4

Полицейско насилие

Posted by Хаджигенов on 24.01.2012 in Goooood morning, Мутриленд |

Goooooooooood morning, Мутриленд!

Няма да ви питаме как сте, че ще вземете да ни кажете………… или пък дори ще се освидетелствате и ще тръгнете да си разнасяте раните и синините по телевизиите. В крайна сметка, по-важно е че имаме удоволствието да живеем в свободна страна.

Не ли?

С риск да ни разберете неправилно, ма още онзи ден ви казахме, че не само няма да има оставки за брилянтно проведената акция срещу родителите на създателят на групата в лицевата книга Аз НЯМА да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ, ами и ще има медийна атака!

Казахме ви и защо, за това сега няма да ви губим времето с повторения, а ще се спрем само на определението за полицейско насилие.

Не за друго, ма днес Ежа прескочи трупешката, дори създателят си:  онзи-който-строи-магистралите, успявайки да се яви по всички телевизии, радия и вестници едновременно и да обясни, че полицейското насилие не съществува, а твърденията за наличието му са провокация на организираната престъпност?

Тва с организираната престъпност стана, като тука има – тука нема. Вчера се тупаше по гърдите, че той лично я е ликвидирал до крак, а сега тя явно е оцеляла, станала е по-силна и го провокира, разбираш ли?

За това ние ще си позволим да отговорим, макар и не точно по начина, който би ни се искало…………. (живота не е справедлив), а ще внесем известна яснота по въпроса.

И така ….

Полицейско насилие е да изпратиш 20 (двадесет) маскирани, тежко въоръжени, като за мироопазваща операция в Афганистан милиционери, срещу двама възрастни хора, продаващи цигари на сергия в Илиянци.

Полицейско насилие е да им слагаш белезници и да използваш помощни средства (палки, приклади, шутове и прочие сила) извън посочените изрично случаи в ЗМВР.

Полицейско насилие е да изкараш на студа по бельо от дома си нечия дъщеря и да я държиш 2 часа гола на студа, за радост на съседите и воайорите.

Полицейско насилие е да разбиваш врати, които могат да бъдат отворени.

Полицейско насилие е да оправдаваш акцията си по медиите, че къща в Мировяне била непревземаема крепост с яки дувари и двери, които после разбиват, нищо че имат ключове.

Полицейско насилие е да имаш разрешение за претърсване и да незачетеш и неизпълниш разпоредбите на НПК, а именно: да не го предявиш на лицата, да не ги поканиш доброволно да предадат издирваните вещи и т.н.

Полицейско насилие е когато не намериш нищо при претърсването да задържиш лицата и да ги отведеш в районното.

Полицейско насилие е да караш същите тези лица да пишат обяснения за това, което претърсващите не са намерили.

Полицейско насилие е онзи-който-строи-магистралите да иска оставки на полицаите и техните шефове, вместо да ги уволни, во главе с таралежа.

Полицейско насилие е министъра на вътрешните работи Ежко Ежков да образува, разгледа и приключи дисциплинарни производства срещу „провинилите“ се в рамките на един час.

Полицейско насилие е да „накаже“ виновните за полицейското насилие с мъмрене, порицание и временно преместване, след като последните са извършили престъпления. Точно, както наказаха Цветелин Йончев – шефа на ДАНС за Мишо бирата и разговорите му с онзи-който-строи-магистралите. Интересно за какво ли го наградиха, назначавайки го за шеф на канцеларията на новоизбраният аватар, пардон президент. Хммм, а дали не го сложиха там, освен за вярна служба под знамената и за да контролира президента, да не се изкуши да кривне от правата, партийна линия?

Полицейско насилие е да използваш позицията си на вътрешен министър и в рамките на 2 часа да се появиш по всички медии, настъпателно обяснявайки, че битите сами са си виновни и малко са ги били? Нещо повече, в голямата си част от битите при полицейските акции, след приключването им сами си удряли главите в стените, след което се освидетелствали.

Полицейско насилие е да се жалиш пред обществото, че всички искали извинение от МВР, а на тях никой не им се извинявал? То, не че има защо де, но с простият си акъл, все си мислехме, че работата на МВР е да служи и да защитава гражданите, които им плащаме заплатите, а не да им се извиняваме.

Полицейско насилие е да обвиниш Председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова във връзки с организираната престъпност, цитирайки дело, по което същата е произнесла осъдителна присъда срещу извършителят за 8 (осем) години лишаване от свобода.

Полицейско насилие е министърът на вътрешните работи да атакува всички съдии, които не са част от семейните му приятели и или съкурсанти на онзи-който-строи-магистралите от Магнаурската школа, защото си гледат работата така, както предвижда закона, който не неспазват, а игнорират изобщо в МВР.

Полицейско насилие е да твърдиш, че смазаният от бой подозрителен, дългокос тип Радослав Божинов е наркоман и алкохолик, въпреки че не е и че си е заслужавал боя.

Полицейско насилие е да твърдиш, че убитата Яна е била клошарка, наркоманка, проститутка и не знам си още каква, сякаш дори да беше, си е заслужавала да бъде убита?

Полицейско насилие е да караш родителите на Мирослава да се извинят на МВР, сякаш са я върнали жива и здрава на родителите и, и сякаш някой си е мръднал пръста да я издири приживе

Полицейско насилие е …………………………….

И така до безкрай

 

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** Ежко Ежков – Цветан Цветанов от МВР

Автор на колажа е Владимир Дойчинов

 

Първата снимка е от групата Пътеводител на българския гражданин

Споделяне

4 Comments

  • estell каза:

    Сутринта прочетох за още една жертва на милиционерщината :
    препращам ви линка:
    http://news.zapernik.com/323983.html

  • Хаджигенов каза:

    Да, когато полицейското насилие се замита под килима нещата ескалират до безобразие! Всеки път, без изключение!

  • zgitchev каза:

    Незнам дали полицайте не знаят закона или умишлено го пренебрегват, но е много грозно и пошло. Немогат ли тези по-горе споменатите да си потърсят правдата по съдебен път? Т

  • Хаджигенов каза:

    Не знаят закона и го пренебрегват умишлено! Ефективно действие само в Страсбург.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.