0

Импотентно

Posted by Хаджигенов on 07.10.2014 in Речено-сторено |

Нищо, че сме на Балканите, където на всеки му е по-голям.

Нищо и че в общия случай е винаги мек.

Дори да е по-голям.

Дребни, местни особености на пейзажа….

И не.

Нямаме предвид, каквито и да било сексуални отклонения и или невъзможности, още по-малко пък политически такива. Макар, че едното винаги е следствие на другото и дет‘ се вика вървят ръка за ръка.

Днешното ни дразнение, макар и с дълбок и съвсем съзнателен контекст, няма нищо общо с политиката, изборите, изродите, сОпсидиЙте и възможностите, които създава властта, таргет на мръсната пяна плуваща по повърхността, последните двадесет и пет години.

Мда, мина четвърт век, в който всеки път избираме най-малкото зло и след това по неясни за нас причини сме много изненадани, че от торбата с това сме хванали онова.

Знам ли?

Може и пък, четвърт век да не е достатъчен?

Както и да е.

Да не ви разсейваме излишно, защото днешното ни писание е по-важно и преследва друга цел.

Споменаваме, политическата утайка, която се пъне да ни управлява, ведно с направените от нас избори по една единствена причина и тя е за да видим, кой и кои точно сме виновни за това, което следва.

Днес, между две предявявания на обвинения в две различни районни управления на лично съобщение през лицевата книга ни писа с безкрайни извинения за притеснението една майка.

Нечия майка.

Не точно тази майка, не че има значение.

С която съм приятел там и ми копира поста на една нейна приятелка, с чието тринадесетгодишно момиченце, страдащо от аутизъм и учещо в помощно училище (ако някой не знае помощно училище е вид мръсна дума у нас) някой изрод е блудствал в училището.

За съжаление, това не е новина.

Не е новина и това, че за директора на въпросното училище няма значение, че е пострадало дете.

Не е новина, дори това, че въпросния директор се опитва, всячески да прехвърли вината за случилото се върху детето и родителите, само и само да запази собственият си задник.

Новина е това, че родителите са решили да се борят и да направят всичко възможно не просто да защитят собственото си дете, а и всички останали.

Новина, ще е както за въпросния ръководител, така и за извършителя на туй скверно деяние, че децата аутисти, могат да дават годни показания в наказателния процес, дори ако щете поради факта, че страдащите от аутизъм не само не са идиоти, но дори не могат да лъжат, както и по много други причини.

Сигурно не ви се вярва, но въпросният директор на помощно училище няма представа от това и не се свени да заяви на потресените родители, че никой няма да повярва на дете аутист……

В това време, въпреки подадените безброй жалби до всички възможни институции, включително: МВР, прокуратурата, закрила на детето и кой ли още не, ефектът е никакъв.

Прикриватурата, напоследък по известна, като цацаратурата е образувала проверка, забележете.

И понеже, очевидно нямат никакъв интерес от това и все едно е извършена обикновена апартаментска кражба, която за тоя месец е 800 561-та подред прокуратурата, МВР и прочие изцяло безсмислени организации не правят нищо друго.

Дет‘ се вика, наблюдаващия прокурор дори не е вдигнал телефона на униформените и да им даде малко зор, зер не е неговото дете и нямат никакъв личен и или институционален интерес от подобни действия, що да си развалят спокойствието?

Виж, ся‘ ако някой е решил да си поръча KFC по телефона, няма проблем да се ангажира цялата държавна машина, която буквално да смачка няколко невиновни люде, обвинявайки ги в опит за убийство или каквото там им хрумне на момента. Ако и във въпросното заведение да предлагат не предлагат нищо различно от пилешко, баси?

Ма, тва е друго.

Не, ли?

На кой му пука за някакво си дете, че и аутист от горе на това?

Цялото това нещо е пряко следствие от две неща:

Първо от изборите, които правим всекидневно или иначе казано компромисите, които правим по сто пъти на ден и за всяко нещо, започвайки от избраните от нас да ни управляват, всеки път на принципа за по-малкото зло, завършващо винаги, като по-голямото такова.

Второ, всеки път когато сведем глава или само се разходим по паветата, вместо да ги грабнем и да потърсим пряка, лична отговорност от виновните, това е резултата.

Няма как да е иначе……….

В това, накратко се състои и импотентността на един народ.

На един бивш народ.

Понастоящем стадо…….

п.с. Копирам по-долу изпратения ми пост и линк към него без каквито и да било промени или намеси и оставям на вас, останалото.

Здравейте приятели, БЯСНА СЪМ!!!

На 19-ти септември взех Ана-Мария от училище- IV-то помощно училище Проф.Димитър Кацаров във София и с ужас установих, че спортния сутиен на дъщеря ми липсва.Тя е аутист и сама това няма как да го съблече. Потърсих класната, но нея я нямаше, потърсих отговор и от директорката на училището, но такъв не получих.Вместо това г-жа Бочева започна да ми обяснява как детето ми си събувало чорапите, но след като аз реагирах с въпрос че става дума за бельото, а не за чорапите, и повторих питането- как, защо и кой е свалил бельото на детето… госпожата се изнесе и изчезна….От чистачките разбрах че сутиена е в класната стая върху гардеробчетата. Само ще вметна, че Ана-Мария е единственото момиче в класа. Свързах се с класната и тя ми каза,че няма никаква представа къде е бельото на детето и че целият след обяд дъщеря ми е била пред очите и. След като настоях за обяснение, тя ми заяви,че ще попита учителя от първата смяна и ми затвори.

На 23 септември съпругът ми отиде в училището за да получи отговор и някакво логично обяснение за сваленото бельо на детето ни…..нямаше такъв….Междувременно дъщеря ни не иска да излиза от вкъщи, влиза с писъци в банята, започна да проявява странности, които никога преди не е показвала. Не сме я пускали на училище от тогава…Страшното дойде на 27-ми септември….при влизане в банята Ана-Мария започна да крещи да не давам на чичкото да я пипа, че ще слуша. Бях в шок, бавно започнах да говоря и да питам къде я е пипал. Тя не ме слушаше и в един момент ми посочи гърдите си, започна да се тресе и да плаче…..УЖАС. На следващата вечер след дълги уговорки, пак влезнахме в банята с Ана-Мария. Този път тя ме помоли да я пазя и да не давам на ” учителя” да я пипа, и посочи долу….Започна да крещи, че няма да го ядосва и ще си обуе гащите…..чичкото и казал че ще я боли…..после и казал да си обуе гащите….

Нямам думи за да опиша как се чувствам.На 29 септември отидох до училището да пусна жалба.Директорката се държа безобразно, заяви ми, че никой няма да повярва на дете аутист, че няма как да докажа каквото и да е, че дъщеря ми най-вероятно се е съблякла в тоалетната…..Попитах кой е бил с детето ми, това училище рекламира защитената среда в която са децата, обясняваха, че дори в тоалетната ходят с помощен персонал, който ги придружава до вратата и ги изчаква за да ги върне в клас.Аз за първи път оставих и поверих детето си и позволих на някакъв изверг да злоупотреби с детето ми….Пуснахме жалба в VI РПУ София, до МОН,до ДАЗПД,до Районната Прокуратура…. и нищо.

Днес разбрах,че още при подаване на сигнала в РПУ-то е трябвало да ми дадат насочваща бележка за изготвяне на съдебно -медицинска експертиза и екип, който ще направи това.Цяла седмица институцийте мълчат, днес разбрах, че системата отново отхвърля децата и хората с увреждания. Държавата отново абдикира от тези, които не могат да се защитят, и отново съдейства на онези които използват това за да се гаврят с тях….

Приятели, майки, родители, организации ПОМОГНЕТЕ, започваме война с тези, на които не им пука за деца като моето…. ако има още родители, които се съмняват …. покажете се, трябва да защитим децата, които не разбират какво се случва.

Застанете до мен, имам нужда от Вашата подкрепа, ПОМОГНЕТЕ и на другите деца, които се използват за задоволяване на нечии болни мозъци…

 

Share

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2022 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.