1

Републиканско първенство по кикбокс Камчия 2013г.

Posted by Хаджигенов on 04.11.2013 in Репортажи |

През изминалия уикенд се проведе последното за годината републиканско първенство по кикбокс за всички татами стилове: пойнтфайт, лайт контакт, киклайт контакт и на ринг: фул контакт и муай тай.

Взеха участие състезатели от всички клубове от цялата страна, включително и станалите вече традиционни участници от клубовете по таекундо ITF.

Организатор и домакин на състезанието беше Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай тай. Състезанието се проведе в уникално спортно съоръжение без аналог у нас, намиращо се в санаторно оздравителен комплекс Камчия, собственост на правителството на Москва. Невероятна спортна зала, чудесни битови условия и база на брега на морето изградени сред огромен парк, запазен непокътнат при строителството.

Организацията на най-голямото държавно първенство през годината премина при хаотичен безпорядък, надминаващ рамките на обичайното за голямо състезание, както и при липсата на елементарни технически пособия за провеждане на турнира, включително микрофони, отвратително озвучаване и прочие. За съжаление, освен стихийно бедствената организация се наблюдаваха сериозни проблеми със съдийството на едно от татамитата. Целенасочено ощетяване на състезатели и недопустимо вземане на клубна страна при някои от съдиите. Част от съдийския наряд бяха изобщо неподготвени и необучени за голямо състезание, което доведе до тежък нокаут на едното татами, както и до опорочаване на труда и усилията на треньори и състезатели. Сходни упреци бяха отправени и към някои от съдиите на ринга.

В страни от това, състезанието беше истински празник за всички малки и големи участници, както и за техните семейства не малка част от които бяха пропътували по 500км. за да наблюдават на живо участието им.

Участниците бяха на възраст от седем години до мъже и жени, като независимо от яростта на битките всички участници показаха уважение към противниците си и другите участници и създадоха типичната свежа, приятелска атмосфера в залата и извън нея.

Някои от най-запомнящите се срещи в стил пойнтфайт бяха изиграни от състезателите на клуб Иккен. При мъжете Кирил Петров на финала в категория 84кг. по неповторим начин, блестящо надигра противника си, като не му даде възможност да направи нито една точка и в крайна сметка стана победител и държавен шампион с технически нокаут.

Друг запомнящ се финал беше изигран от Стефан Арсов в стил лайт контакт, който поради контузия през изминалата година игра с предпазна маска на лицето и въпреки всичко надигра противника си и спечели убедително с три на нула съдийски гласа.

На ринга в стил фул контакт Йордан Димитров възпитаник на треньора на „тежките“ стилове в клуб Иккен – Коко сенсей (Никола Николов) за пореден път не успя да изиграе цял мач от три рунда, въпреки положените от него усилия. По неясни причини, противниците му се отказват не по-късно от началото на втория рунд след някои и друг нокдаун или просто не стават след поредният му точен удар.

Имаше и неповторими моменти, като финалната среща при момчетата на 10–12г. в категория 42кг., когато загубилият финала ревна с глас след изиграния екстра рунд, а веднага след него заплака и победителя в категорията, а на въпроса на рефера: „Ти защо ревеш, нали победи“?

Шампионът, хълцайки през сълзи му отговори: „Не знам?“

Успешен дебют направиха във всички възрасти и категории много от малките бъдещи, спортни легенди в Иккен, завоювайки първите си медали от официално първенство.

Държавен отборен шампион за стилове пойнтфайт и лайт контакт за пореден път стана най-големият и успешен клуб у нас „Иккен“.

Резултатите от последното републиканско първенство по кикбокс за годината – Шампионите на „Иккен“:

Пойнтфайт

Кирил Петров –84кг. Мъже

Стефан Арсов –69кг. Мъже

Мадлен Димитрова –70кг. Жени

Борислав Хаджигенов –69кг. 16–18г.

Мартина Ивчева –55кг. 16–18г.

Eнрико Руменов –42кг. 13–15г.

Димитър Йовков –63кг. 13–15г.

Свилен Пенковски –47кг. 10–12г.

Кристабел Лерман +47 10–12г.

Екатерина Иванова –28кг. 10–12г.

Калина Колева –37кг. 10–12г.

Светослав Ковачки –37кг. 10–12г.

Християн Иванов –42кг. 10–12г.

Ангел Коджаиванов –32кг. 10–12г.

Огнян Димитров –28кг. 7–9г.

Божидар Цветков –32кг. 7–9г.

Мишо Георгиев –26кг. 7–9г.

Лили Маркова –26кг. 7–9г.

Лайт контакт

Кристиян Андонов –74кг. Мъже

Стефан Арсов –69кг. ЮСВ

Борислав Хаджигенов –69кг. 16–18г.

Мартина Ивчева –55кг. 16–18г.

Димитър(Мишо) Димитров +69кг. 13–15г.

Димитър Дяков –57кг. 13–15г.

Ангел Коджаиванов –32кг. 10–12г.

Светослав Ковачки –37кг. 10–12г.

Фулконтакт

Йордан Димитров –63.5кг. 16–18г.

DSC_8059

Останалите снимки от състезанието се намират тук. Не са много и са с калпаво качество, но на главния фотографчия му се наложи да работи за хляба, така че тва е положението.

Споделяне

1 Comment

  • Хаджигенов каза:

    Да допълня само, че груповата снимка в публикацията е с голям размер подходящ за сваляне и печат. Трябва само да кликнете върху нея и ще се отвори максимално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.