0

Ода на глупостта. Организирани престъпни групи

Posted by Хаджигенов on 15.01.2012 in Речено-сторено |

Очеизваждащо е, че последните двадесет години нивото в МВР се сгромолясва със страшна сила, достигайки сегашното равнище, за министър на вътрешните работи да е назначен:

копаещият трупове,

задържащият тирове,

интелектуалният връх,

титана на правната мисъл,

колосът на наказателното и прочие правораздаване – Ежко Ежков!

От само себе си, се налага изводът, че поумняването пряко се отразява на цялата субординационна верига в МВР, естествено вървейки от горе на долу. Извод, потвърден категорично от безбройните ТВ акции за „борба“ с престъпността, чиято ефективност е сравнима с тази на задържането на тирове, каращи през зимата с летни гуми по неразчистените пътища.

Определено не сме специалисти по темата, но до сега не бяхме срещали летни и зимни гуми за тирове?

От друга страна, до онзи ден не бяхме и чували, че могат да валят тирове, ама карай.

Та да си дойдем на думата за еманацията на интелигентността и познаването на материалното наказателно право в МВР. За процесуалното, няма да отваряме дума, че и без тва им е сложно.

Ей го бе, най-големия шериф (е, след онзи-който-строи-магистралите и таралежа, разбира се) :mrgreen: началника на най-страшното служба в МВР – Плашимир Щоров е казал тежката си дума по въпроса с организираните престъпни групи.

Престъпните групи в България не са малко, но ние ги делим на опасни и неопасни, а полагаме максимални усилия да ги неутрализираме.“

Туй, гениално прозрение следва да влезне във всички учебници по ядрена физика!

Задължително!

Освен това, горните слова следва да бъдат изсечени върху камък и поставени пред мавзолея на онзи-който-строи-магистралите.

Да, знам че сте дигнали вежди на нивото на вратните си прешлени, ква точно ядрена физика и къде ще е мавзолея, но стиснете зАби, да си завършим изречението и ще се върнем и на тях.

‘начи, от една страна намираме известно противоречие за ОПГ-та, щото таралежа многократно и с пяна на уста, месеци наред ни убеждава, че организираната престъпност е ликвидирана, няма вече отвличания и знакови убийства и прочие (деянията в Перник явно не са част от статистиката) независимо, че според някои социопати, пардон социолози, организираната престъпност били на власт, но ние не сме такива хора, че да вярваме на социологически проучвания, които в по-голямата си част са в резултат от гадаене по гълъбови курешки или друг подобен емпиричен метОд. :lol:

Както и да е.

В крайна сметка, както и подозирахме организираната престъпност все още съществува у нас, макар че защо по дяволите министъра на вътрешните работи не е чувал за това, идея си нямаме? 

Ма да не ставаме дребнави, все пак той е зает човек: стопанисва имоти, получава дарения, копае трупове, храни кучета и прочие отговорни и най-вече обществено полезни и значими дейности.

Та да си дойдем сега на думата Престъпните групи в България не са малко, но ние ги делим на опасни и неопасни, а полагаме максимални усилия да ги неутрализираме.

Горното изявление, не е просто обикновен проблясък, а направо се е изтресъл, като онзи-който-строи-магистралите на археологически разкопки, да речем.

Тва, дето полагали максимални усилия да неутрализират организираните престъпни групи, които не били опасни, отказваме да го коментираме. Макар, че защо се мъчат, като не са опасни и не се концентрират върху опасните ОПГ-та, акъла не ни го побира?

Все пак с тъга на сърцето бихме искали да припомним, че именно заради неопасните ОПГ-та създадоха специализирани съдилища и прокуратури или поне така ни казаха, де.

Нас ако питате, спецсъдилищата си ги направиха за да не карат, милиционерите да четат НК, НПК и Конституцията на Република България. От проведените тестове се установило, че за четене – чели, ма с помненето срещали нЕкои трудности, не фатални, разбира се. За разбиране не се споменаваше в заключенията, но бидейки хора с богато въображение, израсли сред множество книжици и прочели повечето от тях, а не тръчейки боси подир топката с филия мас от прасето, можем да си представим, защо не е споменато нищо, досежно разбирането на правната материя.

То, ако нас питате, тая правна сухоежбина, за кво ли им е?

От друга страна, Ежа се справил с цялото правно познание за има-няма три семестъра следдипломна квалификация.

Ма, и му личи, нали?

В този ред на мисли, онзи ден имахме удоволствието да присъстваме на „разговор“ в който един прясно назначен милиционер в „Н-то“ РПУ при нас на село от последния випуск на прословутата Магнаурска школа, не просто не е виждал протокол за разпит на свидетел, а ми идея си няма какво да прави с него.

Бегай, мани……..

В подкрепа на горното е и един чудесен анализ на в. Дневник.

От онези дни изляхме отвращението си по повод правната грамотност, възпитанието и прочие във връзка в убийството на Мирослава. Бихме искали, във връзка с него и с последващите го събития да изразим някои съмнения. Като казахме съмнения, отговорно заявяваме, че дори и параноиците имат врагове, та за това и ние съмняваме.

Първом ни казаха, че основният задържан извършител се е самоубил, намирайки скрит и невидян при първият обиск пистолет в килер. То, не е и за вярване де, макар че като знаем, как се провеждат обиските, не биха видели и розов слон в килера, освен ако на челото няма залепена картинка с образа на някой отдавна умрял американски президент, примерно. Бая народ не повярва, на самоубийството, та и ние така.

То, не и дип за вярване, де.

Щото, много удобно се самоуби и съвсем на време, за да могат сега, всичко да хвърлят върху него. Освен това, как ще го направят защитен свидетел, когато е заподозрян като основен извършител и подбудител?

Абсурд! Това означава, че подсъдим ще бъде съучастник помагач, който не може да бъде осъден. Нещо повече, самоубилият се, можеше да се окаже невинен ако беше оцелял, нали? И най-важното – особено е показателно, че се е самоубил докато е охраняван от бопаджиите! Пернишките милиционери може да са всякакви, но едва ли са хладнокръвни убийци. Най-много да убият някой задържан с шутове в килията, ама тва ще е без да искат и то ако много, страшно ги е псувал преди това. Освен това за разлика от обикновените милиционери, бопаджиите биха го държали за „носа“, докато е в тоалетната……… та така.

Kaкво гадно самоубийство и каква гадна гнусна лъжа – самоубилият се бил с белезници, извадил, предварително скрит пистолет в килер и пред очите на трима бопаджии се гръмнал три пъти в главата, като за по-сигурно се наръгал и с нож в гръбначния кош…….. на финала се оказа, че пищова е на някой от бопаджиите. Т.е. като ви разправяме, че в МВР лъжат, мажат, бият, „изчезват“ доказателства в кеш по делата и прочие и са по-разбойници от разбойниците, моля ви – вервайте ни.

По-страшното е, че не говорим за люлинска бригада обирджии и наркотърговци, а за тези на които плащаме да ни служат и да ни пазят.

Некой да се чувства опазен, в безопасност или да има усещането, че му служат или си имаме „МВР“АД, а?

Речник на използваните чуждици и съкращения в публикацията:

*Онзи-чието-име-не-се-произнася е от Банкя

**Ежко Ежков – Цветан Цветанов от МВР

***Плашимир Щоров – виден наказателен и прочие спец, интеУектуалец, работещ във ведомството на Явор Колев.

Автор на колажите е Владимир Дойчинов

п.с. Не сме забравили за мавзолея, но ще му обърнем подобаващо внимание (666)

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.