0

Смъртта на демокрацията

Posted by Хаджигенов on 26.02.2011 in Речено-сторено |

Господарят забрани журналистическите въпроси, защото на наглите журналя не им стигат вече Неговите успехи, построените магистрали и светлото, макар и далечно бъдеще, ами почват да задават неудобни въпроси. Именно за това, съвсем по сталински на пресконференциите вече няма да се задават въпроси!

Да де, но това не е всичко:

 

“Я си гледай работата, на такива въпроси няма да отговарям” реплика към въпрос на Сашо Диков за ежовите имоти.


“Я си глей работата! Точно на теб ли ще отговарям!” тросна се премиерът Бойко Борисов днес в парламента, ядосан на журналист от БГНЕС.

 

Унесен в господарските си мечти, Той забравя две основни неща:

1. Дори и Той е смъртен, в политическия смисъл на думата

2. Избран е от народа и с помощта на медиите, които сега гони с омерзение.

Да си го кажем направо – единствено при демокрацията е възможно да бъде избран за премиер, един обикновен пожарникар с дискусионно минало, при това не блестящ с особен интелект или други качества. Неизбежно е сравнението с Роналд Рейгън (Господи, прости ми тая дързост :) ), който беше един обикновен актьор, също не блестящ с особен интелект, но Рейгън беше продукт на демокрацията, а не на комунизма и за това той имаше реална оценка за себе си и възможностите си. Привлече около себе си умни, образовани и компетентни хора, което го превърна в най-успешния американски президент до сега изкарал два пълни мандата! За да направим сравнението равностойно ще отбележа, че Той се обгради единствено с хора, сред които изпъква не само физически, но и интелектуално с всички произтичащи от това последици!

Господарю, ти си длъжен да отговарящ на въпросите на народа! В противен случай ще ни се разсърдиш и ти като Костов, ма твоето ще продължи доста повече. Не знам, защо си мислиш, че вечно ще бъдеш само венцехвален. Дори на придворните Ти журналисти вече им стана ясно, че понятие си нямаш как да управляваш.

Ей, така от кумова срама ще си позволя да ти изтегля една сламка, ГосподарЮ!

Томас Джеферсон насърчава журналистите: “Задавайте смели въпроси!”

Дали откриваме някои прилики между бащата на демокрацията и най-големият последовател на Тодор Живков? Всъщност, дотолкова се различават, че напрактика нямат нищо общо помежду си. Ако щете и поради това, че единият създаде демокрацията и я изправи на крака, а другият се възползва от нея, след което я удуши с голи ръце. Дори и това не му е достъчно – продължава да я тъпче с подкованите си ботуши, белким убие душата и……

След предприетите масови подслушвания, повсеместна милиционерщина, забрана за задаване на неудобни въпроси и прочие, какво остава? Репресии и терор по сталински? Дали евроатлантическите партньори ще го позволят, нищо че те подкрепят (уж) безрезервно. Тва мина и замина и няма да се върне, защото хората не са будали и досега видяха само празни думи и като се уталожи вдигнатия прахоляк от въртенето на гуми се видя, че не само не си подкарал колата напред, ами си я върнал назад поне 200 метра, което както и да го погледнеш си е героизъм в мирно време.

Сещам се и на какво ми прилича сегашната ситуация

Чукча пуши лулата си на носа на лодката, гледайки замислено как жена му гребе срещу течението.

– Лесно и е на нея, въздъхва чукчата. А, аз трябва да мисля как ще живеем утре……..

 

“Нито една лъжа не може да продължи вечно!” Мартин Лутър Кинг

Ъ? Кой тва, викаш? К’во казал? Абе я ………………………..

И аз да питам нещо, като другите будали: вие с Ежко верно ли смятате, че като не ни обръщате внимание и игнорирате въпросите за Ежовите имоти и благосъстояние, проблема се решава от само себе си?

 

Умрях от смях, гледайки как се гърчи потният и обезумял шеф на НАП, който каза, че било “прецеденти” разбираш ли, сам шефа да чете ревизионните доклади. Ми, да. Щото, шефа може да не отговори и явно му е обещана закрила, та за тва омаза, каквото можа. Как ще пуснат данъчните готвили доклада да говорят, че тогава къде отива Ежко, а? Въпреки съвместните им усилия, стана ясно, че и тая работа не е като онази. Не, че съм изненадан де. Първо, изкарали 500 и кусур хиляди за петте години откак Ежко е в политиката. Преди политиката и той и съпругата му са вземали по 1000 лева на месец, а тъста и тъщата не са имали, каквато и да било възможност за дарения с по пет нули отзад. Ей, като казах тъщата, та се сетих – винаги съм си мислил, че зет и тъща за да се разбират, стига да не живеят на отделни континенти, значи има нещо перверзно в цялата тази работа. Тука, като гледам колко са си близки, не смея да и да си помисля, за какво ли става дума. Макар че, както е известно комунистите отхвърлят буржоазното учение на д-р Фройд, което сигурен съм би го натъжило ужасно, но пък от друга страна всичко е оправдано и щом се харесват, какво пък?

От тия 500 000 си купили шестте апартамента, за по 500€ квадратния метър, хем в Изток и Изгрев цени под 2000€ няма и в момента. Да не казвам, пък какви са им данъчните оценки, които издава общината, защото това е единствения район в София, който издава данъчни оценки на реалната им стойност! Така, че от’де се взеха тия цени, сам Господ и стари баби знаят. За ежедневните им разходи, никой и дума не обелва освен Вени Марковски. Никой и никъде не спомена и за регистрацията по ДДС! Мислех, че няма да се погнусят да му намерят декларацията някъде забутана по ъглите в НАП и без произнасяне, ма явно им иде сложничко толкова мислене. За това я игнорираха. А всяко физическо лице, след достигане на прага от 50 000 лв. на година приход е длъжно да се регистрира по ДДС!!!!! Който не го направи, му го начисляват със стара дата, включително лихви, разноски и глоба!!!!! На Ежко не, разбира се. Чудно ми е, как ще реагират тъста и тъщата, когато разберат, че укриването на приходи в особено големи размери е тежко престъпление и се наказва с лишаване от свобода? Тва, дето ще го разследват в МВР и ще го покрият, сигурно само Ежко си мисли, че е възможно. Поради крещящият конфликт на интереси, следва да бъде разследвано в следствието, а там кой знае. Дори най-послушния прокурор в СГП, не посмя да се произнесе по жалбата за СРС-та, щото нямаше как. За това се произнесе по въпрос, който никой не е повдигал – как и защо са разсекретени, при което установява, че при разсекретяването им няма нарушение. И така, щото деянието е осъществено изцяло от извършителя от обективна и от субективна страна. Гледам и Главния прокурор почна да мърда вече и се опълчи срещу спецсъдилищата, та май-май нещата почват да си отиват по местата.

Както и да е. Размислих ГосподарЮ. Дръж го Ежко още, колкото може. Тъкмо ще си отидете заедно.

 

 

* Автор на колажите е Владимир Дойчинов

 

 

 

 

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.