0

Домашно и полицейско насилие

Posted by Хаджигенов on 11.04.2019 in Речено-сторено |

Не.

Въпросът не е кое точно убива повече или по-често и то не защото не е важен или актуален, а защото едното се случва заради другото.

Да, домашното насилие убива успешно и го прави заради липсата на елементарна правна и изобщо образователна култура в МВР, които успешно се справят само с раздаването на шутове и белезници.

Поредният случай на домашно насилие.

Бившия мъж на клиентката ми я е нападнал посред бял и набил заедно с приятелят и без да се смущава от факта, че го прави на публично място пред множество свидетели, охранителни камери или факта, че бившата му жена е бременна в седмия месец.

Започваме на секундата цялата тегоба по сезиране на всички безсмислени органи и организацийки: МВР, прокуратура, съд, вадим ограничителна заповед и започваме да чакаме.

Междувременно, пострадалата благодарение на стреса влиза в болница за десетина дни.

Отваряме една скоба.

Домашното насилие е с повече от 5 годишна давност и както обикновено ескалира, т.к. не само не се наказва, но и никой нищичко не прави по въпроса.

А, да.

Дойдохме и на въпроса.

От онези дни ни се обади някой си полицейски инспектор Алексиев от 06 РПУ за да разпита пострадалата.

Уведомих го, че е в болница, а той зарадвано ме информира, че насилието не е домашно, а обикновено??

На въпроса ми, как достигна до това специфично познание, последният убедено заяви, че домашното насилие е такова само ако е в къщи.

На публично място нямало как да е домашно насилието…….

Както се досещате, тутакси след като затворихме телефона написахме жалба до началника на 06 РПУ с искане последния да бъде отведен.

Няколко дни по късно, явно запозналият се с искането за отвод полицейски инспектор Алексиев, вместо да събере записите от охранителните камери или да издири и разпита насилника, започва да изпраща призовки до мен, до пострадалата, до приятелят и също очевидец и пострадал от побоя придружени с заплахи от глоби, задържане и какво ли още не.

Междувременно направихме искане за отвод и до прокуратурата, която в цялата си мъдрост е образувала проверка.

Проверка бе?

Проверка!

И много важно, като Сульо и Пульо в парламента приеха тежки наказания и какво ли още не в наказателния кодекс.

Нали?

За това ни трябва не само Истанбулска конвенция, но и правилните хора на нужните места.

И, така.

Към днешна дата приблизително месец след насилието, единствените тормозени и издирвани от МВР са пострадалите, не и извършителя на домашно насилие.

Сякаш шутовете от насилника не са достатъчни.

И не сме подстрекател, ма не можете да звъннете на полицейски инспектор Алексиев на служебния му телефон 02/982 1724, на началника на 06 РПУ 02/982 1751 и на говорителите на СРП Николай Марков, тел.: 0887 54 41 43 – n.markov@prb.bg и естествено на говорителя на главния цацаратор Румяна Арнаудова, тел.: 02/8117 910 – rarnaudova@prb.bg и да попитате:

WTF?

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.