0

За прокуратурата с любОFF

Posted by Хаджигенов on 23.05.2023 in Речено-сторено |

Вчера, готвейки доказателства за открито съдебно заседание, опс… ще отворя една демократично-променлива скоба, цитирайки една дама, на която и се „повръща, като чуела за липсата им на опит“, установих, че единственото нещо, в което мога да увия две рентгенови снимки за да не се виждат, е в стар, но все така актуален брой на Прас-Прес.

Така де, размерът се оказа единствено подходящ.

И понеже каскета е все така главен герой и все така на първа страница в жалкия политически цирк у нас, ни се ще да го споменем с „добро“ и до девето коляно…

‚начи, въпросният каскет късА ризи в три парламента, плачейки за разделение на властите и как от него нищо не зависело в прокуратурата?

Единствено нашата не особена скромност в първото събрание, дето плака по темата, си позволихме да го репликираме, че е супер яко да чуеш, че главния прокурор лъже, като дрът представител на малцинствените групи, цитирайки ЗСВ, НПК и КРБ,след което си отидохме, т.к. нямахме под ръка яйца и домати, а сме алергичен към глупостите от всякакъв вид.

Та, за последната седмица, главният каскет на реСпубликата доказа по категоричен начин, че е лъгал в три парламента – очевидно разделение на властите няма, доколкото така са се омешали с герп и прочее политическа мафия, до степен само готварски рецепти да не си разменят.

И да, всичко в прокуратурата зависи от главния прокурор, за това и политическата мафия е неприкосновена у нас.

Поводът за настоящото писание е именно сливането на властите и пълната, тотална липса на каквато и да било законност, защото бидейки едноличен самодържец, всяко беззаконие е добре дошло.

Не, ли?

Веднага даваме пример за да не сме голословни, не че сме де…

От началото на годината сме внесли в прокуратурата три броя изпълнителни листа за плащане на обезщетения за незаконни обвинения, за които сме осъдили именно вездесъщата прокуратура.

Към изпълнителните листа сме приложили адвокатски пълномощни видно от които сме изрично упълномощени да получаваме пари, както и удостоверение за банкова сметка по чл. 39 от закона за адвокатурата, т.н. клиентска сметка, по която влизат единствено пари на клиенти.

Получихме куп безобразни писма, според които ние адвокатите сме рискова група и не може да ни плащат на нас без изрично пълномощно с нотариална заверка на подписа (???) и защото главният секретар на администрацията на главния прокурор си е решил така и е издал някаква си заповед.

И да.

Въпросната заповед не само не е публична, но и не предизвиква правни последици.

Отгоре на всичко влиза в пряко противоречие със Закона за адвокатурата и Закона за задълженията и договорите.

Единият изрично казва, че упълномощаване с нотариална заверка на подписа е нужно само ако законът изисква договора да бъде в нотариална форма, а другият казва, че адвокатските пълномощни са в обикновена писмена форма.

Същите пълномощни са достатъчни, за да осъдиш прокуратурата до върховен съд, включително.

Да получиш изпълнителен лист, да образуваш изпълнително дело и да получиш парите на клиентите в специалните сметки по чл.39 от ЗА.

Според главния секретар на главния прокурор, ние адвокатите сме зло и отказват да плащат.

Можем да сезираме прокуратурата срещу прокуратурата, защото неизпълнението на съдебно решение е престъпление.

Аh, wait.

Няма как или няма смисъл, защото вместо прокуратура имаме каскетура с едноличен собственик, преди него имахме цацаратура, а още преди него разбрахме, че нямаме нужда от главен прокурор.

И да.

Пратихме писмото, с което казват, че адвокатите сме риск за правната сигурност до ЕС и Венецианската комисия.

И да.

Писахме на Висшия адвокатски съвет за съдействие, както пише в закона за адвокатурата.

Дори не ми отговориха, защото:

  1. Заети са по-важни неща от това да съдействат на някой обикновен адвокат за нарушения на нашия закон
  2. Сърдити са ми, дето казахме, че е абсурдно ВАдС да кляка на телефонни обаждания и да пуска позиции срещу един от най-известните адвокати у нас – Михаил Екимджиев за нещо, за което е абсолютно прав.

И да.

Ще продължим не само да съдим прокуратурата до дупка, но и ще им скачаме по главите трупешката, докато праСовъдието не се превърне правосъдие наистина.

С отвращение.

Един обикновен АДвокат

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.