0

Goooooooooooooooood day, Мутриленд!

Posted by Хаджигенов on 08.01.2012 in Goooood morning, Мутриленд |

Да ви е честита, новата илядо деветстотин ………………………… за момент, а? (666)

Тфу, пак се отнесох, като онзи-който-строи-магистралите пред телевизионни камери, изненадали го в резиденцията му навръх Нова година. Пак добре, че изненадата е от приятните, че някои политици как ги изненадват, изодзадзе не ви е работа. (666)

Тва последното не е малкото име на новия грузински посланик в Армения, а следва да се чете и разбира, като изненада в долната част на гърба.

Айде, че пак се размечтахме нещо :grin:

Бихме искали, да се извиним, че не написахме нито ред, последните две седмици (сигурни сме, че на Ежа му е било е най-мъчно от което), но както сме отбелязвали и друг път и Хасан е хора. Всъщност причината е доста по-прозаична, а именно от известно време в главата ни, цареше т.н. „творчески безпорядък“, поради което решихме да се снишим и да изчакаме да ни мине :mrgreen:

Както вероятно се досещате, творческият ни безпорядък, по никакъв начин не се дължи на употреба или още по-малко на злоупотребата с различни, празнични сувенири, предимно с течно съдържание, а по-скоро на ужасяващото ни ежедневие. В интерес на обективността обаче, трябва да отбележим, че „подведени“ по някакъв начин от проведеното наУчно изследване от Иван Бакалов по повод българските ракии, както и направената от него в е-вестник, класация, решихме да проверим по емпиричен път, заключенията му.

По обективни причини, проверката няма как да бъде извършена, като мислен експеримент, за това решихме, че ще направим известно отклонение от иначе праведното ни съществуване и закупихме с научна цел, поставената от големият учен и познавач в областта Иван Бакалов на първо място, перлова рИкия. Ноторно е известно, че сме дълбоко равнодушни към алкохолните напитки, а отношението ни към ракиите, принципно граничи с безразличие, така че сме напълно безпристрастни в оценката си. В крайна сметка, за наша, макар и неособено голяма изненада, Бакалов се оказа прав и въпросната перлова се оказа, едно наистина чудесно питие. Е, типично по нашенски има и един сериозен недостатък, в конкретния случай цената. Половинката шише се продава за цифром и словом двадесет лева?! Намираме горното за малко прекалено, доколкото литър ирландска ракия „Джеймисън“ се продава за трийсетина лева. А, дет се вика, жеймисънчето е толкова благо, че може да се ползва и вместо афтършейф. Би било грехота разбира се, но може да се ползва спокойно и по този начин. Докато перловата, няма да има същия ефект.

Както и да е, лирично отклонение.

Та, като стана дума за творчески безпорядък се сетихме, че от онези дни направихме едно, наистина епохално откритие.

Знаете ли, какво е общото между готвенето, правото и секса? Няма да се сетите, макар че е очеизваждащо. Точно толкова, колкото и неспособността на управляващият ни владетел, ведно с подчиненото му Политбюро да направи, каквото и да било смислено и различно от повишаване на нивото на собственият им стандарт и благоденствие.

Добре де, ще ви кажа. Макар че, като се сетим за положените сизифовски усилия до достигането му, ни се ще да ви помъчим още малко…………….. ма, все пак ние не сме данъчни, така че ще ви кажем.

Импровизациите, разбира се.

Какво друго би могло да обединява три дотолкова различни изкуства, като готвенето, правото и секса.  :mrgreen:

За да не сме съвсем голословни ще подкрепим горното и с няколко примера. Колкото и да ни се иска, примерите да бъдат с „медицинска тематика“ все пак ще трябва да се съобразим и с детската ни аудитория, така че ще илюстрираме горното със следното примерче: всеки може да сготви…………… боб чорба или да свари яйце, нали? Малцина са онези, които ще се справят по начин, който ще остави незабравима следа в душата ви. До степен, само споменът да кара пулсът ви да препуска, като премиер по магистрала и да кара страните на представителите на нежният пол да руменеят…………. в захлас. И понеже, не сме ограничени по никакъв начин и нямаме нищо общо с министъра на кулТурата и прочие дърводелци, горното е приложимо и не само към намиращите се и на двата различни бряга, но и към онези нагазили в дълбокото, също.

Ей, като стана дума за открития, Таралежа пак изби рибата! Тва, че снега ги изненадА, отдавна не е новина, щото по традиция парите за боклука, снегопочистването и прочие, традиционно служат за джобни на управляващите, но в крайна сметка, този интелектуален колос, стигнал до извода, че тировете били виновни?!

Всякакви чудеса бяхме виждали и чували, но да валят тирове още не бяхме!?

Така е!

То, верно че човек се учи, дорде е жив, ма тоз бликащ интеУект, вече ни иде нанагорно. Верно, че трябва нещо да измислят за да не са те виновни, ма както знаем, на сегашния кабинет, во главе с вицето му, мисленето не им е силна страна.

Ма, поне напъните им са забавни, не ли?

И за финал, бихме искали в стила на безкрайно харесваният от нас Тони Филипов, д-р който в първите дневници за годината, откри нова рубрика за политици не споменати пряко в дневниците „И на тях да им…”

:mrgreen:

Та и ние така, бихме искали импровизирайки да кажем на всички политици:

„И на вас ………………….. приятен ден!“ (666)

А на нас, дупе да ни е яко ………………………. и тази година!

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

*Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** Ежко Ежков – Цветан Цветанов от МВР

 

Автор на колажите е Владимир Дойчинов

 

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.