0

Множество искове срещу НАП НАП leaks – Част II

Posted by Хаджигенов on 01.06.2020 in Речено-сторено |

Съдебна фаза – The madness

 

Преди десет месеца обзет от бяс подех инициативата за множество искове срещу НАП с ясната идея, че ще гръмна за пореден път в тавана и ще накривя на уродливата и корумпирана власт шапката.

Независимо от това има неща, които трябва да се направят или казано иначе трябва да платим цената, дори за илюзорната свобода и демокрация у нас.

В крайна сметка се събраха точно 31 (тридесет и един) ищци от цялата страна, достатъчно откачени за да се чувстват граждани и да им стиска да не оставят нещата така.

От тях трима бяха прочели и изпълнили указанията точно, което доведе до повече от шест месеца събиране на документи и поправяне на пристигналите.

Бяха получени 30 превода по банкова сметка и един по PayPal, като с две изключения всички бяха написали, че изпращат като дарения цялата сума от 100лв.

В крайна сметка, това доведе до подаване на три отделни декларации пред общината и плащане на три пъти данък дарение върху всяка стотинка.

Както и да е.

Междувременно, Върховен административен съд с Определение по АХД 1796/2020г. по описа на ВАС  V – то отделение, разпореди на Административен съд да гледа делата по реда на ЗОДОВ, което е чудесно, предвид скоростта с която се движи административният процес.

За това и променихме концепцията и подадохме исковата молба от името на всички ищци пред административен съд, т.к. производството пред СРС би продължило два пъти по-дълго време, като минимум.

Производството е и по-евтино само с 10лв. държавна такса, вместо с 50лв.

За съжаление, първият съдия на когото се паднало делото е взела едно от любимите ни рационални, „соломоновски“ решения в които и вълкът цял и агнето само малко нахапано и е преценила, че ще се затрудни неимоверно ако разгледа в едно дело искът предявен в една искова молба, срещу един ответник и за едни обстоятелства и за това си е избрала един ищец, а останалите ги праща за ново разпределение.

Демек, ще имаме 31 дела срещу НАП, вместо едно …………….

Nice, a?

Добре дошли в моя свят!

To be continued…..

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.