0

Good mooooorning, Мутриленд

Posted by Хаджигенов on 21.06.2015 in Goooood morning, Мутриленд |

Как сте бе люди, добрые?

Отдавна не сме се виждали, ма ние открай време не можем да правим нищо на сила, а и определено гледайки напоследък, рода человечески ни се отщява да правим, каквото и да било, камо ли да пишем позиви и прокламации.

И, ся да не си мислите, че ви питаме как сте, щото ни дреме особено на долуподписания и горепосочен или не дай Боже, щот сме добре възпитани или от куРтоазия.

Не.

Питаме, само за да стане ясно, че не ни се нрави твърде, тая вашата работа, дето дремете на дивана в хола, попържайки под мустак поредното правителство и опъвайки безропотно ярема.

Айде, вас кучета ви яли – ясно.

Ма, верно ли искате и децата ви да са роби в таз жалка държава?

А?

Риторичен въпрос, не са пънете да ни отговаряте. И понеже не сме просто критикар, веднага ще ви дадем и конкретна причина да не го правите. От тия 3 600 000 000, дето Баце ги взе назаем заради КТБ ги разделихме грубо и съвсем на око на 7 000 000 българи с все пенсиите и пеленачетата и получихме по 514 броя на калпак….. и тва е сметка на око. Ако прибавим към тая сума, само магистралите и работа хептен отиде на изуй гащи.

Та за туй не вдяваме, поради що дремете още.

Както и да е.

В Петък четохме прес съобщението на ВКС по повод делото на Цвинокио. Както и преди сме ви казвали – щеше ни се, но и не ни се вярваше, щото в тия фекалии газим бая време вече.

И да, не гоним възмездие, справедливост или нещо друго.

Не.

Законност и щото така трябва. Щото, докато не напълним на бай Ставри етажа с политици, нищичко няма да се промени.

Нищо.

Иначе от правна гледна точка и с уговорката, че сме чели само пресрелиз не и решението на ВКС болшинството от съдебния състав са направили литературен анализ – критика на решението на Апелативния съд, с което потвърдиха присъдата на Цвинокио. Или иначе казано са установили, че решението е граматически неправилно, използвани са не точно тия сравнения, метафорите са грешни, времето тоже и прочие алабализими.

Също така установихме за пореден път, че правосъдието у нас, доколкото изобщо го има се крепи на раменете на отделни съдии, като Жанина Начева.

И още ни направи впечатление, хем това е възможност, която сме обсъждали и преди. Въпросният подсъдим за първи път не се яви на дело, защото видите ли бил ангажиран с измененията на НК, готвени от Неговата партия. Демек за да не е съвсем очеизбождащо, като оправдателна присъда, че си е повод за революция, ще приложим по благоприятния закон за дееца ако и да си го е изготвил и приел лично в онуй недоразумение не ясно защо, наречено народно събрание?

Така де.

Там, народ няма?

Негови представители, тоже?

И накрая за пореден път ще стане така, че всички ние сме в лайна, а Цвинокио …….. целият в бяло?

1560664_10204119712784061_680466760194896160_n

А?

Нравится?

Последно и ви оставяме по темата. Дали неуважаваният избирател и електорална единица ще бъде любезен да схване най-сетне, че нямаме нужда да ни управляват „силни“ политици, а умни такива. Отделен е въпросът, че по неясни за нас причини, тия същите възприемат шкембетата си за мускули? Щото, дори Скалата не носи фанелки ХХL, баси?

Бойко Борисов-тенис-бгнес3

Или както казва уважаваният от нас Тони Филипов д-р в „Дневниците“ в момента ни управлява интелектуален потрес!!!

Очевидно, имаме спешна нужда от точно обратното на това.

Не, ли?

И понеже правосъдието ни е болна тема разбрахме за „интервюто“ на цацата при онази, дето Баце си я води по банкети, макар и ние да не схващаме точно, поради що.

Може би, ако няКОЙ има колебание по отношение на тва КОЙ е рупора МУ, да няма неясноти?

Знам ли?

Ние сме обикновен и твърде прозд, дори не и човек, а адвокат и не ги разбираме тия работи.

Споменахме, по-горе че сме разбрали, щото няма вариант да си причиним подобно нещо, като гледането на дребна рибка в аквариум.

Ма, четохме, щото ние четем много за разлика от онзи-който-е-пак-премиер.

Та, цацата като всяка дребна рибка се  е въртял, като бургия в дрелка, обяснявайки как видите ли, не било редно все главния да е виновен?

Що бе, джанъм?

В тоя аквариум да го @@@ ти си единствената, па макар и дребна рибка.

11110198_10202739823935095_678743636538460135_n

Другото са, саде планктон, водорасли и прочие едноклетъчни. И тия ги разправяй на неКОЙ друг, че в твоя аквариум, става нещо, дето ти не знаеш за него? Тва да не е оня предишния, дето по негово време разбрахме, че можем и без него?

Това го споделяме с една единствена цел, а именно да отбележим, че тва е баси и тъпотията? Цялата критика е насочена срещу нечия личност. Не към нещата, които прави или начина по който ги прави, т.н. конструктивна критика, а по стара соц/ДС технология:

 – Абе, тоя не е читав, ерго ‘квото и да предлага не става?

Видно е, че КОЙ го е страх, дори от идеята за тази половинчата съдебна реформа?

КОЙ?

И защо?

Защото, дори дребни промени ще съборят статуквото. Отделен е въпросът, че ние лично не вярваме, че дори това ще стане, т.е. дребните промени ще минат, но пък яростната съпротива на статуквото е показателна – явно самата идея за промяна я чувстВуват, като преглед на сливиците извършен ректално……….

Което ме подсеща за нещо, а именно че имаме добър приятел „анален“ хирург, който в такива случаи казва, че човек все трябва да си вади хляба от някъде.

В смисъл ако се стигне до там разполагаме с нужния човешки и интелектуален потенциал за целта.

Ма, ха де?

И за да приключим правосъдната тема, наскоро попаднахме на труда на видният грузински правозащитник д-р Изодзадзе, който развива, теорията, че на процесуалния инат всяКОЙ път следва да се противопоставя процесуалната изненада.

И те така.

Иначе, непрекъснато няКОЙ ни пита, какво и как трябва да се направи за да не е вече така. Според възможностите си и все пак, познавайки не лошо действащите разпоредби на НК даваме нужните отговори.

„Свободата е възможността да допускаш свои, собствени грешки.“

Tyrion Lannister

 

„Не вярвам в спасители, а в талантливи хора, които ще изиграят важна роля в задаващата се война………“

Tyrion Lannister – GOT V

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

* Баце е от Банкя

** Цвинокио – известен още, като Цецо борецО, Цецо шесте апартамента, цветана на мисълта и прочие вулгаризми

*** Цацата е нек’ва дребна риба

 

Автор на колаж 1 е Владимир Дойчинов

Снимката е забърсана от нета, но евентуалният и автор е изписан на нея.

Колаж 2 е на Христо Комарницки

 

 

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.