0

Good mooooooooooooorning, Мутриленд!

Posted by Хаджигенов on 16.02.2014 in Goooood morning, Мутриленд |

Нямам идея, вие как сте и не че на някой му дреме особено, ма ние лично цяла неделя, така сме се оцъклили, че ш‘са сцепим всеки момент.

За пореден път получихме пряко доказателство в ефир, че ситите са заченати и родени у нас, а тъмната страна владее Силата.

1779116_10201276920716036_2140279186_n

Вярваме, световната история не познава друг случай в нормално време, възпитаник на Класическата гимназия да завърши после милиционерското училище? От друга страна не е невъзможно в Класическата да са допуснали грешка в приема, щото е известно, че милиционерското училище успешно заличава, дори и най-малкия намек за цивилизованост у възпитаниците си.

Или както написа, анонимен автор в необятните простори на мрежата:

„*Р.П. го пое в ефир“?

482588_10201256592167835_1733007384_n

Баничката ве, кво си помислихте и малката боза към нея.

Начи, ние лично не сме уверени чия страна да вземем в спора: баничка ли е било или бюрек, щото не си причиняваме излишни главоболия, като гледането на телевизия, но сме склонни да заложим на баничката, щото цял бюрек да лапнеш по телевизора, някак си не си го представяме?

Ма, знаеш ли?

Кви, талантливи хора изпружиха шии напоследък, та може и тоя да е от тях?

1620731_10201230047544236_938682526_n

Както и да е.

Бъдещия монстр внутренних дел и неговия партиен и държавен ръководител ще ги оставим настрана за момент да си дъвчат баничките на спокойствие по телевизията, че тва ще им остане и без друго.

Начи, има дни в които грам нищичко не ни се казва, дори по повод настоящото управление, ма ония са напъват със страшна сила на всеки две минути и просто няма как.

Даже, повечето дни се чудим от къде точно да ги подхванем, дотолкова се стараят, баси?

И тия ги събраха едни интелектуални титани до степен да се питаме, дали сичките не са били в един клас в милиционерското училище? Донякъде сме смутени от разликата във възрастта и различните дипломи и образователни степени, ма от друга страна, гледайки крайният продукт ни обзема едно дълбоко съмнение?

Ще почнем с любимата на всички организация за борба с таласъмените призраци, оглавявана от поредния интелектуален титан, галено наричан в униформените среди „Лелиното“.

Та, Лелиното с пяна на уста се е заел да ни убеждава за съветска власт.

Тфу, не бе!

Ква, съветска власт ви е патила, а?

Първом, щели да борят битовата престъпност по села и паланки с танкове и бронетранспортьори, изпращайки за целта цялата свободна от протести джандармерия в Прованс.

Тва обаче, далеч не е всичко.

Рязко ни обясни, че тая акция не е имиджов ход, а е планирана едва ли не още по Негово време, аха да се изтърве лелиното.

Естествено, резултатите от планираната акция, дето не е баш акция се видяха още през първия ден, когато беше заловен и респектиран крадец и унищожител на ракия и компир.

Баси?

Какъв триумф на униформената „мисъл“ над битовата престъпност, тормозила десетилетия обикновения нашенец, който сигурни сме, вече ще спи спокойно, след унищожаването на тая специфична престъпност по-бетер от организираната, която унищожиха още по време на предното управление.

Та, сега си обясняваме, защо за следващ се напъва човек с класическо образование, макар и само по документи – ми, за него ще останат само протестите, пък те са лесна работа.

Не, ли?

Веднага след това нареждаме следващия ни кумир в настоящото правителство, т.н. образователен министър. Начи, тука първенството е доста оспорвано, доколкото за първото място яростна битка водят със спортния министър, но доколкото на образователния една идея по и се разбират от първо чуване дивотиите, за сега е с едни гърди напред в личната ни класация.

Според, последният и кански вопъл, всичко Мара втасала в сферата на образованието, та тя се загрижила за това, че учениците ни, видите ли били грозни?

Поради което ще ги облекат в униформи, като по наше време и щели да стана красиви?

Тва няма да го коментираме, щото смисъл няма, но пък улавяйки скрития контекст на казаното с трепет очакваме възстановяването на пионерските организации и комсомола, поради съображението, че само униформите не са достатъчни за красотата на учениците ни и ще видите кви чудеса в тая насока прави една червена връзка?!

Не, ли?

Ей, ся нали схващате, защо по-горе ви казахме за униформеното образование у сички властимащи.

Правилно!

Униформите, когато са задължителни заличават всяка идентичност и оставят в пространството само партийните лозУнги.

А, така и за да довършим темата за образованието ще ви обърнем внимание, върху получилата широко отразяване спогодба за медии и образование със Северна Корея.

Когато по повод нормотворческите напъни на червенокожите директно заявихме, че се превръщаме в Северна Корея, бая народ подскочихте, та някой още са им дирниците на тавана. Още тогава ви казахме, че сравнението със Северна Корея е може би силно, ма пусто, като не се сетихме за по-силно?

Силно, било?

1009959_10201283148191719_1292867439_n

Сега силно ли е, като правителството от толкова държави по света, се прегърна с единствения останал постсъветски режим по света? И го направиха официално, колкото и министъра на вагиналния ресор да ни обясняваше впоследствие, че тва било една формалност.

Сякаш, ние не знаем, че сме се превърнали във близнак на точно тая деспотия?

Точно на нас ще ни обяснява.

Ай, сиктир бе!

И с медиите същото – сякаш ние не знаем, че вече ни няма в класациите за свобода в медиите.

Кой, кой…………. вдига ръка там?

Правилно!

И в Северна Корея медиите са само правителствени.

Сядайте, мерси за подсказката.

За тва и у нас вече има зомбовизори, по които по пускат само държавната зомбовизия. И щели да ги дават безплатно.

Ма, ние знаем добре, че няма такова жУвотно, като безплатен обяд?

Като стана дума за обяд и се сетихме, как отново в новините влезнаха обедите на Бесни Страшни Пенсии. Не знам за вас, но тия рязко ни върнаха в деветдесетте по Виденово време?

А, ние грам нямаме добри спомени от тогава.

И като стана дума за онова време и за чакалите, чакащи жертвата да се превърне в мърша, напоследък ни прави впечатление, че една друга мумия от него време, надига капака и се гласи за месия.

А, народа само тва чака.

Нов месия, сякаш не ни стига предния?

И се почва – Лостов това, Лостов онова и мед му капе от устата?

А, ние добре помним, освен всичко друго, как именно той подкрепяше безрезервно онзи-който-иска-пак-да-е-премиер. Припознаваше гробарите, като новото дясно, заменяше демокрацията за повече сигурност и прочие шитни.

Почваме да се чудим, освен кинтите в тая власт явно има и още нещо? Нек‘ва дрога ще да е, та сички са се зомбифицирали така, а?

Последно и ви оставяме.

Четохме от ония дни, че за бившия главен прокурор тва били най-тежките седем години от живота му?

Баси?

Кво па толкова е направил, освен че се чудихме до последно дали въобще имаме главен прокурор по негово време, длъжност иззета и успешно прилагана от тогавашния вътрешен министър, понастоящем подсъдим и обвиняем?

А, сетихме се?

Беше се похвалил, че по време на мандата в прокуратурата е успял да преведе две книги, май?

Което си е тежка задача, както и да го погледнеш?

Иначе, тва дето атакували прокуратурата, щото била силна няма да го коментираме въобще, щото ако беше силна и правеше това дето трябва, грам никой нямаше да я атакува за квото и да е.

Освен това, от преди негово време, че и сега се нарича прикриватура.

Ей, тва е.

Айде със здраве и ще излезем малко на разходка да ни огрее и нас слънчице, докато не са го пуснали и него с купони…..

„Свободния живот не е лек и демокрацията не е съвършена.“

Дж.Ф.Кенеди

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

*Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

**Лостов е от Драгалевци

***Лелиното е от МВР

***Redskins – красножопые или в книгите за Винету известни и като червенокожите.

 ****Рачко Пръдлето по Иван Вазов.

Ако ви се виждат странни имената на гореспоменаваните литературни герой, да не се чудите:

Освен с имената и псевдонимите на реални личности, антропонимиката се занимава и с избраните от писателите имена на литературните им герои като свидетелства на въплътените в тях психологически характеристики. Връзката между името на литературен герой и неговия характер е двупосочна. От една страна писателите се стремят да задават на героите си образно-осмислени имена, каквито са например имената на Бойчо Огнянов и Рачко Пръдлето от „Под игото“ на Иван Вазов.

Автор на колажите е Владимир Дойчинов

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.