0

Goooooooood morning, Мутриленд!

Posted by Хаджигенов on 30.03.2015 in Goooood morning, Мутриленд |

Грам не смятам да ви питаме как сте.

Нито ни дреме, нито има някаква промяна, а да се правим зорлем на възпитани, смирени и Богоугодни люде някак си, никогаш не е било нашето.

Отделно от това, днеска сме станали с лице към възглавницата и не ни е до лиготии.

За тва, дет‘ се вика от вратата и за краката, макар и не по посока на тавана, че правителството не търпи конкуренция и в тая част и все ние трябва да сме от оная……. другата страна.

Не, ли?

Дали остана още няКОЙ, вярващ в светлото бъдеще на съдЕБНАта реформа?

А?

Или дет‘ вика Баце:

– ‘кви, пет лева бе?

СъдЕБНА реформа …..

10994064_10202497337713091_7851491145774982802_n

Ся, сигурно веднага си мислите, тоя пак е яхнал метлата и се носи в коридорите на съдЕБНАта палата?

И ще сте справи на едни сто, сто и няколко процента, поне.

Начи, рано сабале все едно по кое време, четохме как любимият ни правен и интелектуален титан Цвинокио и да знаем, че Тетка Цачева ни се цупи, че я слагаме на второ място, ма първенеца не просто си е заслужил първото място, но и го брани, гаче ли е опълченец на Шипка, баси.

Та, същия този в прав текст заявява, че възстановяват чл. 1 на отменената през 1991г. Конституция в частта за ръководната роля на партията?

Демек, партията е държавата, а държавата са те?

Малко не стоплихме, както как ще се разберат с Баце, КОЙ точно ще е партията, ма при така създалото се положение не мисля, че има някакво значение за нас самите?

Та в тоя ред на мисли няма как да не обърнем внимание на поредното безумно недоразумение във властта, а именно блока*. Единственото, което реанимираха във блока е собственият си труп. Ако и да е временно, пак е за наша сметка, ма не за тва иде реч. В жаждата си за власт и за всичко онези готини неща, вървящи с нея са готови на всичко, включително и да отрекат най-голямото постижение на демокрацията – свободата!

Папагалски повтарят правителствените опорни точки – национална сигурност това, национална сигурност онова, допускайки междувременно намеса и регулации на държавата във всички възможно сфери. Доколкото си спомняме демокрацията е точно обратното на това, а именно минимално участие на държавата.

Всичко останало е див севернокорейски тоталитарен, комунизъм.

Ни повече, ни по-малко!

И грам не ги е срам.

Макар, че от какво да ги се срам?

Те парите не миришат, вие искате да ги е срам?

Ай, сиктир бе, уважаеми.

От онези дни, класната ни се накара пред целия клас в час по телевизионна защита в ТВ7, че видите ли сме лепели етикети на хората (?) явно в уплаха си забравила, че Той е неЧовек по повод ироничното ни подмятаме в посока онзи-дето-е-пак-премиер, че е виден разбирател и специалист в юриспруденцията ако и последния да е един обикновен пожарникар и разбира от право, колкото ние от ветеринарна медицина?

И така.

Питате ли се, защо го правят?

Баце да речем е там, щото иначе няма какво друго да прави, а и той харесва идеята да е БОГ ако и на шестия етаж на колелото на едно голямо и не докрай ремонтирано Царско шосе да има цял етаж такива, че и по-страшни богове.

Другите, другите обаче го правят не заради това, а заради ей тия простички, изпълващи иначе дребния им живот с дълбок смисъл, че и те са хора. За това и е важна прислугата от НСО, бивше УБО по-известно, като Управление за банкети и оргии, чието име се смени, но задачите не, служебните коли, безотчетните кинти и прочие до там, че когато цял народ гладува те поръчват омари, скъпо уиски и прочие деликатеси.

И да няма да има пари за образование за здравеопазване или пенсии.

Последно и ви оставяме.

С риск да ни наречете образователни сноби вгледахме се в обявата и някак си ни се наби начина по който е изписано Jonni Wolker black ”……

Почнахме ви със съдебната реформа, редно е и с нея да ви довършим.

Основната причина съдЕБНАта реформа да си остане единствено в частта на повдигнатите буквички по-горе се дължи на факта, че Цацата има да ги наречем всевъзможни, други интереси не кореспондиращи по никакъв начин, дори с идеята за съдЕБНА реформа.

Например – за втори път домакинствал на ученическа изложба картини…… подобно съобщение ни изпълва с умиление до краен предел, до момента в който се сетихме и че Лаврентий Павлович също е имал слабост към децата и изобразителното изкуство.

1013470_10203102233587717_2021902086679602510_n

Айде и незабравяйте да си мислите, че е важно да избирате, гласувате и не знам си още какво, вярвайки някому и правейки го за пореден път срещу тези или онези…….някак си недоумяваме, като как за последните 25 години не стана ясно, че явно не е тва?

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* онзи-дето-е-пак-премиер е от Банкя

** Цвинокио – известен още, като Цецо борецО, Цецо шесте апартамента, цветана на мисълта и прочие вулгаризми

*** Цацата е нек’ва дребна риба

**** Лаврений Павлович – виден съветски борец за демокрация, свобода, законност, поборник за провеждане на съдебна реформа…

***** Блок – да не се бърка с панелния блок, в който живее небезизвестният Венци Мицоff. Като всеки блок в кварталите е събирателно на кьораво, куцо и сакато на едно особено за целта място и всеки тегли чергата към него, никога към нас

Автор на колаж 1 е Христо Комарницки

Автор на колаж 2 е Владимир Дойчинов

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.