0

Goooooooood morning, Мутриленд!

Posted by Хаджигенов on 26.12.2013 in Goooood morning, Мутриленд |

Как сте бе, уважаеми?

А, мани не питай?

Е, що така?

Кво викаш?

Избива ви на мерена реч, чак:

„Очи тъмнеят, глава се люшка….“

„Светло чувство в мен напира – пие ми се каса бира“ и прочие подвизи в проза, като за ърли морнинг, дет се вика.

Начи, да знаете че няма да ви четем лекции за вредата от алкохола и извънбрачния секс, щото тва е предмет на марскистко-ленинската теория. Както добре знаете, ние първом не сме такива хора, второ повече ни привлича някак си практиката, ако и да се наказва с накисване и варене в седмия казан, щото тез скверни деяния, иначе толкова осмислящи живота ни нарушават библейските забрани.

Ся, сигурно ще ни питате на какво се дължи смесването на двете идеологии: библейска и марскистко-ленинската, ма тва е тема за дофтурска дисертация, а не за безметежно преминаващ махмурлук.

1504959_10200988965637339_200191366_n

Така че ще пропуснем.

Така де.

Празниците са за забавление и точно това викаме да направим.

Начи от ония дни, случайно попаднахме на душепотресающа статия в в.Дума.

Случайно бе, как може да си помислите, че четем официози?

“Те са превърнали университета в щаб на революцията. Това е един много зле скалъпен политически миманс. Студентите не разбират, че в обществото има психологическа умора от тяхната истерия”.

Някак си, сърце не ни дава да разпилеем на елементарни частици въпросния преподавател в Философския факултет с все безумната и теза/тезис, макар да ни направи впечатление, че в желанието си да шашне публиката, хем точно тая точно не е никак сложна за впечатляване е използвала по повод студенцията термина Хюбрис?

Бидейки съвсем обикновен адвокат, който не си говори с боговете на Позитано или другаде, ни прави впечатление, че съвсем са объркали времевите и речевите реалности за да достигнат съвършения изказ на министЕра на спорта, пред която дори Цвинокио звучи ясно, стегнато и разбрано.

Иначе Хюбрис на гръцки (ὕβρις) означава арогантност и надменност, липса на връзка с реалността, надценяване на собственото положение и обида към боговете, което води до последващо наказание и поражение.

Оставяме на вас да прецените кой проявява арогантност, надменност и прочие и дали говорим за студенцията или за поредното „безсмъртно“ правителство.

Иначе ни се ще да ви разкажем, почти като притча, как преди време присъствахме на спор между професор по логика и служител в сервиз – иначе съвсем обикновен инженер. Тутакси, казваме как разбрахме по кво точно е професор. Ми, въпросната титла беше използвана в качеството на аргумент в спора. Хем въпросния професор, би следвало да е наясно, че това не само не е аргумент, но и е пряко доказателство за липсата на аргументи.

Whatever…..

Защо ви го разказваме ли?

Моменталически правим връзката между горното и притчата или я губим, според както дойде.

Абе, професора по логика искаше да и усилят звъненето на жисиемата, а ако случайно не може, да и турнат по силен звънец, разбираш ли. Щото, като е в трамвая не си чува телефона, докато е в чантата. Действието се развива в предсмартфонната ера. След горното изявление, техниците бършейки сълзите си, се опитаха да обяснят, че някои неща дори на пръв поглед да са логични не са възможни, но професора видимо бясна беше напълно убедена, че я търкалят, защото на другите, като им звънят телефоните в трамвая тя ги чува от другия край, чак на последната врата……..

Та, общото между професорите по логика и философия е, че не всичко дори да е напълно логично има връзка с действителността или с правилността на съответното действие.

Което ни навежда на мисълта за един професор по синтаксис, която ако я чуеш какво и как приказва, не че няма да намериш връзка с спорта, синтаксиса, логиката, философията, ами и въобще с главния мозък. Макар, че последното е типично за точно тези управляващи. Заради тези им изпълнения се случи немислимото и имахме три години и половина за царче един съвършен илитерат, а сега имаме разни професори, дето само като ги гледаме и ни идва да си запалим дипломата и от детската градина за първа група.

Вижте, господарите какво клипче са спретнали и не ни питайте нищо повече, моля.

Отчет на министър Мариана Георгиева

Предпоследно за професорите и ви оставяме.

Начи, ноторно известния професор в Алма Матер, ма не с професурата или с преподаването си, а предимно с наздравиците си, се чувстВувал омерзен, видите ли? Ма, не щото не изтрезнявал в работно време, а щото го давали по ТВ в тоя му точно вид, за което ние ква вина имаме, не разбрах?

Все едно, имат друг вид де.

До там са я докарали, че щели да съдят показващите ги, ма явно пак са чели нек‘ви други етикети, щото са избрали и престъпление за целта, а именно състава на злепоставянето?

Е, що така бе, джанъм?

То, аслъ злоупотреблението не води до нищо хубаво. Ние се чудим само нямаше ли, барем някой трезвен асистент от правния факултет, дето да им каже, че не е тва? И нек‘ви други идеи имали по въпроса, ма гледайки тази им, искрено се надяваме другите им идеи да включват и мезе, щото така явно няма да стане.

Чл. 137. Който изложи лице, лишено от възможността да се самозапазва поради малолетство, престарялост, болест или изобщо поради своята безпомощност, по такъв начин, че животът му може да бъде в опасност, и като съзнава това, не му се притече на помощ, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Явно не е тва, нали?

:mrgreen:

Празнично го ударихме на право и на професори, ма такава ни била орисията, явно.

Последния за днес професор е напоследък станалия печално известен, като ректУм на ЮЗУ (ректор+Ум), който в изпълнение на партийната повеля, всячески се мъчи на потуши пожара на бунта в повереното му заведение. Не особено успешно, ма смятаме, че вината не е изцяло негова. Първом, било нонсенс окупацията на празна сграда? Нас ако питате, цялата ректУмна дейност по въпроса, че и не само е нонсенс, ма карай. СОТ ли не викаха, МВР ли, заключваха студентите и кво ли още не от наръчника на червените ескадрони.

Внимателно, внимавайте при четенето им, че наръчниците са повече от един – когато са на власт и когато не са. Абе, може и един да е, ма според случая се чете, както трябва. В смисъл, че когато не са власт взривяването на влакове и обиране на мандри е класова борба, а в другия случай е дребно хулиганство.

1476670_608186489228751_1561213212_n

Що, дребно ли?

Ми, щото едрото не излиза никой път.

А и както сме споменавали и друг път, тия грам не правят разлика между протест и манифестация, ма съда прави.

Ся, с нетърпение очакваме да видим къф точно контрапротест ще спретне ръководство на ЮЗУ на студенцията.

По дефиниция, occupatio е временно блокиране на граждански обект в знак на обществен протест.

Демек, в знак на контрапротест ще окупират някоя кръчма или друг частен обект, напротив обществения интерес и ще стискат властта до кръв?

Знам ли?

Ма, сичко е възможно.

Все пак Коледа е, а по Коледа стават и чудеса?

Епилог

Ся да видите, че сме обективни, след като нахранихме обилно властта и професорите и, ще ви разкажем за двете наУчни, еволюционни теории за възникването на адвокатите.

Да не се чудите, откъде ви е дошло тва добро – залудо де.

Библейска теория, изведена чрез т.н. теологично тълкуване на основния религиозен закон.

В рая имало ангел, който докладвал на Господ за нередностите вършени от хората. Този ангел, разбунтувал се срещу него по-късно бил изгонен от рая. Известен като дявол, в ислямските източници е наричан Шейтан, а от почти еднакво звучащото на английски произношение Сейтън и начина на изписване – Satan е дошло и името Сатана.

Шейтан е аналог на дявола в ислямската митология. Мюсюлманите считат, че до всеки човек стоят две същества — ангел и дявол (шейтан)..

По-интересното е какво означава това име. Думата сатана със значение „противник“ или „обвинител“ (666)  и арабското шейтан произлизат от северозападния семитски корен šṭn, значещ „враждебен“, „противник“ или „обвиняващ“ пред отсъждащия.

В Книга на Йов ха-сатан („противникът“) се явява като прокурор срещу човечеството в небесния съд пред Бог. Другите ангели не са споменати по име. Сатана влиза в ролята на обвинител, оспорващ лоялността на човечеството пред Бог. Аргументът му е, че хората служат на Бога само заради благата, които той им дава.

Факта е, че някои по-стари концепции виждат във всички деяния, добри или лоши, действието на самия Бог, а Сатана е изкусител и подбудител подчинен на Бог. Това навежда на логиката, че той просто си е вършил работата, но в очите на сгрешилите Сатаната се оказва лош.

Господ позволява на Сатана да изпита вярата на Йов два пъти – посягайки на имуществото му, дадено му от Бог, в това число и децата му. Сетне той посяга и на самия Йов, като му е забранено да посяга само на душата на праведника. Това което Книга на Йов пояснява е, че Сатана е подчинен на Бог така, както другите ангели. Сатаната няма власт над човешката душа; изкусител е той, а не Бог. Той се е нуждаел от божието разрешение, за да посегне на праведниците.

Ta, професията на юристите се оказва ….доста древна?

Макар, че според нашия прочит на горната теория, в нея иде реч за произхода на обвинението, а не на защитата?

Историческа теория обнародвана в неРечника преди време.

След продължителен и задълбочен анализ, придружен с изпиване на колосално количество подобряващи мисълта стимуланти (алкохол), екип от учени от Занзибарския Лесо-Технически Институт обяви, че е разкрил тайната на произхода на Адвокатите. НеречникЪ има честта първи да обяви тази шокираща информация.

Адвокатите са плод на генетическа и географска грешка. Всичко започнало през лето 1234, когато граф Дракула решил да отиде на почивка на Девствените Острови (веднага след това преименувани на Островите). Един ден както се къпел, към него се приближила голяма бяла акула с цел да го изненада и да го изяде. Дракула, тъй като бил откърмен не от кого да е, а от Карпатска баба-баничарка и при него такива не минавали, я изненадал пръв. Не след дълго се появил и плодът на тяхната кратка, бурна и донякъде едностранна любов – първият Адвокат.

Разбирайки своята грешка, Дракула завел дело срещу Durex за ненавременна поява на техните продукти. Техен адвокат обаче бил неговият син и от това дело идва и традицията всеки да съди всеки за колкото се може по-малоумни причини. След световната мирна конвенция от 1901г. Адвокатите официално са приети в човешкия род. Акулите рязко се разграничават от това решение, твърдейки (с доста голяма доза основание), че Адвокатите все още са по-близо до тях, отколкото до хората. Разбира се – следва дело, спечелено от Адвокатите още на 2-рата минута на първото заседание.

В наше време Адвокатите живеят в малки, затворени общности, наричани Адвокатски Кантори. Тяхна основна храна се явяват всички, имали неблагоразумието да се занимават със съдебни дела или просто хора, мярнали се пред погледа им. Адвокатите са известни и с още една своя особеност – понякога казват истината, но това се случва толкова рядко, че в сравнение с него слънчевите затъмнения са ежедневие. Най-лесният начин да разберете, че един Адвокат ви лъже е да го гледате много внимателно – започне ли да си мърда устните – значи лъже.

p.s. 4 минути след пускането на статията първата призовка е получена…

Няма да ‘зимаме страна в подобни наУчни спорове, щото сме далече от професорите, но ще дадем и своя дребен принос към науката, а именно откритието, че адвокатите нямаме сърца!

Ма, не в физиологическия аспект, а в духовния такъв.

Доказателство ли?

Тутакси предлагаме следния пример на вашето внимание.

Всеки един от вас, пробвал да се пазари с адвоката си по хонорарни въпроси на мига е стигнал до извода, че адвокатите нямат сърца ……

Айде със здраве и наздраве, че и Хасан е хора.

  

“Калпавата адвокатура убива правосъдието повече и от най-корумпирания съд.

Теодор Пиперков

R.I.P.

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* ЦеЦерон – известен още, като Цецо борецО, Цецо шесте апартамента, цветана на мисълта и прочие вулгаризми

** Redskins – красножопые или в книгите за Винету известни и като червенокожите.

Автор на колаж 1 е Владимир Дойчинов

Автор на колаж 2 е Ивайло Ангелов

 

Share

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2022 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.