1

Прокуратурата в услуга на лакеите Му

Posted by Хаджигенов on 19.12.2010 in Речено-сторено |

Явно и прокуратурата е абдикирала тотално от задължението си да следи за спазване на законността. Тихомълком с по два реда в някои електронни медии и във вестник “Сега”, с половин уста се съобщава, че прокуратурата няма въобще да разследва Ежко Ежков за извършеното от него нарушение на чл.145а НК. Забележете, защото именно прокуратурата му е разрешила да извърши нарушението на закона???????

Направо не знам, какво да кажа?

Първо, прокуратурата не е божествен орган и не е оторизирана по никакъв начин да раздава индулгенции! Още по-малко е оправомощена да разрешава на някой да нарушава закона! Пък бил той и Министъра на Вътрешните работи – Ежко Ежков!

Напротив, съгласно Конституцията на Република България и Закона за съдебната власт, именно прокуратурата е органа, който е длъжен да следи за спазването на закона, без оглед заеманото от извършителя място в обществото. На практика, прокуратурата директно отказва да разследва Ежко Ежков.

Въпроса е защо? Защото е Министър ли? По същата причина Директора на НАП каза, че няма нужда от ревизия. Въпреки, че е налице минимум едно фрапиращо нарушение на закона, а именно регистрацията по ДДС, която е задължителна след преминаване на прага от 50 000лв. доход за една година. Всеки друг човек, НАП ще го съдере от ревизии, актове, ще му начислят ДДС-то със стара дата, ще му наложат запори и прочие. На Ежко нищо. Явно е недосегаем? За това ни се подиграва публично! Щял да си каже за доходите, ама друг път?

Действията на прокуратурата будят единствено недоумение и затвърждават създаденото мнение, че напоследък се изпълняват единствено поръчкови операции с чисто политически мотиви. Макар, че зад политическите мотиви винаги има скрити и икономически такива. ИМХО

Любопитно ми е, как ще се обясни това на света и на евроатлантическите партньори? (Ще отворя една скоба, че с тия евроатлантически партньори винаги ме напушва истеричен смях – Европа и САЩ винаги са имали самостоятелни интереси, противоречащи си във всяко едно отношение. Фундаментален лаф от типа: от Ванкувър до Владивосток).

Същите тези партньори, не се свенят да разследват действащите си министри, премиери и президенти. Ма там и полицията и прокуратурата работят наистина, не като наш’те тука. И там, никой не е по-голям от закона! Дори Той, не би бил! Не, че издребнявам, но разследваха, разследват и вкарват в панделата действащи политици и лица от всякакъв ранг: Хелмут Кол, Берлускони……. Уесли Снайпс влезе в затвора за три година, едва миналата седмица, въпреки цялата му известност и пари. Бил Клинтън беше действащ президент на САЩ, когато заради една вувузела го направиха за смях на целия свят и убиха политическата му кариера за следващите 3000 години.

Еблематичен пример в това отношение беше и случилото се, само преди няколко месеца със зам.градския прокурор Роман Василев. Роман Василев е един от мислещите прокурори в СГП и работещ най-тежките дела, човек който не се страхува от нито едно дело или извършител, една от най-ярките звезди на прокуратурата. Обаче, допусна глупава грешка. Много сериозна и недопустима грешка, за която тутакси беше наврян на кучето в ………………………, разнесоха го по цял свят, влачиха го по ВСС, наказаха го по административен ред в прокуратурата. Действията му дадоха повод на защитата да заведе дело в Страсбург, защото подобно поведение е недопустимо! Всичко това е правилно и Роман Василев си понесе отговорността. Да не говорим, че от ярко светеща звезда, кариерата му се превърна в прах. Но, така трябва! Това е правилното действие в демократичните и правови държави! Всеки носи отговорност, включително наказателна за постъпките си.

Питането ми е следното: трябва ли всъщност прокуратурата да е безгръбначно, виещо се около поредното правителство или трябва да е независим орган, който да се интересува единствено от закона и да работи единствено за спазване на законността! Защото в този му вид прокуратурата е всичко друго, но не и това, което трябва да бъде. Правителствата идват и си отиват, само прокуратурата  си остава същата……………….

Вместо да разследва, тя защитава закононарушителите! Абсурдно и недопустимо! Прокуратурата в този си вид е обида за правосъдието във България!

По повод, предишната ми публикация, досежно извършеното нарушение на закона от Ежко Ежков в НС, която беше доста широко отразена от електронните медии, благодарение на e-vestnik и webcafe, доста хора ми писаха или ми се обадиха по телефона, а Вени Марковски сезира Главния Прокурор и отправи призив към всички да сезират прокуратурата срещу Ежко Ежков. Защото, в противен случай ще разследват само нас – обикновените българи, които по една или друга причина не сме удобни Нему или на лакеите Му, което е комунизъм в най-страшният му вид!!!! Вместо да става все по-законно, правилно, европейско ако щете, сегашните управляващи въведоха беззаконието, като принцип! Създадоха си неписан, но много ефективен имунитет!

С помощта на услужливите медии, че и не само, пудрят имиджа на Ежко Ежков по елементарен начин, който би бил забавен при други обстоятелства. Обаче факт: Ежа е политик на годината! Представям си другите какви са, щом той е номер едно.

Трябва ли да чакаме следващите избори, ако дотогава не ги забранят със закон и да дойде друго правителство, което да използва прокуратурата отново за отмъщение, защото давността за извършеното деяние е достатъчно дълга и със сигурност прескача мандата на Ежко Ежков!

Има и още една причина за отказа от разследване, чисто правна причина: извършеното деяние е безспорно и няма проблем с доказването му, което означава само едно нещо: започнат ли разследване, то ще приключи с обвинителен акт.

За това, ще си позволя и аз да отправя призив:

Пишете жалби, писма, протести, петиции и каквото още се сетите до: прокуратурата, до всички възможни медии у нас и в чужбина, до Европейския съюз, задължително до евроатлантическите партньори, до международни организации за демокрация и право, за защита на правата на човека и каквото още се сетите с искане да бъде извършено разследване на Ежко Ежков за извършеното нарушение!

Правете го с ясната идея, че го правите за себе си! А, не срещу някой!

Споделяне

1 Comment

  • Хаджигенов каза:

    Принципно не харесвам идеята за безплатните консултации, но тази ще я направя с удоволствие: след публикацията в е-вестник и предаване по БНТ, става ясно, че според заключението на съдебномедицинската експертиза плода е в 5 месец.
    Съгласно, чл.286 НК ал.1 Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.

    Доколкото НС е надлежен орган на власт е налице и набедяване на лекарите от Ежко Ежков.

    А, сега де?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.