0

Право на отговор

Posted by lenny on 28.07.2013 in Речено-сторено |

Прочетохме, т.н. въпроси зададени ни от народния представител Йордан Цонев, чрез Афера и ни се ще да се разплачем с глас и с крокодилски сълзи.

Не за друго, а защото депутатите и политиците, видите ли, били жертви?

Не народа, който стрижат и мачкат „управлявайки“ го последните двадесет и три години?

А, те горките депутати, са жертви на 43 дни, безпрецедентни протести?

Принципно не отговаряме на питания от подобен род, доколкото са лишени от смисъл, но считаме, че настоящото представлява безподобна наглост от страна на „народен представител“, който е готов да направи всичко, само и само за да „стиска тая власт до гроба“ и на всяка цена.

Освен това, очевидната цел на въпросите е, не да получат отговори, а да изтикат темата настрани.

Стар, пропаганден похват.

Нещо повече, т.н. „въпроси“  на практика са активно мероприятие в стила на най-добрите деспотични времена.

Нека разгледаме нещата едно по едно.

На първо място, от край време особено ни допада, т.н. идеологическа пропаганда от типа:

„Всеки път, когато отворим дума за тротоар, вие отговаряте, че фафлите са хубави?“

Начи, ние пишем, че протестите са законни, обяснявайки защо, а те ни питат, защо бием негрите?

Та и тука така, но да си дойдем на думата.

Протестите са законни и това не търпи никакъв коментар! Съвсем умишлено в статията предизвикала, т.н. питания от страна на Йордан Цонев не посочихме източници, различни от Конституцията, доколкото не искахме да натоварваме излишно текста.

В този ред на мисли, откровено недъгавият Закон за манифестациите, противоречи не само на Конституцията на Република България, но и на всички международни конвенции, които сме ратифицирали и които имат предимство пред националното законодателство, т.е., когато е налице колизия между тях се прилага международната конвенция.

Правото на протест, включително това на спонтанните протести, като сегашните са предвидени и уредени изрично в Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, Международния пакт за граждански и политически права, Всеобщата Декларация за правата на човека на ООН, Хартата за основните права на Европейския съюз. Нещо повече, съгласно константна практика на Европейския съд по правата на човека  аpp. № 32124/2002г.: „Държавите трябва не само да гарантират свободата на мирни събрания, но трябва и да се въздържат от въвеждане на неоснователни косвени ограничения на това право. В тази връзка всякакви опити да се ограничи свободата на събранията и на изразяването на мнение, освен в случай, когато се предизвиква насилие или се отричат демократични принципи, не служат на демокрацията и дори могат да бъдат заплаха за нея!“

Горното означава, че всякакви ограничения от сорта на забрана за устройване на палаткови лагери, насилствено прекратяване на гладни стачки, протест след 22.00ч. и прочие са незаконосъобразни и представляват пряка заплаха за демокрацията!

Толкова по законността на протестите!

Тва, дето горките ни управници са заложници, тормозени и заплашвани от народа си, отказваме да го  коментираме, защото намираме, че е малоумно по своята същност.

На първо място, депутатите не са граждани. Ако бяха нямаше да водим подобен разговор.

Не, ли?

На следващо място, очевидно са били заложници единствено на собствените си страхове, недомислици и опити да извлекат политическа полза от ситуацията, провокирайки собственият си народ.

Както знаем, не им се получи.

Излишно е да коментирам, че всички депутати и прочие, които искаха – излезнаха от НС, минаха през протеста и си отидоха със собствените коли, като пострада единствено собственото им его, доколкото имаха удоволствието да чуят от първа ръка, какво мисли народа за тях и решенията им.

По повод паветата, също имаме какво да кажем. Павета нямаше до умишлената ви провокация със автобуса, както няма и сега, а протеста продължава, нали?

Преди да се върнем на паветата ми се ще, да ви разкажа, понеже ни е излезнало име на специалист по полицейското насилие, като как се става специалист по полицейско насилие при това ще го направя с една дума:

– Зорлем!

– Господин Цонев, зорлем……..

Та, от паветата пострада единствено държавно имущество, купено с нашите на данъкоплатците пари и то, защото вие управниците го провокирахте с насилие, като изпратихте маскирани и умишлено лишени от полицейски знаци за да се направи разпознаването им невъзможно, униформени еничари да мачкат и бият, хора които седяха на асфалта с вдигнати ръце – мъже, жени, деца….

През последната седмица, съм изпратил за освидетелстване в Съдебна медицина, поне десетина пострадали от нанесеният им безпричинен, зверски побой от полицаи и жандармеристи.

Г-н Цонев, явно не четете много, че и филми не гледате, защото в противен случи не бихте задавали отговори от типа, дали е било заложническа криза по отношение на депутатите?

Сигурно щяхте да знаете, какво са заложници?

На мен лично, а предполагам и на много други участници в протеста, особено ще им хареса факта, че директно ни наричате терористи: мен, съпругата ми, трите ни деца, с които ходим всеки път, когато можем на протестите………. терористи, които държим заложници?

Ето заради това е протестът.

Срещу всички вас, които бидейки във властта, никога не помислихте за народа си, а само за собственото си добруване.

И господин Цонев, ние не сме терористи.

Ние сме хора, мислещи с главите си, а не сляпо вярващи на някого или нещо.

И да, писна ни от управници, като Вас и този път ще променим системата, т.к. вие всичките, вкупом доказахте, че тази система не работи.

Без уважение

Николай Хаджигенов

Споделяне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Copyright © 2010-2024 БлогА All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.