0

Държавно индивидуално първенство по кикбокс, стилове киклайт и лоу-кик.

Posted by Хаджигенов on 08.04.2014 in Репортажи |

На 5 и 6 Април в гр.Шумен се проведе първото държавно индивидуално първенство по кикбокс в стил киклайт на татами и лоу-кик от ринговите дисциплини.

1926252_10202395636387064_44524584_o

Невероятно състезание.

За първи път през последните няколко години имаше толкова, много участници.

41 клуба от цялата страна доведоха 438 състезатели.

Колосален сблъсък.

За разлика от обичайния хаос съпровождащ състезанията по кикбокс, това протече при направо, невероятен ред и дисциплина?

Включително срещите започнаха на мига в обявения час 09.00ч. и се движиха стегнато и спрямо графика, което определено се случва съвсем за първи път?

Явно, кардиналните промени в управлението на федерацията през последните няколко месеца започват да се отразяват положително на развитието на кикбокса и искрено се надяваме от тук насетне да вървим все в правилната посока.

Великолепни домакини от спортен клуб „Шуменска крепост“!

Уникална публика!

До сега не сме срещали на състезание у нас подобна публика?

Не особено голямата зала се пръскаше по шефовете, буквално натъпкани един до друг правостоящи зрители, които създаваха невероятна атмосфера в залата. Подкрепяха не само домакините, а въобще всяка по-интересна ситуация или среща, включително аплодираха по невероятен начин състезателите получили контузия или нокаут!

Уникално изживяване!

Предполагам не е случайно, че на ринга в стил лоу-кик спортен клуб „Шуменска крепост“ станаха клуба завоювал най-много медали и заслужено отнесоха купата за най-успешен клуб на турнира!

Иначе се разиграха грандиозни битки на ринг и на татами, както обикновено имаше и радост и сълзи и по някоя синина.

Амбицията на треньори и състезатели и желанието за победа на всяка цена за малко остана да доведе до превръщането на киклайта в рингова дисциплина, но съдийската бригада устоя на напъна, макар и с цената на доста наказания и няколко дисквалификации за груба игра, нещата си дойдоха на местата.

Забавни моменти не липсваха, както обикновено, както и типичното за кикбокса приятелско и спортсменско поведение. На единия от финалите при мъжете се получи срив в компютърната система, отчитаща точките и докато чакаха да се рестартира програмата двамата финалисти, които допреди минута, ожесточено се млатеха един друг се приближиха в центъра при съдията и проведоха задушевен разговор:

– Кво, става?

– Нищо, гладен съм.

Ухили се през назъбника, другия.

Готино!

От клубовете ни се иска да отбележим, вече традиционните участници в състезанията по кикбокс от Таекуондо ITF и по специално от клуб „ABC/Fight“ София, които участваха с двама състезатели, т.к  другите са на европейско първенство и завоюваха точно два златни медала.

DSC_0579

Моника Китова клуб „ABC/Fight“ и Красимир Гергинов VII дан Таекуондо ITF

Единия при жените на ринга, който приключи в началото на третия рунд с великолепен нокаут при засрещане с тоби-уширо-гери от дистанция около един метър, а другия златен медал при мъжете в стил киклайт.

DSC_0511

Моника Китова клуб „ABC/Fight“

DSC_0338

Моника Китова клуб „ABC/Fight“

Знам, че вече нямате търпение, за това тутакси зарязваме общите приказки и стигаме до най-важното, а именно представянето на състезателите от клуб Иккен.

Въпреки, че ринговите стилове не са приоритет за най-големия клуб у нас от Иккен за Шумен заминаха седем състезатели в стил киклайт и двама при мъжете на лоу-кик, като единият от тях е осемнадесет годишният талант Йордан Димитров, предвождани от треньора на тежките стилове Коко сенсей (a.k.a Никола Николов) и семпай Мартин Якимов.

DSC_9635

Йордан Димитров Иккен

Състезателите на Иккен се представиха, както обикновено на ниво и изиграха множество тежки срещи. На ринга, победния марш на възпитаника на Коко сенсей – Йордан Димитров беше спрян едва на финала от изключително опитен и рутиниран противник, доста по-голям и по-опитен от него, но познавайки „глада“ за победи на Дани, този спор ще се води отново и отново, а мъжете в тази категория вече имат много сериозен опонент.

DSC_9701

Йордан Димитров Иккен

Достойно се представи и другият участник на ринга, но за съжаление не можа да преодолее противника си на четвъртфинала в най-многолюдната категория и остана без медал.

DSC_9436

Момчил Йорданов Иккен

DSC_9445

Момчил Йорданов Иккен

На татами от седем участници, сред които трима абсолютни дебютанти, иккенци завоюваха два златни и три бронзови медала, като на единият полуфинал, съдийската бригада дисквалифицира състезател от Иккен за това, че нокаутира противника си, което решение, спокойно можем да наречем дискусионно, още повече, че то изненада и треньора на нокаутирания състезател, но това е положението.

Коко сенсей

Коко сенсей

Никак не лошо представяне за клуба, както обикновено и то в стилове, които не са приоритет.

Следва да отбележим, че за първи път на държавно първенство наряд за съдии имаха трима съдии от Иккен, двама от които са с най-високия международен клас, което е висока оценка за клуба.

Страхотно състезание.

Смело можем да заявим, че това е най-доброто държавно първенство през последните, няколко години.

Междувременно, част от Иккенци в състава на националния отбор по традиционно карате-до (Шотокан) бяха на Европейско първенство в Унгария и по същото време завоюваха един златен, един сребърен и два бронзови медала на кумите……..

На 26 и 27 Април в зала „Сиконко“ в София ще се проведе, държавно първенство по кикбокс за всички възрасти от 10г. до мъже и жени в стилове: пойнтфайт и лайт контакт на татами и фул контакт на ринг, като домакини са естествено спортен клуб Иккен.

Така, че добре сте дошли, дори просто да позяпате.

Обещаваме, епични битки, демонстрация от представителния отбор на Иккен и както обикновено страхотно шоу!

Останалите снимки можете да намерите тук, като ползването им е съобразно правилата на блогА.

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.