0

Athens Challenge 2014 tournament

Posted by Хаджигенов on 03.02.2014 in Репортажи |

Има турнири и турнири.

Най-големите са световни купи и от години нивото им е толкова високо, че всяка година отиваш и нещата са същите. Ни повече, ни по-малко.

Всяка година!

Атина чалъндж е най-големия турнир по кикбокс в нашата част на света. Още повече, че се провежда в самото начало на годината през първия уикенд на Февруари.

Голям турнир, много голям.

Всяка година, турнира става все по-голям и по-хубав от предишната, а организатора Никос Мемос прави всичко възможно, турнира да отговоря на всички изисквания за световна купа, че и повече.

Тази година беше юбилейна.

Десет години Атина чалъндж.

Повече от 800 състезатели от цяла Европа с почти 1600 заявки, което означава, че повечето състезатели са играли по две категории или по два стила.

Хубав турнир, а гърците знаят как се прави. Тази година, турнира беше проведен в една от олимпийските зали строени специално за бойни изкуства, намираща се непосредствено до яхтеното пристанище.

Уникално съоръжение!

В Атина не спират да експериментират и всяка година провеждат по нещо ново, т.к. турнира е „Оупън“, а правилника на WAKO позволява подобни експерименти. Въведеното през миналата година отборно лайт контакт по двойки с пипане, подобно на правилата в кеча, тази година привлече огромен брой състезатели, включително се комбинираха желаещи от различни страни и клубове. Протече безкрайно динамично и интересно и беше едно от най-следените и аплодирани от всички състезание.

DSC_3772

На състезанието от представителния отбор на клуб Иккен отидоха шестнадесет състезатели, предвождани от старши треньора на клуба Иван Георгиев, който е треньор и на националната гарнитура, малко родителски съпорт, един съдия, както и треньора на СК“Хелиос“ Русе – Митко Ружинов, който игра на ветерани, въпреки че беше болен и се представи съвсем прилично, завоювайки едно първо и едно трето място.

DSC_3775

Иккенци традиционно взеха участие в стиловете пойнт файт и лайт контакт, като състезателите от 13-15г. и 16-18г. играха: оупън, отборно, по една категория лайт контакт и по две категории пойнт файт, като на ден им се събраха по мнайсет срещи, като буквално тичаха от татами на татами или се налагаше да се отлагат срещите, защото играят в друга категория или възрастова група.

DSC_3806

Представителния отбор на Иккен се представи, както обикновено съвсем скромно, като илюстрация ще се опитаме да ви предадем дочут от нас разговор между двама от съдиите след няколко поредни срещи на тяхното поле, като последната приключи в средата на първия рунд с TKO (десет точки разлика).

DSC_3860

Един от белгийските съдии се обърна към българския си колега и го попита от къде вземате толкова много и толкова добри състезатели?

„Създаваме ги“ ………….. скромно, отвърна българският му колега, също от клуб Иккен.

И, така.

Голям турнир, много голям.

Първият в началото на годината, на който ходят всички. Абсолютно всички и играят, все едно са на световно първенство. И с риск да прозвучи самохвално и нескромно в няколко категории имаше изцяло иккенски финали, като в категория 42кг. момчета 10-12г.

Заслужава да се отбележи и международния дебют на най-малкия състезател на Иккен петгодишния Владимир Иванов, който завоюва първа победа на международно състезание!

Съвсем умишлено ще споменем и по-голямата му сестра деветгодишната  Екатерина Иванова, която както и миналата година, така и тази завоюва 4 златни медала, като единият е на дебюта и в стил лайт контакт! Катето я споменаваме не просто, защото е уникална нинджа, а и защото страда от тежък инсулино зависим диабет.

DSC_4067

Защо го разказваме това ли?

Защото „нормалните“ родители на деца с подобни заболявания ги държат вързани за парното в къщи. Другите пък ги записват още петгодишни да тренират карате и кикбокс в Иккен!

Оставяме на вас да прецените кое е правилното нещо?

И за финал, въпреки, че не си падаме по сухата статистика, дори ние не сме в състояние да предадем фактите по друг начин, освен с цифри.

16 състезатели на възраст от 5 до 18 години, завоюваха:

12 златни, 15 сребърни, 14 бронзови медала или иначе казано 16 състезатели = 41 медала!

Не е лошо, като за един уикенд, нали?

DSC_4163

Останалите снимки можете да намерите тук

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.