0

Да настъпиш присмехулник

Posted by Хаджигенов on 25.01.2020 in Речено-сторено |

Едва ли остана някой не разбрал, че до главна прокуратура бе изпратен сигнал срещу американският журналист Сет Хетена, разкрил българската следа в руското оръжие за хибридна война Zero Hedge.

Сигналът беше изпратен от разкритият господин „оставете институциите да работят“ Иванджийски, списващ един от първите кафяви източници на алабализми у нас.

Въпросният сигнал представлява отчаяна, откровена глупотевина на мнайсет страници, в която още на страница първа жалбоподателят признава, че хипотетичните деяния са с частен характер, демек не са за прокуратурата, но той искрено вярва в нейното на прокуратурата всемогъщество и конкретно на ведрият и ръководител и се надява с тяхна помощ да открие и накаже виновника Сет Хетена, на когото му отне сигурно месец за да смели въпросът, как така прокуратурата ще го разследва за журналистически материал?

И защо?

Зер в нормалните страни, това не се случва не, ами никой дори не мисли, че е възможно.

Накратко в цялата си мъдрост и под героичното ръководство на все още главният прокурор гешеff, вместо да откажат да разгледат сигнала, го изпращат по подсъдност на софийска районна прокуратура.

Защо го правят е един наистина хубав въпрос?

Известно е, че каквото и да пратят от ВКП в посока по долустояща прокуратура, последната немедлено образува проверка и изследва изпратеното: кафяво ли е, колко всъщност е кафяво, как мирише, на вкус добре ли е и прочие важни неща, които напоследък се превръщат в досъдебни производства и ги дават по телевизията.

Доколкото сме запознати чудесно с начина, по който работи въпросното учреждение, предприехме някои правни ходове, както и известен shit storm по медиите, т.к. топлите отношения на съвеЦката прокуратура и нашата са добре известни, колкото и факта, че чайките се хранят с дребна риба…..

Не, ли?

В крайна сметка, съвсем тихомълком и буквално строго секретно, СРП отказа да образува дори проверка.

До тук добре, казал падналия от покрива на небостъргач, достигайки 73 етаж.

Временно изпълняваш длъжността шеф на СРП е праснала един сигнал срещу нас, явно недоволна от факта, че сме подпечатал гърба на фирменият ни плик със син печат в най-големият възможен размер, съдържащ в себе си личното ни и професионално мнение, че ГЕШЕВ Е ПОЗОР!

В сигнала до адвокатурата са описани фундаментални умозаключения на ръба на държавната измяна.

Най-смешното от тях е, че целя да окажа натиск върху вътрешното убеждение на магистратите и е насочено срещу независимостта на съдебната власт???

Как точно не става ясно, но четейки сигнала и бършейки умилителна сълза, търкулнала се по небръсната ни скула се опитахме да си представим, как ще убедим в противното въпросните магистрати, настройвайки ги срещу себе си изначално, но се отказахме навреме, т.к. подобен полет на мисълта е постижим единствено за възпитаниците на прословутата Магнаурска школа, а ние сме един обикновен адвокат и това явно не ни е по силите.

Тва, нищо не е.

По недопустим начин сме засегнали личното достойнство и професионално име на Главния прокурор?

Начи, известно е, че правото е все по-рядко срещано в доблестните редици на прокуратурата, ма все пак ако бяхме използвали речника и изразните средства на въпросният главен проКУРор за да засегнем личното му достойнство, би следвало да обърнем внимание върху факта, че последният няма коса, но за сметка на това има твърде много килограми, примерно. Или да коментираме, образованието му, професионалните му успехи, точно по начинът, който той би използвал?

Което, очевидно не сме направили.

Професионалнотo име на въпросният е изписано съвсем правилно, а именно ПОЗОР!

Сега, чакаме с нетърпение реакцията на Висшия адвокатски съвет, които нямат търпение да накажат всеки един обикновен адвокат, не се страхуващ да обяви, че сделки с правосъдието не са възможни.

И, да.

ГЕШЕВ Е ПОЗОР

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.