0

Милиционерската държава – част II или защо трябва да кажем НЕ на борбата с тероризЪма

Posted by Хаджигенов on 08.06.2016 in Речено-сторено |

Преди време, далеч не толкова отдавна написахме „бестселър“ във блогА по-известен, като Милиционерската държава.

Благодарение на нормативната кретения на тогавашните управляващи, водени единствено от нескритото им желание не просто да стискат тая власт, докато могат, но и да управляват по единствено познатият им начин, а именно тоталитарно, силово, безпардонно не само в нарушение на закона, но и в разрез с идеята за демокрация и правова държава, каквато поне по условие сме. И по-конкретно предвидените изменения в тогавашният ЗМВР създадени с цел безконтролно и безпардонно подслушване, следене и прочие дейности насочени срещу нас гражданите.

Тогава сравнихме, случващото се със Северна Корея, което голяма част от публиката отдаде на известната склонност на адвокатите да преувеличаваме в пъти ситуацията.

Е, на този етап и три години по-късно мисля, нямаме спор по въпроса, КОЙ, какво, защо, как и най-вече с каква цел прави всичко това.

Отново.

За пореден път.

Защото сега имаме не просто римейк на болшевизма, а комбинация от еднолична монархия съчетана с най-добрите традиции на комунизмо-фашизма с последните достижения на севернокорейската действителност.

Или иначе казано, след краткото ни няколко дневно отсъствие, заварихме поредното ново двайсет, а именно Закон за борба с тероризЪма?

Честно да си призная, малко сме изненадан.

Нямах идея, ей Богу, че тероризЪма се бори с особен за целта закон?

Хем, не е като да не сме прочел цялата издадена и неиздадена литература по въпроса. И за да не ви губя времето с глупости, веднага казвам че не това.

Очевидно е и за незрящите, че целта е съвсем различна, а именно тотален контрол и следене на собствените си граждани под най-различни привидно, благовидни предлози.

Всичко това е с една единствена цел – гражданите да бъдат контролирани, дресирани, репресирани, смазани и управлявани на воля!

Целият проекто закон се върти около две неща:

На първо място, направен е опит за създаване на правна рамка, която да придаде относително благоприличен вид на тоталното отнемане на всички граждански права и на следващо място свръх овластяването на силовите структури с армията начело на която създават правомощия да действа срещу българските граждани?!

Запомнете това!

Ще го споменаваме често.

Ако сме разбрали правилно, въпросният закон за борба с тероризЪма, всъщност ще се бори срещу нас самите, доколкото отнема всичките ни граждански права – ерго според властта ние сме терористи?

Вероятно, защото смятаме, че тази, а и всяка друга власт не може и не трябва да  е самоцелна и да остане на власт ако щете и само заради, това че в името на властта са готови на всичко, дори да ни вземат малкото и изцяло илюзорни права.

Само и само да векуват там?

На трона.

Т.н. правна рамка на закона съдържа в себе си уникални безобразия, които убиват в себе си дори идеята за право, камо ли за законност, демокрация, правова държава и прочие алабализми?

Основното и най-важно условие, което стартира и или обосновава всяка една процедура в закона, извънредното положение или както е по-известно „военно положение“ е базирано на любимият ни правномилиционерски термин, а именно обосновано предположение за престъпление.

Обосновано предположение е евфемизъм подобен на другия широко използван за целата термин компетентните органи.

За всичките години работа, като съдебен адвокат, предимно в областта на наказателното право, така и не разбрах какво по дяволите означава обосновано предположение.

Още по-малко разбрах, кои са компетентните органи?

Айде за обоснованото предположение имаме съвсем обосновано предположение, че това е когато органите предполагат или пък са съвсем сигурни, че точно вие сте извършили някое ужасяващо престъпление, но пък нямат и не могат да намерят, нито едно доказателство в подкрепа на обоснованото си предположение. За това и го наричат обосновано предположение ако и да е точно толкова обосновано и близко с реалността, колкото цветните сънища с неочакван край сънувани през пубертета. Иначе идеята на обоснованите предположения и тяхното практическо приложение е да бъдат „подкрепени“ с разпити на свидетели със скрита самоличност, след което ви задържат купчина барети с автомати, но с единствената цел да получат самопризнания, които после някак си ще облекат с подобия на доказателства, създавайки привидна законосъобразност.

Толкова по обоснованите предположение на които се крепи закона за борба с тероризЪма.

Обаче, кои са компетентните органи до ден днешен идея си нямаме?

Наистина.

Особено, като се има предвид, че у нас службите и МВР, во главе с прокуратурата се борят с тероризЪма, забранявайки в отделни населени места бурките, докато истинските терористи взривиха необезпокоявани летището обути с къси гащи и джапанки…….

И това е само един от множеството примери.

Всъщност от всички примери, доколкото обратното не се е случвало у нас не само по отношение на епизодичните терористични актове, влизащи в графата изключения, но и по отношение на всякакъв вид престъпност от битовата през трафика и продажба на наркотици, та до поръчковите убийства наблюдаваме тотален, повсеместен провал на МВР, службите и прокуратурата във всяко едно отношение.

Единственият им успех са присъдите за по 3гр. марихуана,  гръмките обвинения в опити за убийство и едрото хулиганство.

Ей, тва е.

Да се върнем на правната обосновка на закона за борба с тероризЪма.

Създателите/авторите му са постигнали чутовен нормотворчески подвиг, опитвайки се да изведат легална дефиниция на това чудо тероризЪма, предвидливо, скривайки го в преходните и заключителни разпоредби, белким никой не открие, че така и не са успели, както и никой друг до сега, а всъщност просто повтарят нормата на чл.108а НК, която е точно толкова ясна и конкретна, че ще платим с удоволствие за да присъстваме на дело с подобно обвинение.

По същество, от тук надолу ще направим кратък коментар на съществената част от закона по силата на който ни отнемат всяко едно същствуващо човешко, а не просто гражданско право на базата на обоснованото предположение.

  1. Проектът предвижда намеса на въоръжените сили във вътрешните работи на страната срещу собствените си граждани, като за целта снабдява армията с полицейски правомощия по отношение на нас, включително с правото да ни задържа под стража. До тук нещо звучи ли ви познато или поне малко наподобяващо борбата с тероризма, освен ако разбира се, не сме всички ние терористи? Да припомня, че всяка една свободна и демократична държава има въведена изрична забрана за действие на армията на собствена територия, именно защото това е начина по който тоталитарните режими контролират собственият си народ. Справка – Северна Корея.
  2. Държавни органи и тези на местно самоуправление, включително кметове и областни управители ще разработват планове за борба с тероризма на съответно ниво? Това го четохме поне три пъти, опитвайки се вденем, какво точно означава и единственото, което ни хрумна е, че подобни планове се разработваха по абсолютно същият начин по времето на социализЪма?
  3. Собствениците и ползвателите на сгради с обществено ползване са длъжни да предават плановете им на МВР…..

NB:

  1. Превантивни мерки, изразяващи се в забрани на следните неща:
  • за промяна на местоживеенето без разрешение;
  • за напускане на страната без разрешение;
  • за посещаване на определени места, райони и обекти;
  • за напускане на определено населено място без разрешение;
  • за достъп до интернет;
  • за притежаване и използване на повече от един телефонен номер;
  • за осъществяване на контакт с определени лица;
  • периодично явяване в районно управление на МВР и подписване пред полицейски служител;
  • отнемане на паспорти или заместващи ги документи и забрана за издаване на

Всяко едно от изброените по-горе точки на чл.17 е съществувало и прилагало по времето на Хитлер, Сталин и бай Тошо, както умилително си спомня за него последният му охранител и настоящ премиер.

  1. Въвеждане на извънредно положение при антитерористични операции, базирани основно на обосновано предположение и водени от компетентните органи в чл.26. Предполагам вече знаем, защо беше проведената акция при която бяха задържани стотина граждани до НДК. Било е суха тренировка от типа „ако мине“.

Реално, всичко това ще се случва единствено и само по заповед на Министъра на вътрешните работи с която за неопределено време и напълно безконтролно ще се отнемат не само гражданските, но и човешките ни права. Точно, както е формулирано в чл.29.

От прочита на чл. 30 стигаме до същността, че тези правомощия изрично включват: разтурване и прекратяване на митинги, събрания, манифестации, тържества, религиозни и прочие обреди и всякакви други протести.

  1. При въвеждане на извънредно положение всички оператори на електронни услуги предоставят пълен достъп до мрежата или услугите, които предлагат……
  2. В преходните и заключителни разпоредби са скрити, както обикновено най-мръсните тайни, като създаването на всевъзможни физически и юридически лица с цел поставяне на служителите под прикритие и което не само възстановява ДС в най-силните и години, но и осигурява чудесно прикритие на всички онези незаконни действия извършвани и сега от МВР, защото вярвам вече всички сте наясно, че абсолютният провал на МВР и прокуратурата във борбата с престъпността се дължи на факта, че те са в пълна симбиоза, не отличими по нищо друго освен по униформите.
  3. В закона за бежанците се предвижда при наличие на обосновано предположение статутът им да бъде разглеждан в рамките на един месец. И това са същите хора, които в рамките на две години не са в състояние да разследват и съберат доказателства за обикновена кражба и настояват да имат тази възможност без ограничения във времето. Естествено, това че бежанците идват от държави в които се води война и дори за сегашните шест месеца не могат да съберат нужните им документи, защото там някъде се води война, няма никакво значение. Нали, защото идеята не е тва.
  4. В закона за чужденците се предвижда в тридневен срок от влизането си в страната да подават писмени заявления в МВР за постоянен адрес или на пребиваване с всичките си паспортни и други данни, точно както беше по времето на соца. За да знае властта КОЙ, къде, как с кого и прочие.

Майната им на законите на общността, предвиждащи свободно движение на гражданите.

  1. В закона за СРС е скрита най-бруталната промяна, предвиждаща не само подслушване и следене за срок от цели три години, но и изрично уреждаща възможността да НЕ се създават веществени доказателства, т.е. всичката информация ще бъде оперативна, натрупана в досиета и използвана от МВР по свое усмотрение и естествено в услуга на властта, не и на гражданите.

Всичко това е див, брутален севернокорейски комунизъм!

И не.

Не е борба с тероризма.

Освен ако ние, останалите все още на територията жалко стадо, всичките не сме терористи?

Ако случайно не се чувствате терористи и не смятате, че всичко това е с цел да ви спаси от тероризЪма, а е създадено от властта с цел лишаване от гражданските и човешките ви права за да може властта да запази властта си над вас, изправете си и крещете с всичка сила, докато това не се е превърнало от проект в закон!

Ако крясъците не помогнат, споделяйте това и въобще намерете възможно най-радикалната форма на граждански протест, която успеете да измислите, защото утре – утре ще бъде късно.

п.с. Четейки горното не забравяйте, че всичко онова което са направили и или правят Хитлер, Сталин, Живков, Ким, Ердоган, Путин и прочие е напълно законно!

 

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.