0

Gooooooood morning, Мутриленд!

Posted by Хаджигенов on 18.07.2013 in Goooood morning, Мутриленд |

Абе, добре сте си вие и тва е. Без значение, дали сте си взели отпуска и сте на плажа, висите във фейса или просто кафепиете на жълтите павета все е тая.

Няма лошо.

Тая заран, ърли морнинг дето има една дума, на вратата на районното чистилище срещнахме най-яростният ни читател, който тутакси ни отпери справедливата критика, че съвсем сме го ударили през просото и пишем веднъж в месеца, което си е живата истина. И понеже за нас волята на народа и на обикновения читател е закон, тутакси запретваме ръкави и се зафащаме да изправим допуснатите грешки и недостатъци.

Така де.

Освен това покрай протеста, дето го влачим повече от месец, такива неща се случват, че грях ни на душата, ако не ги споменем с добро и до девето коляно.

Ей, го бе.

Борето Цвъцкин – виден комсомолски деятел, също пионерски ръководител на най-високо ниво, спретнал едно, да го наречем пасивно мероприятие. Повел, моля ви се в жегата петдесетина бабки с червени забрадки на протест пред Столична община с лайтмотива да се забранят протестите…….

Начи, няма да се хилите така, щото е неприлично!

Големи хора сте, ‘се пак!

Ааааааа….

Начи, ей заради такива „умозрения“  на горепосоченият по-горе герой още по времето на първата тройна коалиция (втората беше на онзи-който-иска-пак-да-е-премиер за тези, дето им е къса паметта) в сутрешния блок на БНТ спонтанно родихме сакралната фраза за политическата импотентност на розовите и кръв червените управници. Явно, освен че е нелечимо и е твърде заразно, ма слава Богу прифащат саде червени активисти. То понеже, другите са цъфнали и те, та чак вързали, ма сега тия са наред. В тая връзка ни хрумна, че ако имаше начин тая болест да я фанем и таковата да я, абе не тва бе :mrgreen: , да я генномодифицираме нещо и да я прифанат сичките политици един от друг, че така или иначе спят само по между си и след някоя година току-виж сме останали само граждани и почваме да настигаме Швейцария по развитие?

А, кво ще кажете?

Ся, веднага някой ще си удари г@за в тавана, що само граждани?

Споко бе, ние не делим хората на такива и онакива. Имаме предвид самосъзнание, а не произход. Кой, откъде е грам не ни вълнува, знаейки, че в крайна сметка, повечето сме слезнали от клоните.

Що, повечето ли?

Ми, как някои очевидно са си още там, въпреки държавните коли и заплати.

Ма и тва не е панацея. В смисъл държавното. Някои и в частния сектор са така, което ни кара да мислим, че причините за измененията са комплексни: генетични, образователни, възпитателни и прочие.

Да-да.

Е, например Танчето Буруджиева се изрязала днеска, като онзи-който-иска-пак-да-е-премиер на откриването на детска площадка: „Протестиращите са неинтелигентни, представители на престъпния свят“

Алоу, политпросветата!

Вярно, че всички ние за единия комат хляб работим, ма тва вашето почва да гони предишното със страшна сила. С непрекъснато увеличаващо се кресчендо, тъпо и упорито в стил пропагандата на Цвинокио, наричате бялото-черно. Тва, все едно да застанеш сутрин пред огледалото и да си повтаряш, колко сте умни, красиви и добри и да стане наистина?

А?

Ще, ли?

Ще, ама някой друг път.

Вярно, че работата с идиоти убива, ма чак па толкова?

Айде, холан!

И на предните им бяхме организирана престъпност, ся и на вас.

Ей, за тва всичките си отивате, дето 23 години пръста си не мръднахте за народа!

5963_400191510093809_1950371943_n

Дяконе, да фащаме ли гората дяконе, докле е време ……

Человек, который непременно хочет чего-нибудь принуждает судьбу сдаться!

М.Ю.Лермонтов

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

** Цвинокио – известен още, като Цецо борецО, Цецо шесте апартамента и прочие вулгаризми

 

Автор на колажа е Владимир Дойчинов

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.