0

Goooooood morning, Мутриленд

Posted by Хаджигенов on 14.05.2013 in Goooood morning, Мутриленд |

Как сте, бе люди добрые?

А, добре?

И от кво, тва?

Нищо, ще ви мине…….

:mrgreen:

Я, да видите на някои, кво им е?

Изпаднал в политическа репресия………

Опитвайки се да разберем, какво аджеба трябва да значи, туй горното откровение на Цвинокио и както обикновено не постигнахме никакъв съществен напредък, щото дори сам Създателят не би вникнал в хаотичното, брауново движение на думите излизащи от мястото, на което ние, обикновените люде имаме уста.

Както и да е.

На нас на жален плач ни прилича, ма тва още нищо не е.

И, не!

Не е политическа репресия, а законова такава.

Начи, още преди седмица ни направи впечатление, че зам.главния прокурор в изявлението си пред медиите, обяви че показания е дал Tzvидетелят, некой си? Начи, още тогава изправихме ушите, щото почне ли прокуратурата да цитира, нечие процесуално качество, значи работата отива на изуй гащи?

Ма, тва щото имаме някаква, макар и бегла представа от наказателен процес. За неизкушените от правото ще направим дребното уточнение, че когато прокуратурата споменава някого с процесуалното му качество на Tzvидетел, това означава, че в най-скоро време, туй му качество ще бъде заменено с това на обвиняемият Tzvетанов и в последствие, на подсъдимият Tzvетанов. И накрая за разкош с лишеният от свобода Tzvетанов, който вместо с шест апартамента ще разполага с шестима нежни съкилийници на цели 4кв.м. РЗП

320758_381681615278132_1491597685_n - Copy

А, знаем че клатите невярващо глави, ма тва ви го разправяме ката време и вече му дойде времето.

В тоя ред на мисли, туй доскорошно мечтание не се дължи дотолкова на изборният резултат, а по-скоро на Главния Прокурор. Все още не смеем да му повярваме, че ще спазва закона, но наблюдаваме и чакаме да видим?

181277_4640824349597_1326149977_n

Ей, като стана дума за избори и за прокуратура ще ги споменем и двете, ма с мярка, че от изборите още ни се гади.

Ма, ей така заради идеята и щото напоследък ни четат все повече, интелигентни люде и все по-малко милиционери, ще ви зададем сакралния въпрос, който ни мъчи откак бутнахме правителството на пъдарина:

Как по дяволите, очаквате някакви промени, правейки едно и също нещо?

Как?

Абе, майната му.

И вие ще дойдете на нашия акъл, ма ще е късно.

Прокуратурницата в Костинброд обаче са я свършили, както обикновено – като кучето на нивата, дето вика обикновения народ. Нещичко все пак свършиха де, спряха последната партида бюлетини, предназначени директно за урните. Щото ние с простият си акъл, не вярваме, че тия са всичките бюлетини?  Все пак и там има шанс да изскочи едно обвинение и присъда за Баце, че само с Мишо бирата, подслушванията и сбирките във Банкя, някак си не ни се вижда достатъчно.

Ми, така де?

Tzvитанов ще лежи до …..найсе години – сметаме, редно е Баце да отнесе някоя и друга петилетка повече?

935536_380223542090606_446429469_n - Copy

Не, ли?

Гледахме, като как са гласувалите съгражданите ни и нямаше как да не ни направи впечатление, че у наше село и в родното място на уважаваният от нас Тони Филипов, д-р традиционно червените и сини гласове, незнайно как са се превърнали в такива за Баце?

Начи, тва с печатницата е едната възможност, ма четейки разни коментари се зачудихме, аджеба къф точно кретен трябва да си, за да разпознаеш на Баце партийката, като дясна?

Ей, тва не го вдяваме по никой начин?

Баси, тия са толкова леви, че са ситуирани по-вляво не само от обикновените пидали*, ми и от съединителите, даже?

С риск да си загубим част от аудиторията, ще споменем и десните. Вълната от оставки на загубилите изборите отнесе и големия бял, драгалевски вожд.

969584_386809464765347_2100093144_nТва, че не без негови усилия, дясното се превърна в кво ли не, преди да изчезне съвсем, няма да го коментираме. Няма да коментираме и тва, добър ли е или просто лош? Ма, днес попаднахме на едно негово емоционално видео обръщение, което ни принуди да зарежем практиката си за Вожда да говорим, като на погребението на тъщата.

Или добро или нищо.

Поради което ние принципно мълчим по темата, като пукал или като заврения зет, най-накрая постигнал мир с тъщата и със себе си.

Имахме преди: сталинисти, живковисти, на Баце овцете, сега сам вожда обяви себе си за светец, приживе и се нареди в историята до тези преди него, че и с едни гърди напред, обръщайки се единствено към костовистите?

Останалите, кучета ни яли?

Няма да споменаваме нищо друго, освен че ние лично ще го запомним, освен със създаденият собственоръчно и приживе култ към личността на синия вожд, с това, че беше така любезен да се разсърди на нас – на народа си, които му дадохме властта с невиждано до тогава одобрение, поради това че го махнахме от трона, след само четири години.

И не само ни се разсърди, ми и нещя да си говори с нас, къде две години? Ей, за тва при цялото ни синкаво обкръжение, още тогава казахме, че вожда е политически труп! И тогава никой не ни вярваше, ма е факт. Останалите политически недоразумения го ползваха, като плашило до оня ден и тва е?

Е, и да ликвидират окончателно, дори мисълта за всичко дясно?

Абе, като гледаме как познаваме, дали да почнем да пускаме тото, а?

Последно и ви оставяме, че ни се сгади.

Държавната субсидия за политическите партии преминали 1% бариера трябва да бъде премахната, а за влезлите в парламента намалена в пъти!!!!!!!

Що, ли?

Е, как що, бе?

Баце, купи на подчинените по един iPad, а нас останалите дето му ги плащаме ни направи на iDiots, с наш‘те си пари?

Никак не схващаме и поради що, трябва да плащаме огромни суми, отглеждайки си политически готованковци, чиято единствена работа е да похарчат субсидията, както намерят за добре, предимно за издръжка на лидерите си?

Опитваме се всячески да си представим, за какво точно ще платим на Хиподила, повече от 500 000 лева и не успяваме? Верно, последния се закле пред медиите, че ще отчете всяка стотинка, ма грам не каза, за кво точно ще я похарчи?

Тва, че няма да купува лопати е ясно и на незрящите, щото лопатите искат копанье.

Дет се вика, вие ни дайте и на нас някой и друг милион, пък ние ще ви ги отчетем, не ами, оттатък?

Смятам, че не сме достатъчно богати за такова нещо. Отделно, че в така лелеяната швейцарска мечта, не само не дават издръжка на невлезлите в парламента, ми и служебни коли на правителството не купуват.

Бе, коли?

Карти за градския транспорт не им дават.

Ма, сигурно, щото там работят в полза на народа, а не на ползу роду, а?

Знам ли?

Вече знам, защо толкова много хора обичат да цепят дърва? При тази дейност, резултатите се виждат веднага.

Албърт Айнщайн

 

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

*Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** Цецерон – известен още, като Цецо борецО, Цецо шесте апартамента и прочие вулгаризми

***Пидали – идея си нямаме, кво значи, ма Баце го споменава, често във Банкя, та сигурно е нещо важно?

Автор на колаж 1, 3, 4  е Ивайло Ангелов

Автор на колаж 2 е Владимир Дойчинов

 

 

 

 

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.