0

Не дишай

Posted by Хаджигенов on 09.01.2018 in Речено-сторено |

Повод за днешното ни дразнение е не просто прашния смог завил Мордор, сякаш сме насред пясъчна буря в пустинята, но и безумните призиви на кмета на Мордор – фон Дупкова, кръстник на небезизвестния булевард „фон Дупков“.

И да, това е работа на местната власт, уважаеми.

Призива да се движим с градски транспорт, щот колите цапат е готин. Само дето, нито колите толкова цапат, нито градския транспорт е за возене.

И да, когато сме в чужбина се возим предимно на градски транспорт: от рейлуей събърбан, през метро, та до трамвай и к‘вот се сетиш още или каквото там има.

Че колите не са основния замърсител, конкретно за Мордор си е лично наше наблюдение, което ще развием по надолу, ма тук е мястото да вметнем, че докато в целия свят се изтрепват да предлагат бонуси и всячески да насърчават покупката на електрически коли у нас не си помислят да ги освободят от ДДС, примерно?

За тва и в Мордор са няма и 300 електрическите каруци, а другите цапат. Не, че не цапат, ма не са старите кочини основния виновник за това.

На първо място, след колите са обвинени отоплението на дърва и въглища. Не сме специалист по темата, ма за да се топли някой през 2018г. в Мордор на въглища има една основна причина и тя се именува топлофикация………………. или както е по-известна черната дупка на отоплението във вселената.

Факт е, че като застудее презастроените поли на Витоша изчезват под смрадливия похлупак, но това има относително лесно решение/я.

Забрана за отопление на въглища, филтри на комините, продажба само на сухи дърва за отопление!

Ако не ни лъже паметта срока в Европа за изсушаване на дървата за отопление е между 6 месеца и 2 години, а не като у нас още със зелени листа.

Данъчни и прочие облекчения за фотоволтаици по покривите, малки перки и прочие зелена енергия или топла вода.

Основната причина за убийствения смог е другаде, а именно че Мордор е кочина.

Кочина!

НиКОЙ не чисти и не мие улиците, никъде.

Кампанийните намокряния на идеалния център веднъж в годината не са чистене.

Веднъж седмично миене, като минимум на всякъде!

Машини за чистене може би по често, събиране на листата и клоните.

В Мордор се строи много, некачествено и за сметка на това навсякъде.

В идеалния случай някой полива с маркуч входа към поредния строеж, а калните следи на камионите могат да се проследят с километри до него и до всеки един строеж!

А, те са стотици……..

Никъде по света не съм виждал павета или плочки да се фугират с пясък, който всъщност се разсипва направо на място и работници с червени потници с едни четки го разнасят насам – натам, докато вятъра или обувките ни не го вкарат в дробовете ни.

Открита пръст по градинки и дървета се мулчира по възможност не с чакъл.

И тва е.

Не е ядрена физика, нали?

Иска малко да си извадиш главата от задника или поне като ходиш по света да видиш как го правят там.

Не е трудно.

 

Автор на снимката е Радо Байрактаров

Share

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2020 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.