0

Бодигард БГ

Posted by Хаджигенов on 19.07.2015 in кулТурно |

Тази седмица ни е тръгнало на културни писания, което иначе доста рядко ни се случва. Казва ли сме и друг път, че рядко четем съвременни български автори, доколкото последните ни причиняват нещо средно между киселини и троен уртикарии, ма явно сами ще се опровергаем. Както и да е.

След пресните впечатления от „Моето порно“ на младата писателка Бояна Ламбер, случайно попаднахме на чисто нов писател Стефан Кръстев и книгата му „Бодигард БГ“ на издателство Бард.

Начи, веднага ще отворим една скоба – нито тъпото заглавие, нито корицата издържана в стил долнопробен, индийски екшън са в състояние да ни накарат да я купим, по-скоро тъкмо обратното. Сега наясно сме, че тва си е нашето лично мнение, ма все пак ние сме читател, не писател.

Донякъде, преодоляхме страха си или пък любопитството надделя, заради Бард. Тия пичове имат уникален усет към добрата книга, а и на първо четене не се сетих до сега да съм виждал издадена от тях книга с нашенски автор.

Е, искам да ви кажа, че въпреки изказаните по-горе възражения книгата е …………………………

УАУ!

508 страници, които прелистваш една след друга, спираш да мислиш, да чувстваш, да правиш каквото и да е друго, освен бясно да прелистваш страниците, заживявайки в книгата.

Пичове, това е един от най-добрите трилъри, които съм чел някога!

Не просто трилър и не само трилър.

Божествено предадени описания на природа и места у нас, разкошни исторически препратки, достигащи до траките, окултни вмъквания на невероятни  места, а от описаните кулинарни извращения рязко разбираш, защо добрата храна, написана по такъв начин е възможно най-доброто удоволствие, което човек може да получи без да се съблича дрехите.

Зашеметително повествование!

Настоятелно препоръчвам!

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.