0

Goooooooooooood morning, Мутриленд

Posted by Хаджигенов on 29.03.2014 in Goooood morning, Мутриленд |

Как сте бе, люди добрые?

Споко ве, никой не е добре в днешно време.

Дет се вика, напоследък дори Той не е съвсем добре?

Ката ден, целокупния български народ са занимава със сакралния въпрос, аджеба тъп ли е онзи-който-иска-да-е-пак-премиер?

Тия дето се забавляват на воля с хорското нещастие, можем да ги разберем. В днешно време, забавленията и добрите моменти са все по-малко, така че всеки нов повод за веселба е добре дошъл в тез мрачни времена.

Другите не разбираме?

Едните с пяна на уста спорят, е ли е или не, другите пък привеждат правни аргументи в полза на спора?

За кво точно спорят, ум не ни го събира и едните и другите, баси?

На първо място сам той, гордо и нееднократно заявяваше по всички медии, че не само ние сме прости, ми и сам Той е прост!

Некой ако има некакво съмнение по въпроса може да отвори речника на БАН примерно и ще установи, че тъп и прост са синоними.

После, откога и как точно обективната истина е обидна?

И на финала, че тоя точно въпрос предизвиква у нас известно дразнение, подобно на хемороидалното такова, има много лесен начин за установяване на въпроса, а именно: измерване на КИ*.

Ма, за да не стане, като с предния главен секретар на онуй ведомство, дето са изкара цел Айнщайн, премерването следва да се извърши от Менса, а не от института по психология на мвр. (малките букви не са случайност)

Ей, тва е.

А, иначе Баце са е напънал, като бик на корида: пуфти, сумти, мята сака и прочие, че нямало как да е прост, като е бил: главен секретар, кмет, премиер, председател на не знам си още кво си и да е прост?

Всъщност има как, ма тва се по книгите го пише, ма не и в тези за индианци.

Наличието или липсата на достатъчно интелект по правило няма съществено значение за политиката. Даже сме забелязали, че колкото са по-прости, толкова по-нагоре се издигат у нас. До степен да си вярват, че са Айнщайн и горница, даже.

Най-успешния президент на САЩ и до момента е Роналд Рейгън, чийто КИ е доста скромен, но никога не е бил държавна или друга тайна.

Камо ли пък обида?

Само, че за разлика от нашенските пишман политици, Рони бидейки продукт не на комунистическа и прочие пропаганда, осъзнава недостатъците си по отношение на интелекта и се обгражда с възможно най-умните хора до себе си, като слуша и следва съветите им.

Естествено резултатите не закъсняват.

А, у нас?

У нас, Баце се обгради с люде, сред които изпъкваше, като един интелектуален колос, което доведе и до там, че сега води дела в хода на които ще доказва, че не е прост?

Баси, кво нещо……

Като заговорихме на тая тема и да я приключим, че дразнението което предизвиква у нас е сериозно, дет се вика, най-малкото си седим по цял ден върху хемороидалната област, айде няма нужда сами да си създаваме проблеми.

Та, именно безобразното управление на redskins доведе до там, че в ужаса си избирателят насочи треперещ пръст в първата възможна посока, натрисайки ни, онзи-който-иска-да-е-пак-премиер?10009290_10200813967029876_1380305521_n

Гледайки, какво се случва в момента, ясната ни увереност, че последния никога няма да изпълзи от бунището на историята започва лекичко да се разколебава?

Що ли?

Ми, щото тия творят, още по-уникални прастатии и от предишния си мандат.

Направо невероятно, колко много може да сме тъпи, та ги търпим за да ни натресат отново Баце или някой подобен нему от множеството гад изпълзяла напоследък на политическата сцена?

Ей, го бе и с Карадере същото.

1625462_10200781676622636_1376214288_n

Абе, направо все едно не са си заминавали и Баце не е бил премиер?

Тия си маат през просото и око им не мига.

И с всичко е така и за всяко нещо.

Веднага даваме пример.

Възмутен наш читател, преживяващ някъде на остров в Индийския океан, съдейки от адреса на получения имейл, ни изпрати остойностяване на прословутата ограда на турската граница, за която червенокожите се кълнат, че е буквално без пари?

Ма, ние им фащаме вяра, колкото на онзи-който-иска-да-е-пак-премиер, дет ни разправяше хуморески за магистралите.

Та, според публикации в пресата, въпросната гранична ограда щяла, била да струва едни никакви 10 000 000 лева?

Е, според нашия читател, който е и вещо лице и изготвената от него експертна оценка, въпросната ограда струва 5 081 633,594 лева, т.е. надценена е с едни 4 918 366,406лева.

border fence F450 ODT

Да, бе!

Ние добре знаем, че тва са едни нищо и никакви, няма и пет милиона лева, ма то никой не е станал милиардер от веднъж. От тук, едни почти пет милиона, от там едни почти пет милиона и лека полека нещата почват да се получават.

Не, ли?

А, така.

‘шсе сетите вие, ма ще е късно?

Отдавна ви разправяме, че работата отива на изуй гащи, ма що не ни вярвате идея си нямаме?

Същевременно, вярвате със страшна сила на поредните си избраници, които ви доят и стрижат цял мандат, че след това и на следващите и така безброй поколения, вече?

Ей, го ве дори тоя дето минава за най-нормалния и мислещ в армията на redskins се възмутил, че видите ли във Виена имало позлатен паметник на съветската армия и там на никой не му хрумвало да го боядисва в розовко?

В тоя ред на мисли, ние да питаме:

– А, управляват ли у въпросната Виена кратуни, като нашите, а?

Та, народа се е видял в такова чудо, че не само паметници е почнал да вапцва, ми и му иде не знам вече, какво да направи?

И още нещо.

Сега ако проведем референдум за присъединяването ни към СССР, а на бас, че резултатите ще са много близки до тези в Крим?

И тва не е всичко.

Отдавна ви разправяме, че и у нас и в матушка Русь, текат едни процеси за възраждане на Совдепия*, ма вие незнайно що си питате ушите по въпроса.

У нас е излишно да даваме примери, щото го правим, вече бая време всяка седмица, но гледайки какво се случва в Русия и в Крим сме сигурни, че ситуацията отива на съобщение на ТАСС, които от миналата седмица си се казват пак така от типа:

– Товарищи, Сталин воскрес!

Тъй де, дали ще се казва Сталин или император Пу, нам по барабану?

1623722_10201371699925457_1556834621_n

Тва специално за тези, дето са се вторачили в партията майка и във възраждащата се Совдепия, да припомним, че ако тва беше хубаво, щеше да е по цял свят, а не само в Северна Корея.

Тва, дето върнаха съветския химн с нови думички, как да е, ма гледаме, че възраждат организацията Готов к Трудовой Обороне, което одма си означава, че работата си отива на война и на комунизъм, който за нас е точно равен на фашизма, макар че за разлика от последния, тая зараза се оказа рядко живучеща гад.

1781835_10201381422848524_984270129_o

И тва не е всичко, ма толкова за днеска, че и Асан е хора.

Айде със здраве и да излезем и ние на слънчице, докато не е станало и то с пари или не е по един час на ден в карето……..

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

*Redskins – красножопые или в книгите за Винету известни и като червенокожите.

** Совдепия = СССР

*** онзи-който-иска-да-е-пак-премиер е от Банкя

**** КИ – коефициент на интелигентност

 

Автор на колажи 1 и 2 е  Христо Комарницки

Автор на колажи 3 и 4 е Владимир Дойчинов

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.