0

Милитъри каскет?

Posted by Хаджигенов on 10.06.2020 in Речено-сторено |

Пичове, шубета и вие каскети.

Точно решиш, че не си виждал нищо по-правно неграмотно, поръчково, корумпирано и незаконосъобразно от работата на прокуратурата (обикновена и специална) и току се сблъскаш с военната……..

Ще си позволим да пуснем текста на жалбата до Военно апелативна прокуратура, която изпратихме днес и ще ви оставим да се почесвате на воля…..

ДО

ВОЕННО АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА

ДП № ………/2020г.

ВОП

ЖАЛБА

от …………………………….., чрез Aдвокат Николай Хаджигенов със съдебен адрес: гр.София, ул.”Лавеле № 11”, ет.2, ап.4, тел.088/8844566, nikolay@hadjigenov.com;

Госпожо/Господин Прокурор,

на 09.06.2020г. уведомих по телефона водещият разследването следовател и наблюдаващият прокурор, че отказваме направеното ни предложение довереникът ми да бъде „защитен свидетел“, като неприлично или иначе казано в разрез не само със закона, но и с добрите нрави.

В същият разговор ги уведомих, че на 10.06.2020г. и 11.06. 2020г. съм служебно ангажиран по цял ден в следствен отдел на специализираната прокуратура и в Апелативен специализиран наказателен съд.

В 17.26ч. на 09.06.2020г. изпратих имейл подписан с електронен подпис в който уведомих СВОП, че ще представлявам и защитавам ………………………, както и че последният може да бъде призован на посоченият съдебен адрес.

На 10.06.2020г. около 11.00ч. получих обаждане от призовкар на ВОП, когото уведомих, че може да ме намери на 12.06.2020г. в 09.00ч. по изложените по-горе причини.

Няколко часа по-късно, колегите ми изпратих разбирането за „законно“ призоваване на военно окръжна прокуратура – залепена с тиксо призовка на вратата на входа?

Видно от приложената призовка в нея е записано, че довереникът ми се призовава от днес за днес или в краен случай за следващият ден?

Не считам за нужно да изброявам абсурдността на подобно призоваване, доколкото е не просто незаконосъобразно, но и представлява обида за правосъдието изобщо.

NB

  1. Правя искане за спиране на разследването до извършване на проверка, дали водещият разследването следовател и наблюдаващият прокурор отговарят на условията за заемане на съответните длъжности, а именно следовател и прокурор – конкретно дали разполагат с нужното за целта юридическо образование.
  2. Ако се потвърди, наличието на образование, моля последните да бъдат изпратени на опреснителен курс в Националния институт на правосъдието, досежно начините и сроковете за призоваване на свидетели по НПК.
  3. Правя искане за отвод на водещият разследването следовател и наблюдаващият прокурор по цитираната преписка, поради липса на елементарна правна грамотност за което може да се направи обосновано предположение на пръв поглед (prima facie) от извършеното призоваване или в качеството на алтернативно искане ако е налице изискуемото по закон образование и правна грамотност, поради явна предубеденост.

Прилагам снимки 2бр. на призовка.

София                                                                              адв.Хаджигенов

10.06.2020г.

Share

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2022 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.