0

Чудото

Posted by Хаджигенов on 09.10.2011 in Речено-сторено |

Чудото на българската политика е нейната обратна, геометрична прогресия.

Ще поясня – в еволюцията маймуната бавно и с векове се превръщала в човек. В нашата политика в последните години се забелязва трайна тенденция към омаймуняване на политиците и то за жалост доста бързо.

Поглеждам сегашните първи мъже на държавата, с малки изключения вида им с нищо не ги отличава от труженици на гаровите перони….

И тук изобщо не визирам външния им вид! Първо защото никой не избира външния си вид и второ защото генетиката не е точна наука. Тук визирам общото им излъчване, визирам тяхната ангажираност към народа и съдбините му. И най-вече тяхното обръщение към този народ, който би трябвало да е техен приоритет или по-точно съдбините на този народ. Но не би!

Сигурно вече ЕГН-то ми е напреднало, но започвам едва ли не с умиление да си спомням за Тодор Живков – смешно ли ви е?!

Ами, смейте се …..

Но на мен вече не ми е смешно, особено след последния видео материал за изцепките на премиера в публичното пространство

На пук на ‘сички вас, нещастни жалки електорални……

Тодор Живков не блестеше с произход или пък с речник, за физика да не говорим, но дори той от своя неоспорим пиадестал  НИКОГА, ама наистина НИКОГА не си е позволил да мисли или пък да действа напук на народа си! А още по-малко да го прокламира безсрамно от най-високата държавна трибуна.

Може не винаги да е взимал най-мъдрите държавни решения, къде притискан от великите сили, къде лъган от славните си умни съветници и съратници, или просто поради самонадеяност, но НИКОГА не е правил нещо с ясното съзнание, че ще навреди на народа си.

Та на фона на сегашните „чудеса в политиката“ дори Правешкия гении бледнее ….

Да не си помисли сега някой, че ми е мъчно за бай Тошово време – нееее, няма такова нещо, но за жалост обратното развитие в последните две десетилетия „Демокрация“ никак не ме радват!

Имам чувството че напоследък политиците са във възрастта 3-4 група в детската градина

Не ме кефиш, няма да си играя с теб или дразниш ме ще ти направя напук и ще ти изсипя супата във врата!

Все си мислех, че за да си политик трябва да демонстрираш освен безпристрастност и зрялост и абсолютно уважение към избирателите си и към целия си народ, особено като имаш претенциите да си добър политик и да искаш да останеш на сцената.

Другото е смешно, жалко и недостойно.

Едно време всички заклеймиха Любо Пенев за супената му реплика и то при положение, че той се прибра тук с фанфарите на победител и все още достиженията на този ни отбор няма изгледи да бъдат достигнати. Да ама Любо Пенев, тогава нямаше 30 години и нямаше претенциите да ръководи държавата.

А сега ….?

Сега върховните политици на тази държава заплашват народа си, че ще сключат някакви сделки напук на него!!!!

Напук на тези, които сме ги избрали, защото навремето и аз с надежда дадох гласа си за тях, белким се промени нещо в порочния синьо-червен кръговрат, кой да знае, че както казва оптимиста: „Винаги може да стане по-лошо!“ Напук на тези, които драпаме със зъби и нокти, за да оцелеем в кризата и въпреки напъните на държавата да ни закопае, напук!!!

Пак ще оцелеем – напук на вас!

Така да знаете!

Ние без вас можем – защото за разлика от вас не сме забравили от коя страна се хваща мотиката, ама вие без нас не можете – щото няма кой да ви хрантути!

‘ма няма да ми говорите така?!

Айде, бе?

*posted by lenny

**Автор на колажа е Владимир Дойчинов

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.