0

Адел (Adele) Цензурата на ACTA

Posted by Хаджигенов on 30.01.2012 in кулТурно |

Днес, получихме дългоочакваната поръчка от Амазон DVD + CD на концерта на Адел в Роял Албърт Хол, есента на миналата година.

Преди да ви разкажем за концерта, албума и т.н. ни се ще да отворим една скоба и да споменем с „добро“ и до девето коляно, както споразумението АСТА, така и българското правителство, което онзи ден го е подписало тайно!

Без обсъждане, без становище на гражданите и прочие!

Тайно!

Още някой дали допуска глупавата грешка да си мисли, че имаме демокрация?

За пореден път наблюдаваме жалките опити на отделни компании, подкупващи по един или друг начин цели правителства да защитават частните им интереси, съчетано с нескритият стремеж на същите тези правителства да векуват на власт, като за целта се опитват да контролират гражданите си, все едно сме Северна Корея и отказващи да проумеят очевидното, а именно:

Благодарение на интернет, светът стана друг – по-добър!

Днес, дори само през мобилните си телефони за една седмица получаваме повече информация, отколкото таралежовата тъща през целият и живот. По тази причина, всеки опит за слагане на окови и контрол върху мрежата и или потребителите е ЦЕНЗУРА! Нещо повече, това освен робски окови означава и никакъв технологичен или информационен напредък!

Знам, мислите си, че прекаляваме с оковите и заробването.

Добре де.

В днешно време, дори и не само в сбърканата ни държавица, малцина са можещите да отделят от залъка си за да отидат на кино, на театър, да си купят диск с музика или книжка за четене. Още си спомняме с ужас, не толкова далечното минало, в което на няколко пъти оставяхме цялата си заплата от единия до другия край на Славейков. Или как, като студенти имахме лимит от две нови книги месечно…….

Всичко това ни обрича на тъпота и забвение, именно към което ни води онзи-който-строи-магистралите ……………да пасем овце?

Тази мрачна перспектива беше променена от свободния достъп до мрежата и необятните и, ресурси. На практика, всеки може да научи и всичко и няма значение, дали си богат или беден. Изчезна граденото векове наред ограничение да знаят и учат само имащите. Всичко това съчетано с отказа на няколко компании да видят, че сме в 21 век и опитващи да подчинят технологичния напредък в собственият си интерес и да ни върнат във времето на парните машини.

Борбата е безмилостна и не е от вчера, но ако отстъпим, дори крачка назад няма да можем да се върнем и ще живеем в тирания и покорство. Дребен пример от преди  десетина години е една публикация в сп. Правен преглед.

1, 2, 3 странички

Толкова.

Адел………….

Случайно попаднахме преди време в мрежата на едно впечатляващо, душепотресающото и изпълнение в Роял Албърт Хол, миналата година.

Баси! Така не сме се впечатлявали от концерта на Скорпионс „Акустика“ през 2001г.? До такава степен разтърсващо и въздействащо, че тутакси се заровихме в мрежата да изгледаме всичко качено от концерта. Вече бяхме слушали албума „21“, но някак си с две, три изключения ни се стори сух, студен, стерилен…….. абе с две думи:

Бегай-мани…….

Обаче, концерта е уникален!

Аранжиментите на парчетата са една идея по-акустични, живи, наситени с цвят. Зад Адел имаше половин филЕхармония, беквокали, светлини и невероятна публика.

Невероятен купон!

Страхотия ви казвам!

Самата Адел го илюстрира в типичният си стил още след изпяването на две строфи от първото парче:

–  Royal Albert fucking Hall!

До такава степен музиката ни размаза, че се заровихме още по-дълбоко,  дет се вика до уши в мрежата и намерихме концерта в качество и го изгледахме на голям екран със звук през уредбата.

Как да ви кажа…………….. абе прилича малко на концерт на Графа или на Мария Илиева, ама друг път :mrgreen:

В крайна сметка направихме това, което правим всеки път, когато ни хареса нещо такова. Изтрихме всички файлове, влезнахме в сайта на Амазон и си купихме концерта на ДВД + СД, орижинал!

По същия начин процедираме с филми, книги, софтуер и т.н.

Слушаме, гледаме, харесваме и купуваме с кеф!

Тва е начина, а не сопи, тояги, пипи, асти и на Явор Колев дружината.

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.