3

Gooooooood morning, Мутриленд!

Posted by Хаджигенов on 16.07.2014 in Goooood morning, Мутриленд |

Как сте бе, люди добрые?

А, имате сметки във банките?

Че, къф точно ви е проблема?

Така или иначе ще ви ги ‘земат.

Ма, тва не е всичко. Не само ще ви ги вземат, ми ще трябва и да платите за тва, дето и другите будали имат сметки във банките.

Ние лично, следваме съветите на добрия доктор и нямаме сметки по банките, а всичко изкарано тутакси заминава по предназначение, а именно за онези четири неща.

Не се чудете излишно, откъде се е взело четвъртото.

На онези три неща, последното го правим два пъти.

Както и да е.

Ясно ни е как сте.

Ясно ни е и кога ще се оправите – друг път.

Щото, чакате за тва.

Както е казал древния мъдрец – ако чакате, ще е дълго……

Докато си носим мълчаливо ярема, на никого не пречим. Нещо повече, на никого не му и хрумва, че на вас същия този ярем, може и да ви пречи.

И правилно!

Не, ли?

Напоследък, мислим сериозно, че явно сме завършили ветеринарна медицина, нежели право.

Защо ли?

Ми, гледайки какво и как се случва напоследък в изстрадалата ни татковина със закона, с прилагането му и най-вече с онази низвергната дейност нормотворчеството, друго не ни и хрумва.

От онези дни, доцент Кристиан Таков произнесе фундаментална реч пред абсолвентите на университета във Велико Търново.

Настоятелно препоръчваме да я прочетете!

Вместо финал, отправя апел към младите юристи да пазят правото, включително и от закона!

Защо ви ги разправяме тези, неща ли?

Защото са важни и защото т.н. нормотворци и нормоприлагачи са чували, че и лошият закон, все пак е закон и следва да се приема, прилага и прочие дивотии, което принизява правото и го превръща просто в инструмент в ръцете на политическата каста.

В остен!

Последните седмици, буквално изживяваме един зомбокалиптичен катарзис по отношение на правото у нас.

На първо място, поредната тотално сбъркана институция, именована по подобие на трибуквените застрахователи от едно време и точно толкова смислена, а именно БНБ, вместо да свърши някаква част от задълженията си, вменени и със закон, рязко реши, че има право на законодателна и прочие инициатива?

Да де, ма вече не е смешно, щото днес на първо четене са приели промените в НК за банките. Знаменателен факт е, че промените са внесени от големия нормотаковач, известен в законодателните кръгове, като любител на зелената, освежаваща напитка с ментов привкус.

Няма как да наречем, тази промяна по друг начин, освен като фундаментална простотия.

По същия начин седи въпроса и със Закона за закрила на банките. Многократно сме изразявали мнение, че открай време сме страната на банките, не и на хората, поради което не смятаме да ви досаждаме повече по темата.

Излишно е да ви казваме, че това няма да работи и с него ще плашат гаргите и ще правят публични арести по телевизията, но всичко това грубо противоречи на въведеното, като основно право в ЕКЗПЧ право на свободно изразяване. Колкото и цацараторите у нас да не четат нищо друго освен НК, все пак съдът ги знае тия неща. Дори и тази безумна дивотия да влезне в сила. Отделно, че конвенцията има предимство пред родното законодателство.

Както и да е.

Като казахме съда, та се сетихме, че от някое време се чудим, от къде и дойде на ум на една, ноторно известна съдия в градското съдилище, на която случайно разпределят едни дела, между едни страни и която наскоро остана в историята на правото, обявявайки в несъстоятелност дружество регистрирано в чужбина?

Пък, то кво било.

Знаехме си, че крушката винаги си има опашка.

Явно въпросния съдия, виден любител на кошниците с цветя, поръчвани по телефона е била запозната с поредното нормотворческо чудо у нас, известно като закона за офшорките.

С въпросният „закон“, на практика се ликвидира международното частно право, както и подписаните спогодби със страни, като Холандия, Великобритания и прочие.

Брилянтен анализ на колегата Валентин Брайков, който разбива на елементарни частици, поредното законодателно безумие.

И пак за правото.

Днес, буквално ни свали от стола новината, че СРС е бил така любезен, по искане на цацараторите да свали банковата тайна, по отношение на всички кредитополучатели в КТБ?

Въпросното съобщение, ни доведе до състояние на един, уникален душевен оргазъм, доколкото подобно нещо не би трябвало да е възможно изобщо?

2-10509497_776018695751569_5978546152397223220_n

Явно и в съдебния аквариум плува по некоя друга цаца, не са само риби?

Като стана дума за цаците и рибите, та се присетихме, че уникална кретения тресе не само БНБ и нейните сутеньори, но и цялата цацаратура.

Що, ли?

Първо, главния сутеньор на БНБ през час, през два излиза с малоумни съобщения от сорта, че две касиерки са изнесли на гръб за няма и два часа, къде двеста и кусур милиона лева във брой за да имат за морето?

Сякаш, не ни стига всичко НЕнаправено в управлявания от него дом за порочни удоволствия, ами и това.

Цацаратурата, вместо да му скочи трупешката и да го въдвори и него, като една мама-сан и подчинените му гейши на ГеМеТо, се въртят като гламави и се мъчат да докажат, че аджеба толкова кеш нямат, дори във БНБ?

После, след като стана ясно, че не сме малоумни, но не и преди това, цацаратурата беше така любезна да опровергае и тезата за унищожените кредитни досиета. Дори и да е така, информацията се съхранява на толкова много места извън банките и БНБ, че няма затриване.

Всъщност, основния въпрос, който ни мъчи през последните дни, като пролетната диария е, поради що цацаратурата се концентрирала върху откровени тъпотии, вместо да заключат половината БНБ, во главе с мама-сан?

Очевидно, БНБ не са свършили нищо, просрали са всичко, а отгоре на това са и инициатори на банковата криза?

Риторичен въпрос.

Не ни отговаряйте.

А, и още нещо се чудиме?

Кой ще запре в дранголника цацараторите?

КОЙ?

1-10259906_530401520420494_2322247881902766395_n

Защото ние няма да платим!!!

Бедни, бедни ми Цацараторе.

Защо, не остана във Филибето?

п.с. А, на бас, че голямото шеФФ на цацаратурата ще е първия не само не изкарал мандата си, ами и ще се прочуе със страшна сила в Слънчевата система, во главе с една камара други цацараторчета и цацараторки?

п.с. 2 Илюстрациите са нечия творческа интерпретация на надписа на Съдебната палата.

Споделяне

3 Comments

  • Oleg каза:

    Не знам остана ли някой вменяем, който да вярва все на институцииТЕ в държавата?

    Единадесет годишния ми племенник, който преди време беше впечатлен как изглеждат чисто новите, неогъвани, и стегнато прихванати с лента в средата в спретната пачка банкноти, като чу, че от КТБ били изнесени в КЕШ, с чували/куфарчета двеста милиона, седна и изчисли колко кубически метра обем ще заемат тези двеста милиона, ако са в банкноти от по сто лева, оформени в пачки по десет хиляди всяка.

    Ако на някой му е трудно да повтори това упражнение, ето тук (http://demonocracy.info/infographics/usa/us_debt/us_debt.html ) има хубави картинки как точно биха изглеждали камарите с пари- до палето със сто милиона, поставете още едно такова за да станат двеста, и после си представете (ако можете) логистиката, за де пренесеш целия този обем чрез ръчни дипломатически куфарчета, или (ако искате да сте „по-незабележими“) в чували.

    И после продължете да вярвате!

  • Хаджигенов каза:

    Май само те си вярват. Лошото е, че продължават да ни мислят за идиоти. И докато е така, така ще да е

  • demark каза:

    По-скоро ни превръщат в идиоти, които започват да гледат само дали в паничката има нещо (каквото и да е) за хапване. Имам предвид методите на действие на всички институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.