0

Идиокрация

Posted by Хаджигенов on 17.11.2012 in Речено-сторено |

Да дадем и своите 2 стотинки по повод кашата забъркана в Конституционния съд.

Обществеността се раздели за пореден път: едните викат „Осанна“ на президента, другите „Разпни го“ и всички имат своите аргументи. Ние също, но ще стигнем до тях малко по-натам.

Големия въпрос или по-скоро големите въпроси са други.

На първо място, онзи-който-строи-магистралите и лакеите му, що се правят на ощипани моми, а?

Кандидатурата на Венета Марковска чия е?

Лично негова, нали!

Не просто Негова, а направиха чудеса да я изберат, включително погазиха, де що има закон за целта. Ако не ни лъже паметта, това беше първият избор на конституционен съдия минал дори без формално обсъждане и прочие.

Не напразно, ЕС го шамароса един час, след т.н. избор!

Ма, да си дойдем на думата за ощипаните моми – веднага след това се включи тежката артилерия в лицето на Ежа, който директно в името на същият, този избор отсвири ЕС и ги прати на майната си по начин превърнал се в негова запазена марка. И сякаш това не беше достатъчно, но и правният колос на управляващите, по съвместителство и председател на НС, написа и изпрати есе в защитата, именно на кандидатурата на Марковска, в което се закле, че с нея всичко е наред, а безобразният начин, по който бяха избрания и тя и Анастасов е правилен и законосъобразен?

Айде, бе?

Начи, ако щете вярвайте, но четейки горното есе, плакахме с глас и крокодилски сълзи.

Та, така.

За тези, които още не са разбрали, целият този цирк, включително намесата на аватара назначен за президент е дело на онзи-който-строи-магистралите!

Процедурата – незаконосъобразна и максимално скрита от обществеността, което изначално е безсмислено, доколкото с това мнозинство в Конституционния съд, могат да изберат и чичо Пейовото магаре.

Не, ли?

Кандидатите – обсъждани многократно, като общото мнение е, че чеп за зеле не става от тях?

Мнение, с което ние лично сме съгласни.

Велчев – направи всичко по силите си, а то не беше малко за да сме сигурни, че можем и без Главен Прокурор! Назначението му за съдия в Конституционния съд е награда за действия и или бездействия, докато беше главен. Безспорен факт, потвърждаващ се по категоричен начин от факта, че именно по негово време е започната преписката срещу Марковска, удобно е крита и е извадена в подходящ момент. Да оставим за момент на страна деянията извършени по този начин, но получаването на най-високоплатената и спокойна работа в държавата, не е ли своего рода рушвет, уважаеми?

Ние, вече не сме сигурни в нищо?

Анастасов – кандидат, та дрънка! Завършил факултета в Магнаурската школа за държавна сигурност, което ние отказваме да коментираме. Бихме искали да споменем, че по времето на развития социализъм, особено ценните кадри получаваха дипломи, именно от този факултет без да са стъпвали там, но дори и да приемем че въпросният кандидат чинно си е завършил училището на ДС, остава най-важният въпрос, а именно:

Той всъщност, къф юрист e, а?

Според скромното ни мнение, базирано на множество сблъсъци с подобни капацитети, последните разбират от право, колкото ние от ветеринарна медицина?

Аргумент против – не, че неглижираме съдилищата от малките съдебни райони, като Ямбол, щото доста често си вадим хляба именно  в тях, но е абсурдно един дори, голям професионалист от ниво районен съд в Ямбол, където е гледал стотина дела на година да скочи в Конституционния съд.

Тва, все е едно да дадем на Таралежа да кара космически кораб?

Марковска – цял живот съдия, зам.председател на ВАС. Привидно от професионална гледна точка единствения кандидат, годен за конституционен съдия? Дори  намиращите се, далеч от кухнята, в която се готвят правните бъркочи у нас бяха потресени от репликата на любимият на всички правен ерудит ЦеЦерон, който в защитната си реч пред медиите, заяви, че не е имало министър който да е отишъл при Марковска и тя да не му е свършила работа?!!!!!

Опппаааа?

Накратко:

 Разделение на властите – съдебната и изпълнителната власт са отделни и независими власти, именно защото съдебната власт, следва да контролира изпълнителната, доколко действията и, са законосъобразни!!!!!!!

Както стана ясно, това просто не се случва!

Съдът – вече писахме, че у нас Конституционния съд е един безсмислен съд! Мнението не ни се е променило, ни на йота!

За сметка на това е удобно и високоплатено място, на което да се скрият „заслужилите“ към съответното правителство! Най-високо платените служители в държавата, с една камара привилегии, като коли, шАфьори, охрана (тия пък, от кой ги пазят?) и какво ли още не?

И накрая гледат две дела в годината, три ако има избори?

В истинските демокрации, Конституционния съд е най-важният съд!

Е, у нас не е!

Изводите оставяме на вас. Не сте нито малки, нито имате бодли по гърба.

Президента – безпрецедентен гаф сътворен по време на клетвата в Конституционния съд!

На първо място, бихме искали да изтъкнем, че този ход се дължи изцяло на правната и интелектуална импотентност на управляващите!

На следващо място, присъствието на президента и представителите на всички власти на клетвата на конституционните съдии не е елемент от фактическия състав на избора. Обичай, произхождащ от римско време и ролята на присъстващите е чисто свидетелска. Или иначе казано, все е тая, дали ще са там и колко ще са.

Чухме различни реплики, че видите ли президента направил във безсилието си, политически ход? За безсилието сме съгласни, но тва дето президента може да прави политически ходове и прочие, противоречи с цялата ни идея за демокрация.

Президентът е президент на всички българи и не може да прави, каквито и да било политически ходове! Факт, имаща своя прецедент, още от времето когато бат Петьо се изряза в НДК, че бил седесар?! Ние знаем, но подобни ходове са недопустими и имат своята цена. Отделно от това, демонстрират политическа и донякъде интелектуална незрялост, както бат Петьо разбра още на следващите избори. Можеш да си, каквото си искаш, но не и докато си президент!

Отделен е въпросът, че това което направи е ход, като параход, ма не негов, а на дърпащият конците Му, което е очевидно и за незрящите!

Евгени Танчев – до полагане клетвата от Велчев председател на КС. В какво си точно качество и на какво основание прекрати клетвата? На тези въпроси отговорът ще стане ясен, след като видим с какво точно ще бъде награден за вярната си служба под знамето.

Не!

Не, на закона, а на фуражката?

Излишно е да казваме, че точно Танчев е един от хората познаващ закона и обучил поколения юристи в тайните на конституционното право с нас начело.

В крайна сметка за пореден път стана ясно, че у нас право има само в университетите, в адвокатските среди и сред единици съдии, но това се дължи на усилията на всички правителства до сега, макар че единствените постигнали 100% успех са сегашните.

Овладяха най-важните съдилища Конституционния съд, ВАС, СГС, РС София и прочие, като уволниха и или купиха мълчанието на несмирените.

Гледаме, че подскачате всеки път, когато кажем купиха?

Добре, де?

Как бихте нарекли, повишенията и прочие благини предоставяни на послушните за съответните действия или бездействия от тяхна страна?

………………………………………….

В крайна сметка, остана най-важният пост, а именно този на Главния Прокурор.

Защо е важен ли?

Защото ако сложат свой човек на него, няма да има значение дали ще „спечелят“ изборите или не, ако ни разбирате! В противен случай, това ще е първото бившо правителство, което ще провежда беседите си на карето, по време на разрешените им едночасови разходки.

п.с. Според нас кандидатурата на Цацаров е дим над водата. Ние лично бихме заложили на Бойко Найденов.

п.с. 2 Може би, прекалихме малко онзи ден в предаването на Милен Цветков, но толкова бяхме потресени, че се качихме на метлата и с нея стигнахме до телевизията, за съжаление не слезнахме от нея и в студиото, но почваме да се плашим от случващото се, а както знаете ние не сме от страхливите. В тази връзка ни хрумна, че имаме две възможности: Терминал 1 или да си спомним, кои сме били, да решим какви искаме да бъдем и вкупом да се качим на метлите и да ги изметем на майната си.

„Ако един смешник забавлява народа – това е комедия, но ако този смешник води народа – това е трагедия.”

Гьоте

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** Ежко Ежков – същият известен още като Цветан Цветанов от МВР и ЦеЦерон по идея на Тони Филипов, д-р )

 

Автор на колаж 1 е Владимир Дойчинов

Автор на колаж 2 е Ивайло Ангелов

Автор на колажа 3 е Христо Комарницки

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.