0

Бодигард БГ

Posted by Хаджигенов on 19.07.2015 in кулТурно |

Тази седмица ни е тръгнало на културни писания, което иначе доста рядко ни се случва. Казва ли сме и друг път, че рядко четем съвременни български автори, доколкото последните ни причиняват нещо средно между киселини и троен уртикарии, ма явно сами ще се опровергаем. Както и да е.

След пресните впечатления от „Моето порно“ на младата писателка Бояна Ламбер, случайно попаднахме на чисто нов писател Стефан Кръстев и книгата му „Бодигард БГ“ на издателство Бард.

Начи, веднага ще отворим една скоба – нито тъпото заглавие, нито корицата издържана в стил долнопробен, индийски екшън са в състояние да ни накарат да я купим, по-скоро тъкмо обратното. Сега наясно сме, че тва си е нашето лично мнение, ма все пак ние сме читател, не писател.

Донякъде, преодоляхме страха си или пък любопитството надделя, заради Бард. Тия пичове имат уникален усет към добрата книга, а и на първо четене не се сетих до сега да съм виждал издадена от тях книга с нашенски автор.

Е, искам да ви кажа, че въпреки изказаните по-горе възражения книгата е …………………………

УАУ!

508 страници, които прелистваш една след друга, спираш да мислиш, да чувстваш, да правиш каквото и да е друго, освен бясно да прелистваш страниците, заживявайки в книгата.

Пичове, това е един от най-добрите трилъри, които съм чел някога!

Не просто трилър и не само трилър.

Божествено предадени описания на природа и места у нас, разкошни исторически препратки, достигащи до траките, окултни вмъквания на невероятни  места, а от описаните кулинарни извращения рязко разбираш, защо добрата храна, написана по такъв начин е възможно най-доброто удоволствие, което човек може да получи без да се съблича дрехите.

Зашеметително повествование!

Настоятелно препоръчвам!

Share

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2022 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.