3

Симптоматично………………………….. в сянката на властта

Posted by Хаджигенов on 05.11.2011 in кулТурно |

Защо, симптоматично ли? Сега ще ви кажа. Вчера, по някое време имахме удоволствието да присъстваме на представянето на новата книга на Иван Бакалов – Главният редактор на е-вестник: „В сянката на Борисов“.

Тука ми се ще да отворя една скоба. Книгата е много меко казано, остро критична към онзи-който-строи-магистралите. В известна степен ние също, всячески обръщаме внимание на извращенията в режимът Борисов. Поради което от време на време получаваме странни упреци, че всъщност правим PR на онзи-който-строи-магистралите, защото видите ли и черният PR бил от полза на властта? Ще си позволя да не се съглася с подобно становище. Мисълта, че му помагаме по някакъв начин с писанията си е абсурдна във всяко едно отношение. Всъщност, идеята ни е да се възползваме от свободата на словото, която в официалните медии изчезна! Свобода на словото остана само в мрежата, за сега и във в.Сега и Капитал дейли. Намираме, че свободата на словото е нещо изключително важно, доколкото това един от стълбовете, които крепят демокрацията.

Толкова по този въпрос.

Симптоматично, защото промоцията на книгата се проведе в Яйцето в Софийския университет, където от край време започват демократичните „бунтове“. Освен това, оглеждайки се внимателно установих, че присъстват доста много интелектуалци, както и някои опозиционери, като нас. Хрумна ми, че това е един от симптомите – в яйцето се събират хора и говорят срещу властта :shock: Факт, който чудесно се съчетава с буквално избуялата напоследък политическа сатира, която определено ми липсваше през годините.

Книгата – множество факти, снимки разпръскващи със страшна сила грижливо изградения „ореол“ на онзи-който-строи-магистралите. Част от тях известни, други не толкова. Бакалов се е постарал да издири и предаде с неповторимият си изказ, максимално подробно и аргументирано фактите и събитията, около онзи-който-строи-магистралите. Книгата е безспорно интересна и я препоръчвам на всеки. Дори и на тези, които все още Му вярват в една или друга степен. Най-малкото не се знае дали няма да я изземат от сергиите. Е, точно си мислите, че вече прекаляваме, нали? Да-да, мислите си. О‘к, това е ваше право. Аз пък ще ви кажа, защо не е смешно. Вчера, докато Бакалов представяше книгата си, на една от страничните врати се появиха двама униформени служители на общинска полиция. Огледаха се, внимателно и си отидоха.  Както добре знаем, формената, а и не само полиция у нас, под културно занимание разбира посещението на чалга заведение.

Така, че според нас това не беше случайно и беше съобщение……….. съдържанието, на което оставям на вас и буйното ви въображение.

п.с. Сигурен съм, че в главите на част от читателите, предимно на тези от тъмната страна разбира се, се въртят мисли от сорта, че това е платена рИклама. Ми, не е. Нещо повече, купихме си не една, а няколко книги за всеки случай, а и за подарък.

п.с. 2 Бакалов по неясни за нас причини не беше поканил обекта на книгата си? Ние, лично бихме го направили на негово място. Та, се чудя, дали да не Му пратя един екземпляр, да разгледа поне картинките, че го има на повечето?

Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме е самият страх.

Франклин Делано Рузвелт

 

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

*Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

 

Споделяне

3 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.