне за да ме обезщетят.
Не за друго, а защото ги уведомих, че това е сметка, която няма да платя.

След като им изпратих потвърждение за доставката и начинът по който изглежда, ме попитаха каква сума очаквам като обезщетение…..

Отговорих им, че първо ще изчакам да минат няколко дни, щото ако трябва сега да взема решение, колаборацията Speedy/DPD ще трябва да си намерят някоя друга галактика.

След което получих, поредния 21-ви подред мейл явно успокоени от факта, че не им искам поне бъбрек, с който ме уведомяват, че забавянето е изчислено на 34лв., а разсипаната пратка на 100лв. и да им пратя сметка да ми преведат парите, а и извинявайте…….

Е, ние не сме за 134лв.

Всъщност не сме за никакви пари.

Но пък от твърде много години смятаме, че трябва да правим всичко по силите си за да променяме към по-добро обкръжаващата ни среда, щото не харесваме идеята да живеем в кочина, което на практика означава, че не само се отказваме от доброволното получаване на 134лв., но и ще похарчим пари, време, усилия и всичко което ни коства за да научим българите на това, че дори да живеят и работят във България, подобно отношение към клиентите и към бизнеса е неприемливо.

Много, меко казано.

Дори някой ден съдът да ни присъди точно тези 134лв., Спиди/DPD ще са похарчили хиляди за защита и надявам ще са загубили и последните жалки остатъци на престиж, което в една високо конкурентна среда е точно от това, което имаме нужда ние, обикновените клиенти, имащи нещастието да живеем в Мордор.

p.s. изпратиха ни фактура с мейл 22 за доставката. Предполагам, искат да я платим?

Е, няма.

Споделяне

1 Comment

  • Светла каза:

    Прочетох съвсем случайно Вашия коментар за Спиди.
    Невероятно некъдърен и безотговорен куриер /Speedy/стойте далече от тях. Подиграват се с клиентите. Два дни ги чакам в София за 3 пратки до Италия общо 90 кг и не дойдоха, лъжат че не имало никой на адреса, отменят сами заявките и променят датите.

    Търся начин да се оплача и на г-н Валери Харутюн Мектупчиян и г-жа Стефани Берлиоз от управителния съвет на Геопост, но не мога да намеря начин. Съмнявам се, че знаят с каква куриерска фирма им се свързва името.

    Светла Бурмова-Милано

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.