0

Милитъри каскет?

Posted by Хаджигенов on 10.06.2020 in Речено-сторено |

Пичове, шубета и вие каскети.

Точно решиш, че не си виждал нищо по-правно неграмотно, поръчково, корумпирано и незаконосъобразно от работата на прокуратурата (обикновена и специална) и току се сблъскаш с военната……..

Ще си позволим да пуснем текста на жалбата до Военно апелативна прокуратура, която изпратихме днес и ще ви оставим да се почесвате на воля…..

ДО

ВОЕННО АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА

ДП № ………/2020г.

ВОП

ЖАЛБА

от …………………………….., чрез Aдвокат Николай Хаджигенов със съдебен адрес: гр.София, ул.”Лавеле № 11”, ет.2, ап.4, тел.088/8844566, nikolay@hadjigenov.com;

Госпожо/Господин Прокурор,

на 09.06.2020г. уведомих по телефона водещият разследването следовател и наблюдаващият прокурор, че отказваме направеното ни предложение довереникът ми да бъде „защитен свидетел“, като неприлично или иначе казано в разрез не само със закона, но и с добрите нрави.

В същият разговор ги уведомих, че на 10.06.2020г. и 11.06. 2020г. съм служебно ангажиран по цял ден в следствен отдел на специализираната прокуратура и в Апелативен специализиран наказателен съд.

В 17.26ч. на 09.06.2020г. изпратих имейл подписан с електронен подпис в който уведомих СВОП, че ще представлявам и защитавам ………………………, както и че последният може да бъде призован на посоченият съдебен адрес.

На 10.06.2020г. около 11.00ч. получих обаждане от призовкар на ВОП, когото уведомих, че може да ме намери на 12.06.2020г. в 09.00ч. по изложените по-горе причини.

Няколко часа по-късно, колегите ми изпратих разбирането за „законно“ призоваване на военно окръжна прокуратура – залепена с тиксо призовка на вратата на входа?

Видно от приложената призовка в нея е записано, че довереникът ми се призовава от днес за днес или в краен случай за следващият ден?

Не считам за нужно да изброявам абсурдността на подобно призоваване, доколкото е не просто незаконосъобразно, но и представлява обида за правосъдието изобщо.

NB

  1. Правя искане за спиране на разследването до извършване на проверка, дали водещият разследването следовател и наблюдаващият прокурор отговарят на условията за заемане на съответните длъжности, а именно следовател и прокурор – конкретно дали разполагат с нужното за целта юридическо образование.
  2. Ако се потвърди, наличието на образование, моля последните да бъдат изпратени на опреснителен курс в Националния институт на правосъдието, досежно начините и сроковете за призоваване на свидетели по НПК.
  3. Правя искане за отвод на водещият разследването следовател и наблюдаващият прокурор по цитираната преписка, поради липса на елементарна правна грамотност за което може да се направи обосновано предположение на пръв поглед (prima facie) от извършеното призоваване или в качеството на алтернативно искане ако е налице изискуемото по закон образование и правна грамотност, поради явна предубеденост.

Прилагам снимки 2бр. на призовка.

София                                                                              адв.Хаджигенов

10.06.2020г.

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.