1

Куцото пиле.

Posted by Хаджигенов on 26.08.2013 in кулТурно |

Викаш, що не сакато?

Ми, щото някак си не е по европейски.

Що, куцо ли?

Ми, как що бе?

Направо си е вегетарианско пиУето.

Всъщност ако трябва да бъдем точни, пилето наистина не е месо.

Е, или поне у нас не е.

Тука, пилците са тъпкани с хормони и ‘сякаква химическа гад, освен това са нещастни. То и нас да ни държат вързани при мерзки условия и да ни тъпчат вместо със зоб с химия и ние ще сме нещастни и месото ни няма да е месно, ма карай.

Въпреки всичко от немай къде се наложи да купим пилешко, щото любимият ни магазин за месо е във ваканция. Спомнете си, какво ви казахме за отношението ни към малките цици?

Нали?

Като няма други и тия стават.

Та за тва, взехме пилешко.

Верно е, че секса и кухнята са неразривно свързани в смисъл, че след добър секс, няма никакво значение какво ядеш или беше обратното, май?  :grin:

Ма, ние като се увлечем на тая тема и забравяме за какво друго иде реч.

Та, така.

Това, което продават в големите вериги за свинско е по-дърто от нас, което като за мЕсо си е дърто, както и да го погледнеш. Отделно, въпреки, че купуват трупно месо го тъпчат с вода и химия на воля, до степен от вратна пържола 43 номер след топлинната обработка в чинията влиза хапка, колкото късче китайска храна или с размерите на рол суши.

Абе, ясно ви е.

А, що свинското е месо ли? Първо, щото един приятел така казва, а ние сме свикнали да се доверяваме на приятелите си. После, щото намираме идеята за високомазнинно – нисковъглехидратно хранене за смислена. Ся, тва с нисковъглехидратното не ни се получава всеки път, ма животът не е справедлив, така или иначе.

Както и да е.

‘зимаме една или повече разфасовки пиУешки гърдички и ги нарязваме с остър нож, не че имаме тъпи, ма все пак, на парчета не много дебели. Слагаме тиганя и бучка масло в него да шумоли на воля. Начи, масло слагаме, щото е вкусно освен това не ни обяснявайте, че е вредно, а ако имате некакви претенции по въпроса, можете да фърлите в нета едно око на ВМ-НВД и с удивление ще научите, че тия рупат масло и сметана с голямата лъжица.

DSC_4406

Прибавяме соев сос лайт на око, демек ръсим, докато има и след някоя друга минута обръщаме парченцата. Докато се припичат на тиганя ръсваме малко пиперче микс: зелен, бял, червен, черен, а след като ги извадим пак от пиперчето и босилек. Сол не слагаме, защото соевия сос дори, когато е лайт е достатъчно солен.

Така де, въпрос на вкус.

След това отваряме една студена биричка и хукваме към комшийката на втория етаж…..

Ако все пак пилето става за ядене след това, значи комшийката верно е сгодна женица?

DSC_4408

:mrgreen:

Споделяне

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.